Woonboerderij te koop in Overijssel - Rietbergweg 6 Wijhe

Wijhe
Woonboerderij in Overijssel
AANLIGGENDE BOUWKAVEL EVENEENS TE KOOP! Mogelijkheid van inwoning, verhuur e.d.! Ideaal voor ouders-kinderen en/of vrienden om op één erf te wonen. In buitengebied van Wijhe vrijstaande woonboerderij op royale kavel van ruim ca. 4.275 m2. Het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en openbaar vervoer op fietsafstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: inwoning, verhuurmogelijkheden, praktijkruimte, bed&breakfast e.d. Zwolle binnen 15 autominuten bereikbaar.

KENMERKEN:
- Aanliggende bouwkavel op erf eveneens te koop, zie funda
- Ideaal voor ouders/kinderen en/of vrienden
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Op korte afstand van voorzieningen, openbaar vervoer in Wijhe en nabij Zwolle.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Rood voor rood-regeling
In het buitengebied van Wijhe is het erf aan de Rietbergweg 6 herontwikkeld. De (agrarische) opstallen zijn gesloopt en op deze locatie is een bouwkavel gerealiseerd voor de bouw van een vrijstaande woning met een inhoud van 750 m³ met bijgebouw van 100 m2. Deze bouwkavel behoort niet tot de verkoop van deze woonboerderij: de bouwkavel wordt thans eveneens afzonderlijk te koop aangeboden.

Het eerste deel van de oprit tot de schuur is gezamenlijk, maar de kavel is ruimtelijk in het landschap ingebed waarbij het bouwvlak zo gesitueerd is dat deze alle uitzicht biedt, zonder dat daarbij de privacy in het gedrang komt. Vrij uitzicht over de landerijen en de vrijheid van buiten wonen maar toch op fietsafstand van diverse voorzieningen.

Woonboerderij
Deze woonboerderij is gebouwd in 1925, maar later in de periode tussen 2006-2012 vrijwel geheel verbouwd. Het geheel is opgetrokken uit deels steensmetselwerk (binnenzijde later nageïsoleerd) en deels spouwmetselwerk. Het voorhuis is gedekt met riet, het achterhuis met pannen. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, glasvezel en de riolering. De woning is voorzien van centrale verwarming (Nefit HR Combi ketel 2001) en vloerverwarming (gekoppeld aan een houtkachel) en dubbele beglazing. De kap van de woning is nageïsoleerd en afgetimmerd. De inhoud bedraagt ca. 917 m³. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Voorhuis: woonkamer v.v. tuindeuren, keuken/zij-ingang, trapopgang en slaapkamer.
Achterhuis: woonkamer v.v. tuindeuren en met open keuken met inbouwapparatuur (2015-2016), trapopgang, badkamer met vaste wastafel, douche en toilet, kastruimtes, cv-ruimte en kelder.

Eerste verdieping:
Voorhuis: overloop met ruime slaapkamer en een badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en toilet.
Achterhuis: royale verbouwde zolderruimte met ruime open slaapkamer.

Schuur
Op het erf staat een stenen schuur met een afmeting van ca. 7,99 m x 15,14 m. De schuur is gedekt met asbestvrije golfplaten en is geïsoleerd met isolatieplaten.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe is de Enkelbestemming Wonen en dubbelbestemming Waarde Archeologie 1 en Waarde Landschap 2 met bouwvlak. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe.

Clausules
De woning wordt verkocht met de as-is where-is clausule, de oudheidsclausule , de niet-bewoningsclausule en de asbestclausule, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst (zie bijlage brochure voor toelichting).

Richtprijs: € 695.000,-- k.k.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 695.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-09-16
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 271
Bruto inhoud m3 917
Oppervlakte overige inp. ruimten 5
Perceel oppervlakte 4275

Bouw
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen Dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1925
Direct contact met de makelaar?

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.