Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Vrijstraat 15, Ledeacker

Ledeacker
Woonboerderij in Noord-Brabant
Vrij gelegen en goed onderhouden woonboerderij met voormalige stallen, welke uitermate geschikt zijn voor een paardenhouderij op een perceel van circa 1 ha. De woonboerderij is zeer geschikt voor diverse doeleinden, zoals mantelzorg, dagbesteding of een beroep aan huis.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Via de hal betreedt u de woning. Vanuit deze hal komt u in een verbindingsruimte die u toegang biedt tot de woonkamer, keuken en slaapkamer 1. Via dubbele openslaande deuren komt u in de woonkamer, die is voorzien van een fraaie eiken houten vloer en schouw met allesbrander. De ruime woonkamer beschikt over veel ramen, waardoor het een lichte ruimte is. Slaapkamer 1 is voorzien van een eiken houten vloer, twee vaste kasten en een wastafel. De woonkeuken met tegelvloer heeft een keukenopstelling met o.a. koelkast, vaatwasser, combimagnetron/-oven, afzuigkap en inductiekookplaat. Tevens kunt u vanuit de keuken naar de provisiekelder. Daarnaast biedt de ruime keuken toegang tot de bijkeuken en de opkamer/slaapkamer 2. De opkamer is voorzien van een rolluik (handbediening). De bijkeuken beschikt over diverse witgoedaansluitingen en een keukenblok met granieten aanrechtblad. Vanuit deze bijkeuken kijkt u in de sfeervolle serre, die met de vele glazen wanden een prachtig uitzicht biedt op de tuin. In 2016 is deze serre aan de woning gebouwd, welke is voorzien van dubbel veiligheidsglas, een aluminium lichtstraat, schuifpuien met zonwering en geïntegreerde vliegenhorren. Vanuit de bijkeuken komt u in een gang die toegang biedt aan een toilet met fonteintje. De naastgelegen badkamer beschikt over een ligbad, douche en wastafel.

De begane grond is drempelloos en de deurbreedte is zodanig dat de woning rolstoeltoegankelijk is.

Eerste verdieping:
Via een vaste trap komt u op de overloop. Vanuit de overloop heeft u toegang tot 4 slaapkamers en een zolderruimte waar de cv-opstelling is gesitueerd. Twee van de vier slaapkamers zijn voorzien van een vaste wastafel. Deze slaapkamers zijn tevens voorzien van een rolluik (handbediening).

Achterhuis:
Het achterhuis met een afmeting van circa  22 m. x 12 m. is in gebruik als berging/opslagruimte/werkplaats. Het gehele achterhuis is voorzien van een grote zolder.

Bijgebouwen:
Aan de woonboerderij staat een voormalige varkensstal met een afmeting van 9 m. x 29 m. Verder staat er op het ruime erf een stal met een afmeting van 37 m. x 15 m. met aansluitend een machineloods van circa 15 m. x 6,5 m. In een gedeelte van de stal grenzend aan de tuin is een garage gesitueerd.

Tuin:
Een geasfalteerde toegangsweg die afgesloten wordt met een op afstand te bedienen fraaie, uit twee delen bestaande, ijzeren poort biedt toegang tot het perceel. Tevens is de poort vanuit de woning te bedienen middels een schakelaar. De tuin rondom de woning is aangelegd als siertuin met terras en gazon. Verder ligt er een volledig omheind weiland bij het object. Het weiland heeft een afmeting van circa 6500 m² en de omheining is een groen gecoat hekwerk.

Algemeen:  
De woonboerderij is gebouwd in 1920 en is voorzien van nieuw voegwerk en de kap is gerenoveerd. Het dak is gedekt met gebakken pannen en de begane grondvloer is van beton. De woning is opgebouwd uit een steens muur en is deels voorzien van een extra muur aan de binnenzijde met spouw. Het woongedeelte van de boerderij is voorzien van dakisolatie (op het dakbeschot) en dubbel glas. Op het perceel zijn de gebruikelijke nutsvoorzieningen en krachtstroom aanwezig. Het perceel beschikt tevens over een ingang aan de achterzijde, waar men bij de machineloods het erf betreedt. Deze ingang is afsluitbaar middels een handbediende poort.

De boerderij leent zich uitstekend voor splitsing.


Bestemming:
De bestemming van deze locatie is “agrarisch” in combinatie met een omgevingsvergunning, onderdeel milieu, voor het houden van 30 schapen en 20 paarden/pony’s. Indien gewenst is er een mogelijkheid om de bestemming te wijzigen naar “wonen”. De eigenaar heeft een quickscan aangevraagd voor een bestemmingsplanwijziging van agrarisch naar wonen. De gemeente Sint Anthonis heeft hier positief op gereageerd. Hierdoor is gebruik en bewoning op deze locatie zowel agrarisch als wonen (na bestemmingswijziging) toegestaan.                    

Situering:
Ledeacker is een rustig, gezellig dorp. Voor de dagelijkse voorzieningen, basisonderwijs en diverse winkels kunt u terecht in Sint Anthonis of Wanroij op een afstand van 5 minuten. Voor de overige voorzieningen bent u aangewezen op Boxmeer op een afstand van 10 minuten. Bij Boxmeer ligt een op- en afrit van snelweg A73 Nijmegen-Venlo. Nijmegen is in circa 30 minuten snel te bereiken.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 475.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-09-26
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 189
Bruto inhoud m3 745
Oppervlakte externe bergruimten 583
Oppervlakte overige inp. ruimten 743
Perceel oppervlakte 10000

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Volledig dubbelglas
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 6

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1920
Direct contact met de makelaar?

William Peters
peters@agriteam.nl
T: 0485-387 300
M: 06-207 36 266

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Peel-, Maas- en Rivierengebied
sintanthonis@agriteam.nl

Breestraat 20
5845 AV Sint Anthonis

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.