Renkumse Veerweg 2-4, 6666 LE Heteren

Heteren

Te koop
Statig veerhuis op een geweldige locatie aan de rivier, gelegen in de stille schoonheid van de uiterwaarden. Geschikt voor dubbele bewoning. Perceel 5.290 m2.

De locatie
Het veerhuis ligt op een bijzondere locatie in de uiterwaarden tussen Heteren en Randwijk aan de zuidelijke oever van de rivier de Nederrijn. Het open karakter van het uiterwaardenlandschap kenmerkt zich door boomgaarden en kwekerijen. De geschiedenis van dit landelijk gebied en de karakteristieke elementen van het rivierenlandschap ziet u in de ruimte terug. Zoals de plaats waar in de 14e eeuw het kasteel de Nijburg heeft gestaan of de steenbakkerijen en ruilverkavelingsbosjes. Vanaf de Renkumse Veerweg heeft u fraai zicht op de bosrijke omgeving aan de overzijde van de rivier.
Vanaf 2015 is de oorspronkelijke veerverbinding uit 1973 ‘Het Renkumse Veer’ tussen Heteren en Renkum in ere hersteld. Het is een fiets- en voetveer. Bij het veerhuis is nog een deel van de oorspronkelijke veerstoep te zien. De veerverbinding heeft vooral een toeristisch en recreatief karakter: een klein gedeelte van het jaar is het pontje dagelijks in de vaart; in voor- en naseizoen slechts enkele weekenden. De rest van het jaar is het veer gesloten.
Via Heteren en de A50 (A12 en A15) is de Renkumse Veerweg goed ontsloten. Grotere steden in de nabijheid zijn Arnhem, Nijmegen en Wageningen.

De woning
Dit statige veerhuis, voorheen een veercafé met bouwjaar 1912, is zeer geschikt voor dubbele bewoning (er zijn twee water- en elektriciteitsmeters aanwezig). De oprit van grind leidt u naar de prachtige zware voordeur in de strakke wit gestucte buitenmuur van ‘Het Renkumse Veer’. Laat u verrassen in dit huis waar de authentieke details bewaard zijn gebleven zoals de oude paneeldeuren, de deuren en suite, de hoge plinten, de hoekkastjes met de glas-in-lood ruitjes en in een enkele ruimte zelfs de oude granietvloer.

De besloten tuin is grotendeels omzoomd met coniferen en hagen. Er is een heerlijke siertuin met boomgaard en vijver gecreëerd. Het aanwezige grasveld met volière biedt u voldoende mogelijkheden als kinderspeelplaats, moestuin of het oogsten van uw eigen fruit. De tuin besproeit men met een grondwaterpomp.
Er zijn rondom de woning diverse opslagruimten aanwezig, waaronder een schuur met betonvloer, opgetrokken uit houten spanten en wanden. Deze schuur is gedekt met asbestvrije golfplaten en de buitenmuren zijn deels omkleed met bituumplaten. Er is verlichting in de schuur aanwezig.
Verder zijn er twee ondergrondse septic tanks aanwezig en een 1.500 liter gastank (huur).

En voor de waterliefhebber: u heeft op deze locatie maximaal de gelegenheid om vis- en watersport te beoefenen. U heeft zelfs een boothelling tot uw beschikking!

De overige extra’s en verbeteringen van de woning:
Alle wanden en plafonds zijn na-geïsoleerd.
Bijna de gehele woning is voorzien van dubbel glas, elektrische rolluiken en muggenhorren (bovenverdieping).
Door de gehele woning zijn rookmelders aangebracht.
Het platte dak, bituum gedekt, is in 2009 vernieuwd; de renovatie/ isolatie van de grote kap is in 2010 voltooid. De zinken dakgoten zijn in 2010 vervangen.
Het terrein is volledig afgezet, grotendeels met Van de Wardt hekwerken van 1,2 meter hoog.
Glasvezelaansluiting voor de woning is aangevraagd.

De indeling van de woning
Begane grond:
Via de ruime entree komt u in de woonkamer, door een toog en deuren en suite gescheiden in voor- en achterkamer, beiden voorzien van houten vloeren. De voorkamer is voorzien van een visgraat parketvloer en een marmeren schouw waarop u mogelijk een open haard kunt aansluiten. In de achterkamer staat een houtkachel. Vanuit dit vertrek heeft u een fraai uitzicht op de uiterwaarden. In de gehele woonkamer is ook centrale verwarming aanwezig.

Vanuit de hal heeft u middels een vaste trap toegang tot de kelder (stahoogte). De kelder heeft een ventilatieraam en rooster en is niet ‘dicht’ vanwege de capillaire werking in verband met de mogelijke hoge waterstand van de Rijn.

De tussenhal met trapopgang (waaronder een trapkast) geeft toegang tot de ruime woonkeuken, bijkeuken, toilet met fonteintje en woonkamer II. In de keuken ligt ook een houten vloer, er staat een houtkachel en het schrootjesplafond is voorzien van spots. Men kookt op (propaan)gas. De gezellige woonkamer II heeft een toog, parketvloer en gaskachel. De ramen hebben bovenlichten en zijn voorzien van handbediende rolluiken.

Hal II geeft toegang tot een opbergruimte waar de CV installatie staat opgesteld (2019, Intergas) en de watermeter/ drukregelaar gas aanwezig is.

Op de begane grond is verder nog een ruimte aanwezig welke in gebruik is als opbergruimte/ fietsenstalling. In het aangrenzend halletje vindt u een meterkast met slimme elektriciteitsmeter.
In de aangebouwde deel is een keukenblok opgesteld met een koud watervoorziening. In de deel is een buitendeur aanwezig. De naastliggende garage is opgetrokken uit een betonvloer met spouwmuren en geeft toegang tot een ‘houtkast’. Krachtstroom is afgezekerd op 20 ampère.

1e verdieping:
Via de trapopgang komt u op de overloop. De bovenverdieping heeft gipsplafonds en houten vloeren, voornamelijk bekleed met laminaat. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en een vrijstaand bad. Er is een separaat toilet op een verhoging aanwezig. De bovenverdieping kent 5 ruime slaapkamers en een kantoorruimte. Eén van de slaapkamers heeft prachtige balkondeuren en één is voorzien van een wastafel. Er is CV op deze verdieping, maar de ketel is niet intact (Vaillant ketel).

Zolder:
De grote, niet afgewerkte, zolder is beloopbaar. Op dit moment is de zolder in gebruik als hobbyruimte. Men heeft een groot dakluik geplaatst als toegang tot het platte, afgeknotte schilddak.

Het bestemmingsplan

Volgens het bestemmingsplan ‘Buitengebied Overbetuwe’, vastgesteld op 30 april 2014 heeft het veerhuis een Woonbestemming (wonen – uiterwaarden) en heeft een gedeelte van het perceel een Agrarische bestemming met waarden – uiterwaarden. De dubbelbestemmingen zijn: Waarde – archeologische verwachting 4 en Waterstaat – waterstaatkundige functie.

Een deel van het object is gelegen in het Natura 2000-gebied Rijntakken.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 774.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-07-04
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 338
Bruto inhoud m3 2214
Oppervlakte externe bergruimten 58
Perceel oppervlakte 5290

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Muurisolatie
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk
Dubbele bewoning aanwezig
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Grotendeels dubbelglas

Indeling
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan vaarwater
Aan water
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Landhuis
Bouwjaar 1912
Direct contact met de makelaar?

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: 0318-619209
M: 06-22600529

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Midden-Nederland
ede@landelijk-wonen.nl

Frankeneng 17-h
6716 AA Ede
http://www.landelijk-wonen.nl/