Kaart

Woonboerderij te koop in Overijssel - Ootmarsumseweg 325, Reutum

Woonboerderij in Overijssel
€ 820.000
9735 m² perceel
127 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

Aan de rand van het Twentse dorp Reutum staat deze woonboerderij met een ruim achterhuis en meerdere schuren op een riant perceel van 9.735 m2.

Ligging
Aan de doorgaande weg tussen Ootmarsum en Almelo, aan de rand van Reutum licht deze woning met achterhuis en vrij uitzicht over de weilanden. Geniet van de rust en ruimte, terwijl je toch dicht bij voorzieningen bent. Reutum is een van de negen kerkdorpen in de Twentse gemeente Tubbergen in de Nederlandse provincie Overijssel. Reutum ligt ongeveer tien kilometer ten noordwesten van Oldenzaal, en telt ongeveer 1.250 inwoners.

Reutum heeft een aantal voorzieningen, en in de omliggende plaatsen Tubbergen, Ootmarsum en Weerselo zijn meerdere voorzieningen als apotheek, bibliotheek, supermarkt, etc. In de omgeving bevinden zich toeristische trekpleisters zoals het stadje Ootmarsum en wandelgebieden bij het Almelo-Nordhorn kanaal.
Voetbalvereniging VV Reutum, volleybalvereniging Kadoeng, de harmonie St. Jozef maar ook de klootschietersvereniging en carnavalsvereniging De Pin'n worden gedragen door de inbreng van de dorpelingen

Omschrijving van de gebouwen:

De woning is in 1992 gebouwd, de muren zijn opgetrokken uit gemetselde spouwmuren. Het dak is voorzien van dakpannen op een met isolatieplaten beschoten kap.
Indeling:
Begane grond: hal met toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer en werkkamer, hal voorzien van een kast, badkamer met douche, toilet wastafel en een ligbad, wasruimte, kantine/bijkeuken en een ruim achterhuis bouwjaar 1960 (staat niet op de plattegrond).
1e verdieping: 2 slaapkamers, badkamer voorzien van een wastafel, douche en ruimte voor een ligbad, een ruime inloopkast en een CV ruimte. In de tuin bevind zich een ruime overkapping, naast de woning is er een mogelijkheid tot realiseren van een paardrijbak.

Schuur 1 is gebouwd in 1969 en heeft een oppervlakte van ca. 165 m². De wanden zijn van damwandprofielplaten met een binnen spouw van gasbetonblokken. De constructie zijn stalen spanten, het dak bevat asbestplaten. De schuur is in gebruik als opslagruimte.

De kapschuur is circa 5 jaar geleden gerenoveerd en heeft een oppervlakte van ca. 200 m². Het dak bestaat uit damwandprofielplaten en een gepotdekselde gevel op stenenvoet. De voorzijde van de schuur is open en voorzien van een betonnen vloer en houten spanten.

Op het erf staat nog een schuur met een oppervlakte van 60 m², deze is circa 10 jaar geleden gerenoveerd. De wanden zijn van damwandplaten met aan de binnenzijde gasbetonblokken. De schuur is voorzien van schuifdeuren aan de voorzijde en het dak is met pannen gedekt. De schuur is in gebruik als opslagruimte, is voorzien van een betonnen vloer en heeft een constructie is van stalen spanten.

De voormalige stierenstal is nu in gebruik als jongveestal. Deze schuur is gebouwd in 1974 en later uitgebreid (omstreeks 1980). De schuur heeft een afmeting van ca. 322 m². De spantconstructie is van staal en de gevels zijn gemetselde spouwmuren. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt en is voorzien van 18 zonnepanelen.
De schuur is ingericht met een voergang in het midden met aan weerszijden 8 hokken voor zoogkoeien. Onder de stal bevindt zich een mestopslag met een inhoud van ca. 480 m³.

Kenmerken
- Riante woonboerderij met groot achterhuis
- Ruim perceel van 9.735 m2
- Op het erf staan meerdere schuren
- Deze plek biedt volop mogelijkheden
- Nabij de plaatsen Tubbergen, Weerselo en Ootmarsum

Kortom: een unieke locatie!






Video's

Ootmarsumseweg 325 te Reutum

Aan de rand van het Twentse dorp Reutum staat deze woonboerderij met een ruim achterhuis en meerdere schuren op een riant perceel van maar liefst 9.735 m2.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 820.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-11-15
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 127
Bruto inhoud m3 674
Perceel oppervlakte 9735

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse A+

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1992

Locatie op de kaart