Verkocht

Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Houwsestraat 3, Oeffelt

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 699.000
1565 m² perceel
350 m² wonen
10 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Uniek en schitterend wonen! Deze fraaie en half vrijstaande rietgedekte woonboerderij heeft een zeer ruime tuin met zwembad en vrijstaande schuur/garage. Het is rustig gelegen aan de dorpsrand van Oeffelt. Deze sfeervolle woning biedt u een warme en vrije woonervaring met luxe en comfort, op een uitstekende locatie met maar liefst 1.565 m² eigen grond.

De locatie is een uniek stukje Oeffelt. Het landschap wordt bepaald door weidse vergezichten over de akkerbouwgronden en weilanden. Op loopafstand is de ‘Oeffeltse Raam’ welke door het natuurgebied ‘De Vilt’ loopt.

De halfvrijstaande woonboerderij beschikt over een woonkamer van ruim 70 m², eetkeuken, kantoor, slaapkamer en badkamer ensuite op de begane grond. Daarnaast is er op de begane grond een serre, bijkeuken, muziekkamer en tuinkamer. In de tuin hebt u de beschikking over een zwembad en een ruim overdekt terras. De eerste verdieping van de woonboerderij heeft een grote overloop, 3 slaapkamers, een badkamer en een aparte ruimte voor de CV en bergruimte.

De woning beschikt over meerdere ruimtes, die multifunctioneel inzetbaar zijn en ideaal zijn voor werk aan huis, praktijkruimte, mantelzorg of bed & breakfast. Met een aantal aanpassingen kunt u een transformatie realiseren.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Via de voordeur betreedt u deze prachtige woonboerderij. De hal beschikt over een meterkast, verdiepte kelderkast, toegang tot een bergruimte en toegang tot een kantoorruimte. Vanuit de hal vervolgt u uw weg naar de landelijke eetkeuken. De keuken is in een rechte opstelling geplaatst en is afgewerkt met een prachtig betonnen aanrechtblad. Daarnaast is er een vaatwasser, gasfornuis, afzuigkap en combimagnetron aanwezig in de eetkeuken. De vloeren in de hal en keuken zijn voorzien van een PVC vloer.
Vervolgens komt u in de royale woonkamer met als eyecatcher een prachtige schouw met houtkachel. De sfeervolle woonkamer is voorzien van een parketvloer. De vele ramen en de openslaande deuren naar de tuin zorgen voor een mooie lichtinval.
Vanuit de woonkamer gaat u naar de hal, waar u vervolgens toegang hebt tot de master-bedroom met badkamer ensuite. De badkamer is samengesteld met een toilet, doucheruimte, wastafel en designradiator. De slaapkamer heeft een landelijk uitstraling met een balkenplafond en een parketvloer.
Vanuit de hal komt u in de serre, welke voorzien is van een PVC vloer. Vervolgens komt u in de bijkeuken. Deze heeft een kastenwand en er is voldoende ruimte voor het witgoed. Verrassend detail in deze ruimte is een ‘dompelbad’ in de grond (werd voorheen gebruikt in combinatie met een sauna).
Vervolgt u uw weg, dan komt u vervolgens in de ‘muziekkamer’, voorzien van een houtkachel en een vide. Tot slot biedt deze woonboerderij een prachtige tuinkamer, met cobblestones, twee openslaande tuindeuren en een houtkachel.

Eerste verdieping:
Via de trapopgang in de hal betreedt u de eerste verdieping. Deze verdieping heeft een grote overloop met voldoende lichtinval door de dakramen. De overloop biedt toegang tot 3 volwaardige slaapkamers, een badkamer en een separate ruimte welke dient als bergruimte en CV-ruimte. De slaapkamers hebben allen een laminaatvloer en 1 slaapkamer heeft een wastafel.

Tuin:
De woonboerderij is omgeven door groen, bomen, struiken, fruitbomen en landerijen. In de tuin zijn meerdere terrassen gemaakt waardoor u de zon of de schaduw op elk moment van de dag kunt opzoeken. Eén van de terrassen heeft de beschikking over een schaduwdoek. De royale tuin heeft daarnaast nog een ruime terrasoverkapping van circa 20 m², welke afgesloten kan worden met verandazeil. Het is een ware beleving om in en rond deze woonboerderij te mogen vertoeven en na een drukke dag kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad.
De vrijstaande garage/schuur van zwarte potdeksel planken biedt plaats aan een auto en dient tevens als bergruimte voor tuingereedschap.

Algemeen:
- 20 Zonnepanelen (2019)
- CV-ketel (2014)
- Glasvezel
- Energielabel C
- Grotendeels dubbele beglazing
- Mechanische ventilatie
- Zwembad, binnenzijde en bodem vernieuwd in 2023

Omgeving:
Mooie gunstige ligging, landelijk maar toch in de bebouwde omgeving. Het dorp Oeffelt heeft een basisschool, een winkel voor de dagelijkse benodigdheden en vele recreatiemogelijkheden. Meer voorzieningen zijn aanwezig in Boxmeer of Gennep, beide bereikbaar in 10 autominuten. Er zijn goede aansluitingen op het wegennet (A73 en A77) en voor rust en recreatie zijn de uitgestrekte landerijen, de natuurgebieden ‘De Maasheggen’ en ‘De Vilt’ op korte afstand bereikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft een onderzoeksplicht.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 699.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-03-27
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 350
Bruto inhoud m3 1200
Oppervlakte externe bergruimten 58
Oppervlakte overige inp. ruimten 3
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 28
Perceel oppervlakte 1565

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Muurisolatie
Type dak Samengesteld dak
Dakbedekking Riet
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
grotendeels dubbelglas

Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Dichtbij snelweg
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Half vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1880