Nieuw in verkoop

Woonboerderij te koop in Overijssel - Schapendrift 9, Dalfsen

Dalfsen
Woonboerderij in Overijssel
In het buitengebied van Dalfsen staat dit woonhuis met een inhoud van ca. 1.300 m³ waardoor het zeer geschikt is voor een beroep aan huis of hobby. De woning staat op een riante kavel van maar liefst 1.120 m² eigen grond. Voor een richtbedrag van € 150.000 is de geschakelde woning op Schapendrift 11 er desgewenst bij over te nemen, dat kan gelijk of middels een eerste recht van koop. Dit is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld ouders/kinderen of een mantelzorgsituatie, of om te verhuren zodat de rentelasten lager worden.

Genieten van rust en ruimte in de nabijheid van alle faciliteiten, kom dan deze woning bekijken.

LIGGING

Op een mooie plek aan de noordkant van Dalfsen, aan de Schapendrift 9, staat deze woning. De woning ligt nabij de op- en afritten van de provinciale weg N340 en is gunstig gelegen ten opzichte van de plaatsen Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen en op een korte afstand van Zwolle en de A28.
Dalfsen is een dorp in het Vechtdal in de Nederlandse provincie Overijssel (streek Salland).
De woning is goed ontsloten op de provinciale weg N340 (Zwolle - Ommen) de N377 (Hasselt - Coevorden) en op de A28. In de nabije omgeving bevindt zich een basisschool en meerdere faciliteiten. In de kern Dalfsen is een ruim aanbod aan sport onder andere voetbal, handbal, hockey, tennis, etc.

OMSCHRIJVING

Op de begane grond bevindt zich een ruime slaapkamer en een badkamer waardoor de woning geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Aan de achterzijde van de woning is er een ruime ‘deel’ die zeer geschikt is voor opslag, een beroep aan huis of als ruimte om een hobby uit te oefenen. Samengevat een ideale woning met vele mogelijkheden. In de achterliggende loodsen bevinden zich geen dieren en het ventilatiepunt van het achterliggende bedrijfsgebouw bevindt zich op meer dan 100 m afstand.

De woning is gesitueerd binnen het bouwblok van het achtergelegen agrarische bedrijf, er is door de gemeente een vergunning verleend waardoor de woning aangemerkt is als plattelandswoning. Een plattelandswoning is een voormalige agrarische bedrijfswoning die door derden, die geen functionele binding hebben met het bedrijf, mag worden bewoond.

Aan de westzijde van woning nr. 9 bevindt zich een perceel, Dalfsen W 222, met een oppervlakte van 00.00.40 ha.a.ca. welke eigendom is van Enexis Netbeheer B.V.

De woning nummer 9 is geschakeld met de woning nummer 11, de woningen zouden intern toegang tot elkaar kunnen krijgen. Ook de woning nummer 11 kan aangekocht worden eventueel met extra grond welke aan de oostelijke zijde naast de woning ligt. Voor meer informatie over deze opties kunt u contact met ons opnemen.

WOONHUIS nr. 9, inclusief 1.120 m² ondergrond (Dalfsen W 231)

Type: Geschakelde woning
Bouwjaar: 1936, in 1969 volledig gerenoveerd en uitgebouwd later meerdere malen gerenoveerd.
Inhoud: Ca. 1.300 m³
Bouwaard: Traditioneel
Vloeren
- Begane grond: Beton en hout
- Verdiepingsvloer: Hout
Gevels: Gemetselde spouwmuren
Dakbedekking: Dakpannen op een met asbesthoudende platen beschoten kap
Isolerende voorzieningen: Thermopane beglazing
Verwarming: Centrale verwarming met radiatoren
Nutsvoorzieningen: Gas-, water-, electra-aansluiting

Indeling woongedeelte
- Begane grond: Hal met trapopgang, keuken, woonkamer, computerkamer, slaapkamer, badkamer, toilet en een bijkeuken. Achterhuis (afmeting ca. 12 m x 9 m) met een betonnen vloer, spouwmuren en een houten zolder, deze is in gebruik als opslagruimte. Aan het achterhuis is een garage gebouwd met ruimte voor 1 auto.
- 1e verdieping: Overloop, 4 slaapkamers en een toilet.
Bijzonderheden: Geen


Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 398.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-01-13
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 185
Bruto inhoud m3 1300
Oppervlakte overige inp. ruimten 128
Perceel oppervlakte 1120

Bouw
Isolatie Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Platteland

Woning
Type woonhuis Geschakeld
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1936
Direct contact met de makelaar?

Yvon Droste
droste@agriteam.nl
T: 06-30802527
M: 06-30802527

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Oost Overijssel


Gravenlandweg 17
7675 TB Bruinehaar

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.