Strjitwei 9, 8522 ML Tjerkgaast

Tjerkgaast

Op een bijzonder mooie locatie, gelegen tussen watersportdorp Woudsend en Sint Nicolaasga, authentieke woonboerderij. De boerderij is gelegen op een perceel grond van 5.970 m². Deze stelpboerderij is gebouwd in 1911 en beschikt nog over vele originele details. Het woningdeel beschikt over prachtige elementen die door een handige vakman in ere hersteld kunnen worden/naar de huidige woonwensen gebracht worden. Vanuit het voorhuis is er een prachtig uitzicht op het Friese landschap. Kortom: een ideaal object voor de handige klusser.

Bouwkundige gegevens
Deze HP Smids Zathe is gebouwd in 1911 en is opgetrokken uit steens muren. Het dak van het woningdeel is gedekt met dakpannen. Het dak van het schuurdeel is gedekt met riet. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn van hout. De houten kozijnen op de begane grond zijn voorzien van dubbele beglazing. Het woningdeel wordt verwarmd middels gaskachels. In de voorkamers zijn de gevels van binnenuit geïsoleerd en is het plafond geïsoleerd. De warmwatervoorziening gaat middels een elektrische boiler (huur). Boven het kooktoestel is een asbestpijp aanwezig. De vertrekken op de begane grond verkeren in een goede tot redelijke staat, met uitzondering van de douche en het toilet, welke in een matige staat verkeren. De vertrekken op de verdieping verkeren in een zeer eenvoudige staat. Er is een IBA-systeem aanwezig en de woning zal op termijn op glasvezelkabel aangesloten worden. 

Aan de achterzijde van de stelpboerderij is een tanklokaal gesitueerd, welke een asbestplafond heeft. Op het erf zijn nog diverse eenvoudige bijgebouwen aanwezig, waarvan de daken asbestcementhoudend materiaal bevatten.
De ligboxenstal is in 1991 gebouwd en is opgetrokken uit halfsteens muren en asbestpanelen. De topgevel is voorzien van damwand. Het dak is gedekt met asbest platen. De vloer is voorzien van roosters en beton. Er is een mestput aanwezig. De afmetingen van de stal zijn ca. 24 m. x 20 m. De nokhoogte is ca. 7 meter en de goothoogte is ca. 2,25 meter. De stal is ingericht voor 52 stuks grootvee en er is een 2x3 melkerij.

Op dit moment is er achter de stal de onverharde ruwvoeropslag. Het is mogelijk om hier een perceel weiland van te maken.

Indeling woonhuis
Begane grond: Entree, dwarsgang met toegang tot de keuken, de trapopgang, de kelder, de woonkamer, het toilet, de douche, een vaste kast en het schuurdeel. Vanuit de woonkamer is de slaapkamer op de begane grond bereikbaar. Vanuit de keuken is het schuurdeel bereikbaar.
Verdieping: Overloop, drie eenvoudige slaapkamers. Vanaf de overloop is de zolder van het schuurdeel bereikbaar.


Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 395.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-08-21
Aanvaarding Per datum
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 160
Bruto inhoud m3 4887
Oppervlakte externe bergruimten 1121
Oppervlakte overige inp. ruimten 12

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Type dak Schilddak
Dakbedekking Riet

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Afgelegen locatie
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht
Zelfstandig

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1911
Direct contact met de makelaar?

Saakje van der Valk
info@landelijk-wonen.nl
T: 058-2849188
M: 06-44464511

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Fryslân
info@landelijk-wonen.nl

Allingawier 37
9001 LP Grou
http://landelijk-wonen.nl