Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - St. Anthonisweg 16, Rijkevoort-De Walsert

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 929.000
15615 m² perceel
257 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Aan de Sint Anthonisweg 16 te Rijkevoort-De Walsert ligt aan het einde van een 60 meter lange eigen toegangsweg, te midden van een groot perceel landbouwgrond, een “groene parel” met een vrij gelegen woonboerderij met achterhuis. De woonboerderij is omsloten door veel groen, waar u na een heerlijke “tuindag” achter het huis kan genieten van een prachtig uitzicht over de landerijen.
Wij zeggen: ‘dat is nou Wonen als God in …. Rijkevoort-De Walsert’.

Daarom nodigen wij u uit, kom en overtuig uzelf. Dit is uw kans!
Graag laten we u kennis maken met deze landelijk en vrij gelegen woonboerderij met achterhuis. De verschillende woon-/leefruimtes zijn erg ruim van opzet en levensloop bestendig gemaakt. Samen met een half-open schuur van 150 m², gesitueerd op een perceel van ca. 1.56 ha.
Ideaal voor het houden van enkele paarden. Het is toegestaan om een rijbak met verlichting op het perceel te realiseren. Maar ook uitermate geschikt voor het uitoefenen van een beroep aan huis. De woning beschikt over 3 slaapkamers, 2 badkamers en veel extra ruimte die naar eigen wens is in te vullen. Kortom een zeer ruime woning met erg veel mogelijkheden!

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond
Wanneer u het pand betreedt via de voordeur, komt u in de hal die nog is voorzien van de authentieke tegelvloer. Deze centraal gelegen hal is voorzien van nieuw stucwerk (2024).

Vanuit de hal komt u in de woonkamer, die compleet nieuw gesitueerd is in 2014. Wat als eerste opvalt is de enorm grote ruimte (65 m²) met het balkenplafond en de niet van echt hout te onderscheiden tegelvloer. Hierdoor krijgt de woonkamer een aangename en landelijke sfeer. De originele stalramen leveren tezamen met de andere ramen een prettige lichtinval op. De ruimte heeft vloerverwarming als ook een traditionele schouw. Als ‘eye-catcher’ is de ruimte onder trap behouden, dat vroeger onderdeel was van de voergang. De woonkamer is voorzien van ingebouwde LED-verlichting.

Het aan de woonkamer grenzende kantoor (17 m²) is bereikbaar via en suite deuren. Ook deze ruimte biedt u voldoende mogelijkheden en zou u naar uw eigen wens bijvoorbeeld ook als een tweede slaapkamer op de begane grond kunnen gebruiken. Het kantoor is voorzien van ingebouwde LED verlichting. Het plafond aan de woonkamerzijde van het kantoor bevat 4 lichtpunten, bedoeld voor de belichting van een evt. nog te realiseren boekenkast wand.

Via de woonkamer kom je in de leef keuken (18 m²). In 2023/2024 is deze stijlvol aangepast met een massief eiken Bruynzeel keuken met hardstenen werkblad voorzien van Villeroy & Boch x 90 dubbele keramische keukenspoelbak. Deze keuken met authentieke tegelvloer heeft een hoekopstelling die is voorzien van een 5 pits inbouw gaskookplaat, geïntegreerde afzuigkap en een Siemens vaatwasser. Voor het gebruik van een keramische of inductie kookplaat is er onder de kast van de huidige kookplaat een 220 V aansluitpunt.
In de vrijstaande kastopstelling vindt u een inbouw Bosch Quantum Speed hete lucht combi oven- magnetron, Bosch volautomatische koffie/espresso machine, met daaronder een Siemens koelkast en Siemens diepvries. De gehele keukenopstelling met een landelijke uitstraling is in een bij deze boerderij passende rode kleur. Onder de koelkast is ook een extra 220 V aansluitpunt.
De meteen in ‘t oog springende schouw, omlijst met oude balken en een authentieke houtkachel, roept nostalgische gevoelens op.

De keuken biedt ook toegang tot de voormalige opkamer en tot de bijkeuken.
In de bijkeuken treft u het toilet met fonteintje aan. Tevens beschikt de bijkeuken over aparte witgoed aansluitingen voor een wasdroger en wasmachine en een uitstortgootsteen. Rechts van het toilet is de toegangsdeur / trap naar de kleine kelder. Vanuit de keuken heeft u ook toegang tot de CV-ruimte en de trap naar de eerste verdieping. Tenslotte heeft de keuken ook nog een praktisch ingerichte muurkast.

Vanuit de woonkamer komt u in een (achter) halletje, voorzien van ingebouwde LED verlichting. Het biedt toegang tot een zeer ruime slaapkamer (26 m²) die beschikt over een ruimte voor een inloopkast van maar liefst 9 m².

Tegenover de slaapkamer bevindt zich de zeer ruime en luxe badkamer (18 m²) met een hoog afwerkingsniveau. Deze badkamer beschikt over twee Villeroy & Boch wastafels, grote spiegel, een hangend Spinhx randloos toilet en een hangend Spinhx bidet met handdouche. De gecreëerde doucheruimte is voorzien van een Grohe thermostatische kraan die de regendouche en de handdouche gelijktijdig èn separaat kan bedienen. Eveneens een verwarmd zitbankje met thermostaat. De Cleopatra loungepool, voorzien van een jet stream en een whirlpool toepassing, is met de afstandsbediening te bedienen. De afstandsbediening, mits geplaatst op de houder, laadt zichzelf op. Tevens heeft deze de mogelijkheid om persoonlijke programma’s in te stellen.
De badkamer is voorzien van 2 groepen apart schakelende LED verlichting in verband met de ventilatie die op 1 groep functioneert.

Tenslotte biedt het (achter)halletje toegang tot een vrije ruimte van maar liefst 55 m². Hiervan is de vloer ook geïsoleerd en CV-aansluiting is aanwezig. Deze ruimte is ook bereikbaar via de achteringang van de woning. Deze ruimte is geheel naar eigen inzichten en wensen te gebruiken. Het biedt u veel mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een tuinkamer die aansluit op uw terras, of voor kantoor aan huis.

Vanuit deze vrije ruimte kom je in nog een berging. Tevens kun je via een schuifdeur naar de voormalige koestal die nu als opslagruimte (178 m²) in gebruik is.

Eerste verdieping

Vanuit de keuken ga je via de trap naar de eerste verdieping. De ruime overloop biedt toegang tot de 2 grote slaapkamers (van resp. 25 m² en 26 m²) en de vernieuwde (2024) badkamer. De balklagen van de kap (waar slaapkamers en badkamer zijn) zijn vernieuwd en er is een geïsoleerd dakbeschot aangebracht. 1 slaapkamer is voorzien van een Velux dakvenster.

De vernieuwde badkamer met smaakvol tegelwerk is voorzien van een Grohe thermostatische douchekraan, een wastafel met kast en bovenkast en een hangend Spinx toilet. Een design radiator maakt het geheel compleet. Ook is er een mechanische luchtafzuiging die op de lichtschakelaar werkt. De badkamer is voorzien van LED verlichting

Vanuit de overloop heb je toegang tot de grote (voormalige hooizolder) van maar liefst 160 m² groot. Ook hier zijn de balklagen vernieuwd. Onder de pannen is een vochtwerende folie aangebracht, zodat isoleren van binnenuit geen probleem is.
De gehele bovenverdieping is voorzien van laminaat vloer (met uitzondering van de badkamer). De overloop is voorzien van LED verlichting.

Tuin
De woning is volledig omgeven door landerijen, planten en bomen en geheel naar eigen behoefte in te richten.

Linksachter de woning bevindt zich een half-open werktuigenschuur (150 m²). Deze is gebouwd van damwandplaat, waarbij de vloer bestaat uit betonklinkers.
Hier zijn minimaal 6 paardenboxen te maken. Een andere mogelijkheid is opslag voor stookhout, hooi, stro etc. of bijvoorbeeld uw caravan/camper. Deze half-open werktuigenschuur grenst direct aan het weiland waar bijvoorbeeld uw paarden direct uitloop hebben.

Algemeen
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1950.
Bij de verbouwing is het gehele woongedeelte van de boerderij volledig geïsoleerd. Met uitzondering van de keuken, bijkeuken/toilet en het kantoor, is er een nieuwe vloer gemaakt, die ook geïsoleerd is. De benedenverdieping heeft een spouwmuur met isolatie. Het gehele woonhuis is voorzien van isolatie-dakplaten met als dakbedekking dakpannen.
De ramen beschikken over thermopane beglazing, de oude stalramen zijn nog in authentieke vorm en niet met dubbel glas. Op de begane grond zijn de woonkamer, en badkamer voorzien van vloerverwarming. De bijkeuken en toilet, de opkamer hebben allen een radiator. De slaapkamer op de begane grond wordt verwarmd met radiatoren, op de badkamer beneden is een extra designradiator geplaatst. De badkamer op de verdieping heeft een designradiator, de beide slaapkamers hebben een convector verwarming. Alle radiatoren/convectors hebben Danfoss thermostaat knoppen. Het luchtkanaal is aan de achterzijde van het nagelvaste bureau geplaatst.

De CV-ketel (Nefitt Topline Aquapower HRC 45 II CW6, 2014) functioneert op propaangas, tank van Antargaz. Het pand is voorzien van glasvezel. De telefonie koperdraad aansluiting is ook nog aanwezig.
Het pand beschikt over een energielabel C.

Bestemmingsplan
Het omgevingsplan/bestemmingsplan heeft een woonbestemming.

Situering
Deze woning ligt in het buitengebied tussen Rijkevoort, Wanroij en Ledeacker. Het is een voormalige rundveehouderij, maar heeft de woonbestemming. Vanaf de openbare weg betreedt u de beide percelen via een eigen weg van ca. 60 meter. Hierbij kunt u direct al genieten van het weidse uitzicht en de landelijke ligging van uw woonboerderij.
Tussen de percelen ligt een klein perceeltje met daarop een transformator huisje (huisnummer 14). Dit geheel is niet in eigendom van verkoper en maakt geen onderdeel uit van het aangebodene. Het is de netbeheerder toegestaan om gebruik te maken van de verharde toegangsweg.

Omgeving
De woning is gelegen in de gemeente Land van Cuijk. De woonomgeving straalt rust uit en heeft een prachtige fiets- en wandelomgeving, diverse horeca en recreatie.

Voorzieningen zoals een supermarkt, basisschool, diverse sportclubs etc. zijn aanwezig in Sint Anthonis, Wanroij, Rijkevoort en Ledeacker.
Het woonhuis ligt op circa 10-15 autominuten afstand van Boxmeer, en op circa 20 autominuten afstand van Venray. Beide beschikken over een winkelcentrum en een middelbare school. Binnen 10 minuten bent u bij de A73. Het vliegveld Weeze is slechts 20 minuten rijden.

Bouwjaar: 1950
Perceel: 15.615 m²
Inhoud: circa 2.300 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 257 m²

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 929.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-05-07
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 257
Bruto inhoud m3 2300
Oppervlakte overige inp. ruimten 363
Perceel oppervlakte 15615

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Muurisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
gedeeltelijk dubbel glas
volledig geïsoleerd

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan drukke weg
Buiten bebouwde kom
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1950