Keern 139, 1626 NK Hoorn

Hoorn

Uniek! Aan de westzijde van het Keern ligt deze prachtige stolpboerderij uit 1880 met aanbouw en eigen oprit op slechts korte afstand van de historische binnenstad en het treinstation van Hoorn. Bovendien rijdt u binnen enkele minuten de snelweg A7 op.

Laat u verrassen door de ruimte in de stolp en de schitterende plek aan het Keern.

De stolp is een typisch Noord-Hollandse boerderij die zijn naam ontleent aan de kapvorm. Het oude woord ‘stulp’ betekent deksel en verwijst naar het pyramide-vormige dak dat als een deksel over het gebouw ligt. Tot 2010 was er nog grasland gelegen achter de boerderij. Wegens uitbreiding van de stad is het nu een boerderij zonder weiland geworden.

De indeling van de stolp is als volgt:
entree aan de voorzijde, hal met gang met 2 slaapkamers op de voormalige koegang met verhoogde vloer, woonkamer aan de voorzijde, slaapkamer, de keuken is eenvoudig en voorzien van losse apparatuur, een kleine slaapkamer aan de achterzijde; badkamer voorzien van douche en wastafel, toilet, bijkeuken, meterkast en achterdeur.

De verdieping is bereikbaar door middel van een losse steektrap in de zogenaamde darsruimte aan de oostkant van de stolp, die toegankelijk is via de dubbele houten darsdeuren. De zolder is een open bevloerde ruimte met het houten vierkant in het zicht, waar thans het hooi voor de schapen nog ligt opgeslagen.
Aan de achterzijde is over de gehele breedte van de stolp een aanbouw van betonelementen wanden en asbestgolfplaten dak. Een deel van de aanbouw is van hout.

Het betreft een traditioneel gebouwde stolpboerderij met houten vierkantspalen die het dak dragen, dat is voorzien van oud Hollandse dakpannen. De gevels zijn halfsteens gemetseld met voorzetwanden en isolatie aan de binnenzijde in het woongedeelte. De hardhouten kozijnen en ramen zijn in 1998 vernieuwd en voorzien van HR extra dik glas. Darsdeuren en schuurdeuren zijn in 2015 vervangen.

De begane grondvloer is deels houten vloer en deels betonnen vloer. De stolp is centraal verwarmd met een combiketel uit 2017. Onder een slaapkamer en een deel van de keuken is een kelder aanwezig van ca. 80 cm hoog. Plafonds zijn gedeeltelijk uitgevoerd in zachtboard. De houten vierkantspalen zijn op de begane grond afgewerkt en niet zichtbaar.

In het verleden werd er niet alleen gewoond in de boerderij maar stonden ook de koeien hierin op stal. In de loop van de tijd is de functie aangepast naar woonboerderij.

Een totale renovatie naar de huidige wooneisen is een reële optie. Binnen de afmetingen en inhoud van deze stolp kunt u een prachtige woning creëren op een unieke locatie aan het water en gelegen aan een rustige weg. Vele voorzieningen zoals winkelcentrum, restaurants, bioscoop, ijsbaan en andere sportaccommodaties en het historische centrum van Hoorn bevinden zich op loopafstand. In 15 minuten bent u in hartje centrum.

De stolp is een gemeentelijk monument. In de stolp en aan de niet zichtbare buitenzijde mag naar eigen wens worden verbouwd. De bestemming van het perceel is woondoeleinden.

Het perceel is circa 522 m² groot. Er dient voor de overdracht nog een kadastrale inmeting plaats te vinden voor het vaststellen van de definitieve grootte van de kavel.

De vaste lasten zijn als volgt:
Energienota per maand € 257,-

Gemeentelijke heffingen per jaar:
OZB € 373,-
Afvalstoffenheffing € 370,-
Rioolheffing eigenaar € 111,-
Rioolheffing gebruiker € 46,-

HHNK
Zuiveringsheffing bedrijfsruimte € 163,-

Oppervlakte en inhoud:
Gebruiksoppervlakte wonen 119 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte 118 m²
Inhoud 830 m³

Maak een afspraak voor een bezichtiging en ervaar zelf de mogelijkheden voor deze karakteristieke stolp in Hoorn!

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 435.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-12-24
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 119
Bruto inhoud m3 830
Oppervlakte overige inp. ruimten 118
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 00
Perceel oppervlakte 552

Bouw
Isolatie Muurisolatie
Volledig dubbelglas
Voorzien van voorzetramen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1880
Direct contact met de makelaar?

George van der Velden
velden@agriteam.nl
T: 072- 503 97 97
M: 06- 53 23 12 74

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Noord-Holland
noordholland@agriteam.nl

Wieder 8D
1648 GB De Goorn
http://www.agriteam.nl/