Te koop in Noord-Brabant - Voortweg 0ong, Vierlingsbeek

5821 Vi Vierlingsbeek Oppervlakte / omvang: 5000 m²
Noord-Brabant
Te koop op landgoed "De Hattert": DRIE UNIEK GELEGEN BOUWKAVELS! Wonen op een historisch landgoed op circa 5000 m² eigen grond per bouwkavel en een bouwvolume per bouwkavel tot maar liefst 2500 m³.Tevens is het mogelijk om meer grond bij te kopen met grote fiscale voordelen.

LANDGOED "DE HATTERT"

Het landgoed "De Hattert” is gelegen in de gemeente Boxmeer ten westen van Vierlingsbeek. Het landgoed is in totaal ongeveer 65 hectare groot en bestaat uit landbouwgronden, kwekerijen, lanen, bossen en diverse solitaire monumentale bomen. Centraal in het gebied lag het voormalige kasteel “De Hattert” dat dateert van voor 1520 en waarvan nu nog steeds gebouwen aanwezig zijn, welke in historische stijl gerenoveerd zijn. De Sint Jansbeek loopt vanuit het zuiden over het landgoed langs het voormalige kasteel en de grachten. De gebouwen in de omgeving bestaan uit boerderijen en woonhuizen veelal in barokstijl.
Het landgoed ligt 500 meter van de bebouwde kom van Vierlingsbeek, tussen de Overloonseweg en  Voortweg. De bouwkavels liggen ongeveer 1000 meter van de bebouwde kom. De ligging van de bouwkavels is ideaal: rust en ruimte midden in de natuur en dichtbij de dorprn Vierlingsbeek en Groeningen.
Een gedeelte van het landgoed, groot 1.466 hectare, wordt verdeeld in drie ongeveer gelijke percelen. Deze worden ingericht met drie nieuwe wooneenheden. De percelen zijn bereikbaar door middel van een (half)verharde oprijlaan met laanbeplanting vanaf de Voortweg. 
Kortom: EEN IDEALE MOGELIJKHEID OM UW DROOMHUIS TE BOUWEN IN DEZE SCHITTERENDE OMGEVING!

DE WONINGEN EN TUINEN

De inrichting van de huizen en de indeling en inrichting van de tuinen kunnen in nader overleg met de gemeente Boxmeer worden vastgesteld. Het bouwvlak bevindt zich in een welstandgebied zijnde: “Boerenerf- agrarisch buitengebied”. Om te kunnen voldoen aan redelijke eisen van welstand, dient de koper aan de gemeente Boxmeer een bouwplan te overleggen.
De landhuizen kunnen naar eigen wens worden gerealiseerd, waarbij ze qua stijl in een op elkaar afgestemde beeldkwaliteit gebouwd dienen te worden. De tuinen worden afgescheiden door haagbeplanting. De erven zelf worden door de toekomstige bewoners ingericht en krijgen een parkachtige uitstraling.

De bouwvoorschriften voor elke te realiseren woning zijn:
•een inhoud van maximaal 2.500 m³;
•een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 400 m²;
•de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 12 meter en de goothoogte niet meer dan 6 meter;
•een breedte van minimaal 10 meter en maximaal 20 meter;
•een maximale horizontale diepte van 30 meter;
•de afstand tot de perceelsgrens bedraagt minimaal 5 meter.

De bouwvoorschriften voor eventuele bijgebouwen zijn:
•de gezamenlijke oppervlakte is maximaal 200 m²;
•de bouwhoogte bedraagt niet meer dan 5,5 meter en de goothoogte niet meer dan 3 meter;
•gelegen ten minste 2 meter achter (het verlengde van) de voorgevel van de woning;
•afstand tot de woning met uitbouwen, aanbouwen en aangebouwde bijgebouwen moet ten minste 5 meter bedragen en maximaal 25 meter.

BESTEMMINGSPLAN

Het bestemmingsplan is onherroepelijk goedgekeurd en heeft derhalve drie rechtstreekse bouwtitels. In het bestemmingsplan staat geen minimale maat voor de te bouwen woningen. In de begripsbepalingen staat wel dat sprake moet zijn van “grote woningen in een landschappelijke omgeving”. Desgevraagd gaf de gemeente Boxmeer aan uit te gaan van minimaal 1200 m³.
De plaats van de woningen kan in overleg worden bepaald door de kopers.

VIERLINGSBEEK

Om het dorp heen is er veel natuurschoon waarbij het Maasheggen landschap een uniek stukje Nederland laat zien. Het dorp ligt aan het Pieterpad en is opgenomen in een netwerk van fietspaden. De oorlog 1940-1945 heeft veel vernield, maar gelukkig zijn er nog vele historische plekken en panden bewaard gebleven. 
In Vierlingsbeek is een treinstation met een directe verbinding naar Nijmegen en Roermond.
De kavels bevinden zich op minder dan 1 km van de oprit van de A73. Binnen 30 minuten bent u in Nijmegen of Venlo.

GEMEENTE BOXMEER

De gemeente Boxmeer bestaat uit de kernen: Boxmeer, Beugen, Groeningen, Holthees, Maashees, Oeffelt, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Vortum-Mullem en Vierlingsbeek. Veelal bevatten deze nog authentieke dorpskernen. U vindt hier een actief verenigingsleven, scholen, sportverenigingen en een ruim aanbod aan winkels en horecagelegenheden.

In de gemeente liggen diverse historische gebouwen, zoals de kapel in Holthees (1359), kastelen zoals Kasteel de Voirt en Kasteel ’t Makken en herenhuizen zoals ’s Hertogentoren en Collaertshof. Boxmeer zelf kent een lange en rijke historie. Als heerlijkheid was het vroeger eeuwenlang een vrijwel zelfstandig staatje. Oude gebouwen herinneren nog aan die tijd. Eeuwenlang is Vierlingsbeek, waartoe het “Landgoed De Hattert” behoort, een belangrijk dorp geweest in het Land van Cuijk. In de Romeinse tijd stond hier al een uitkijktoren.

Het landschap van de gemeente Boxmeer wordt doorsneden door de vele bochten van de Maas. Tussen Groeningen en de Maas ligt het beschermde Maasheggenlandschap met een zeer rijke flora en fauna.

Op dit moment is Boxmeer de centrumplaats van de gemeente met een uitgebreid winkelareaal en veel industriële bedrijvigheid, met daaromheen karakteristieke natuurgebieden en vele boeiende bezienswaardigheden. Boxmeer is goed bereikbaar via de A73 en via het treinstation in Boxmeer heeft het een zeer goed bedrijfsklimaat.

Het toeristisch hart van de gemeente is Overloon met zijn bosrijke omgeving waar bezoekers graag komen genieten. Behalve het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is er het Zoo Parc en het Schaartven met talrijke mogelijkheden voor waterrecreatie. Eenmaal per jaar weet het dorp Vortum-Mullem de landelijk media te halen als hier de “Boxmeerse Metworst-rennen” plaatsvinden.

FISCALE ASPECTEN

Op het landgoed bestaat de mogelijkheid om extra grond aan te kopen. Samen met de bouwkavel kunnen deze gronden onder de NatuurSchoonWet (NSW) worden gerangschikt, waardoor de volgende fiscale voordelen kunnen ontstaan.
- De koopsom kan hierdoor worden vrijgesteld van 6 % overdrachtsbelasting en kapitaalbelasting (0,55 %).
- De Wet Inkomstenbelasting 2001 kent in box 3 een vrijstelling voor onbebouwde eigendommen van een NSW-landgoed. Slechts de volle eigenaar kan gebruik maken van de faciliteit.
- Bij de vererving of schenking van een NSW-landgoed wordt slechts de helft van de bestemmingswaarde in aanmerking genomen. De bestemmingswaarde bedraagt in het algemeen circa 50 % van de waarde in het economische verkeer. Indien het landgoed is opengesteld, wordt de waarde van het landgoed, onder voorwaarden, zelfs op nihil gesteld.

Wel dient in alle gevallen de NSW-status minimaal 25 jaar in stand te worden gehouden. Ook dient de landgoedeigenaar die het NSW landgoed erft of geschonken krijgt dit ten minste 25 jaar in zijn bezit te houden. 

Het volledige bestemmings-, inrichtings- en beheerplan is op te vragen bij de makelaar of te downloaden via www.landelijk-wonen.nl.

Meer info: www.landgoeddehattert.nl
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 245.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2016-09-01
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht
Direct contact met de makelaar?

Monique Raaijmakers
raaijmakers@dorpswonen.nl
T: 0485-387 300
M: 06-289 53 103

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Peel-, Maas- en Rivierengebied
sintanthonis@agriteam.nl

Breestraat 20
5845 AV Sint Anthonis

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.