Te koop in Overijssel - De Wellenberg nabij 2 Wijhe

Wijhe
Overijssel
De vrijheid van buiten wonen, maar toch op fietsafstand van diverse dorpsvoorzieningen van Heino en Wijhe, dat kenmerkt deze twee bouwkavels.
Vrij uitkijkend over het Sallandse landschap, liggen deze 2 royale bouwkavels met een oppervlakte van resp. ca. 2.000 m² en 2.200 m². Bij de kavel hoort voorts 1/3 aandeel van de oprit/het gezamenlijke erf, welke niet bij vermelde oppervlakte is inbegrepen. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en openbaar vervoer op fietsafstand. Zwolle is binnen 15 autominuten bereikbaar.

Verkoopprocedure
Vanwege de getoonde interesse voor de bouwkavels, is door verkoper besloten om iedereen eenmalig een bod te laten indienen. Dit bod kunnen geïnteresseerde kopers uiterlijk maandag 8 maart 2021 om 12.00 uur bij Agriteam makelaars per e-mail olst-wijhe@agriteam.nl of bij Hannink Makelaars per e-mail info@hannink.nl indienen.

We verzoeken u hierbij gebruik te maken van het hiervoor beschikbare biedingsformulier, welke is op te vragen bij Agriteam Olst-Wijhe BV of Hannink Makelaars.

Alle biedingen welke Agriteam Makelaars Olst-Wijhe en Hannink Makelaars tot deze datum en tijdstip ontvangen, worden aangehouden en meegenomen, zodat er voor elke koper gelijke kansen van voorbereiding, bieding en voorwaarden zijn. Met de partij(en), welke naar beoordeling van de verkoper het beste voorstel bied, zal verder worden gegaan. De bieders worden hierover tijdig geïnformeerd. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.


Omschrijving
De kavels hebben een woonbestemming waar de bouw van een vrijstaande woning van 750 m³ met bijgebouw van 100 m² is toegestaan. Mogelijkheid eigen bouwplan te verwezenlijken. U kunt uw eigen architect en aannemer kiezen.

De nutsvoorzieningen water, elektra, riolering en glasvezel zijn aan de weg gelegen. De kosten voor de aanleg van de nutsvoorzieningen zijn voor de koper.
De koper dient zelf een aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) te regelen. De kavels worden aangeboden zonder aannemers of architect verplichting.

De oprit is gezamenlijk met de andere bouwkavel en de naastgelegen bestaande woning. De kavels zijn echter ruimtelijk in het landschap ingebed waarbij de bouwvlakken zo gesitueerd zijn dat deze alle uitzicht bieden, zonder dat de privacy in het gedrang komt.

Richtprijs kavel 1 ter grootte van ca. 2.200 m2 : € 310.000,-- VON (vrij op naam)
Richtprijs kavel 2 ter grootte van ca. 2.000 m2 : € 300.000,-- VON (vrij op naam)

De koopsom van de grond is inclusief:
* overdrachtsbelasting (sloop in overleg met verkoper);
* kosten leveringsakte notaris;
* kadastrale inmeting door verkoper;
* huidige verharding oprit blijft liggen ter plaatse van mandelige oprit/erf waarna deze door de kopers wordt vervangen voor definitieve inrit;
* aanwezig bodemonderzoek.

De koopsom van de grond is exclusief:
* de kosten van financiering, te weten afsluitkosten en kosten hypotheekakte;
* overige notaris- en kadastrale kosten;
* kosten verharding mandelige oprit/erf;
* alle bouw- en legeskosten en kosten omgevingsvergunning;
* architect- en constructeurskosten;
* aansluitkosten water, elektra, riolering en glasvezel;
* landschappelijke inrichting van de kavel overeenkomstig erfinrichtingsplan
(vastgelegd in KGO-Overeenkomst tussen verkoper en gemeente welke op koper
over gaat).

Bijzonderheden van deze kavels
- veel vrijheid en riant uitzicht over de landerijen;
- openbaar vervoer en voorzieningen in dorp Wijhe en Heino in de nabijheid.

Overig kenmerken verkoop
- Projectnotaris Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen Markelo;
- De kavels dienen nog exact ingemeten te worden. Over-/ ondermaat wordt niet verrekend;
- Hemelwater dient op eigen terrein afgevoerd te worden.

Rood voor rood-regeling
In het buitengebied van Wijhe wordt het erf aan De Wellenberg 2 herontwikkeld. De (agrarische) opstallen worden gesloopt en op deze locatie mogen voorts twee bouwkavels voor de bouw van vrijstaande schuurwoningen worden gebouwd. Het bestemmingsplan staat 2 schuurwoningen toe. De sfeer van een authentiek Sallands boerenerf zal zoveel mogelijk worden nagebootst. Naast een bebouwingsplan maakt ook een groenplan deel uit van het ruimtelijk plan, welke uitgevoerd dient te worden door de kopers. .

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan De Wellenberg 2 Wijhe is de Enkelbestemming Wonen met bouwvlak en dubbelbestemming Waarde Archeologie 1 en Waarde-Landschap 2 met maximaal 3 wooneenheden (drie wooneenheden is inclusief de naastgelegen bestaande woning). Voor nadere informatie omtrent bestemming en bouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe.

Impressies
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de bijgeleverde impressies.

Kadastrale aanduiding
Kavel 1: gemeente Wijhe, sectie L, nrs. 504 en 915 gedeeltelijk, groot ca. 2.200 m2
Kavel 2: gemeente Wijhe, sectie L, nummer 915 gedeeltelijk, groot ca. 2.000 m2

Gezamenlijke verkoop met Bas Nij Bijvank van Hannink Makelaars Raalte.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 300.000,00
Prijstype v.o.n.
Datum opdracht 2021-02-12
Aanvaarding In overleg
Status Onder bod
Direct contact met de makelaar?

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.