Te koop in Gelderland - Dijkhuizerzandweg 12, Epe

8161 NS Epe Oppervlakte / omvang: 127818 m²
Gelderland
Te koop:
Op een zeldzame, mooie en ruime locatie gelegen landgoed van ruim 12,7 hectare met diverse mogelijkheden met betrekking tot bouw en Natuurschoonwet.

Landgoed Wiltensacker: aangenaam op de Veluwe
Landgoed Wiltensacker is gelegen op slechts 5 fietsminuten vanaf Epe, een gezellig dorp aan de noordoostkant van de Veluwe. Epe heeft ongeveer 15.000 inwoners, kent veel voorzieningen en een bloeiend verenigingsleven. Ook cultureel is er veel te beleven.

De combinatie van bosgebied op het Veluwe massief, de heidevelden, de prachtige IJssellandschappen met mooie beekjes en natuurlijk de IJssel zelf in de nabije omgeving, maken dat het leven er aangenaam is!

Binnen enkele minuten bereikt u de A50. Hierdoor én door de centrale ligging, zijn de verbindingen met de rest van het land uitstekend. Zo bereikt u Amsterdam (Schiphol) per auto in ongeveer een uur.

Landgoed Wiltensacker: bijzonder én prachtig gelegen
U heeft hier de mogelijkheid tot het realiseren van een groot woongebouw en diverse bijgebouwen. De getoonde voorbeelden zijn slecht een impressie van een mogelijke invulling.

Het gehele landgoed beslaat ruim 12,7 hectare.

Bebouwingsoppervlakte landhuis: 624 m².
Maximale inhoud landhuis: 5.500 m³.

Landgoed Wiltensacker: naar eigen inzicht iets unieks realiseren
U heeft hier de mogelijkheid tot het realiseren van een groot woongebouw en diverse bijgebouwen.

De inhoud is op verschillende manieren te benutten. Volgens het bestemmingsplan bestaat het landhuis uit maximaal 3 wooneenheden. Het zijn dus 3 woningen in één gebouw. Er is een wijzigingsbevoegdheid voor B & W van de Gemeente Epe in het bestemmingsplan opgenomen om de bestemming te wijzigen ten behoeve van sociale, culturele, kunstzinnige, medische, therapeutische en/of algemeen maatschappelijke functies.
Verder kan u twee bijgebouwen nabij het landhuis realiseren ten behoeve van bijvoorbeeld een gastenverblijf of atelier. Ook het beheergebouw biedt met een oppervlakte van 300 m² vele mogelijkheden!

Het is een landgoed met twee gezichten. Aan de ene kant is er het beekdal met natte schraalgraslanden en houtopstanden en aan de andere kant de hoge, droge enk. De bijzondere ligging waarborgt rust, ruimte en privacy.

Landgoed Wiltensacker: bijna onbegrensde mogelijkheden
De getoonde afbeeldingen van het landhuis zijn een voorbeeld, waarvan de tekeningen te verkrijgen zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij de architect. Wij informeren u hier graag verder over.

Het getoonde woongebouw bestaat uit een souterrain, begane grond en etage. Het souterrain is alleen zichtbaar vanaf het tegenoverliggende beekdal. Hierin is voor elke woning een ruime garage/ berging opgenomen en een praktijkruimte.
De begane grond is in dit voorbeeld gereserveerd voor woongebruik, waardoor het schitterende uitzicht optimaal wordt benut! Op de etage bevinden zich de slaapkamers.

Het grote voordeel van het kopen van een bouwkavel is dat u zeker bent van de mogelijkheid tot het realiseren van een landhuis dat helemaal aan uw wensen voldoet! U kunt uw eigen woning of werkruimte naar eigen inzicht ontwerpen. Maar ook het getoonde plan biedt u hierin haast onbegrensde mogelijkheden!

Natuurschoonwet
De tot het landgoed behorende landbouwgrond wordt omgevormd tot natuur.

Het landgoed kan in zijn geheel of in onderdelen voldoen aan de voorwaarden om het te rangschikken als Natuurschoonwet-landgoed (NSW).
Een NSW-rangschikking kan voor u aantrekkelijk zijn. De eigenaar van een NSW-landgoed kan namelijk gebruik maken van een aantal fiscaal aantrekkelijke regelingen op het gebied van de erf-, schenk-, overdrachts-, inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Wij praten u graag persoonlijk bij over de informatie met betrekking tot de rangschikking als NSW- landgoed, de voordelen voor u en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Landgoed Wiltensacker: naar uw idee in te vullen
Om het landgoed compleet te maken, kunt u naar eigen inzicht (binnen de regelgeving) het landhuis, de bijgebouwen en het beheergebouw ontwerpen. Hiervoor vraagt u nog een omgevingsvergunning aan. Het op de afbeeldingen getoonde landhuis heeft instemming van de gemeente, ook met betrekking tot de welstand. Alle seinen staan dus op groen om voor dit landhuis de benodigde vergunningen te krijgen. Er is ook een inrichtingsplan, dat voldoet aan alle voorwaarden voor NSW-rangschikking, de gemeentelijke regelingen en de instemming van de buurt.

Het terrein
Onderdeel van de ontwikkeling van het prachtig gelegen landgoed is de inrichting van het terrein. Recent is het beekdal grotendeels afgegraven. De vruchtbare bovenlaag is verwijderd om de grond te verschralen en zo natuurlijk nat schraal hooiland te ontwikkelen. Op dit terrein legt men ook nog bossen aan. Met de vruchtbare laag van het beekdal is de enk rondom het landhuis verder opgehoogd. De natuurlijke verschillen tussen het beekdal en de enk zijn hiermee versterkt. Op de enk vervolmaakt men de inrichting met het aanplanten van solitaire bomen en een haag rondom.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2016-10-25
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Perceel oppervlakte 128525
Direct contact met de makelaar?

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 131 347 67

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Midden-Nederland
ede@landelijk-wonen.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.