Woonboerderij te koop in Friesland - Herenweg 24, Oosterzee

Woonboerderij in Friesland
€ 895.000
44592 m² perceel
200 m² wonen
7 kamers

Woonboerderij in Friesland!

Bent u op zoek naar een karakteristieke woonboerderij met een adembenemend uitzicht over uitgestrekte landerijen en de mogelijkheid om uw dromen waar te maken? Dan is Herenweg 24 in Oosterzee, Friesland, de perfecte plek voor u.

Deze woning biedt u niet alleen een prachtige woonomgeving, maar ook een scala aan mogelijkheden voor bedrijfsmatig gebruik. Hier zijn enkele hoogtepunten van deze bijzondere woning:

Ligging en Omgeving

Gelegen nabij het mooie dorpje Oosterzee in het zuiden van de provincie Friesland, omringd door rust, natuur en het Tjeukemeer op loopafstand. Oosterzee bevindt zich op slechts ca. 3 autominuten van de snelweg A6, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot andere delen van het land. Binnen ca. 7 minuten bereikt u het gezellige Lemmer, een toeristisch watersportdorp met zijn eigen strand, perfect voor ontspanning en recreatie.

Woning en Voorzieningen

De woonboerderij heeft een warme uitstraling en is ideaal voor paardenliefhebbers of andere bedrijfsmatige doeleinden vanwege de bedrijfsbestemming.
Vanuit de woonkamer heeft u een onvergelijkbaar schitterend uitzicht over de omliggende landerijen, wat een gevoel van vrijheid en rust creëert. De woonkamer en de keuken zijn slechts 10 jaar geleden volledig gerenoveerd. De woning is goed geïsoleerd, inclusief een compleet nieuw geïsoleerd dak, wat zorgt voor energie-efficiëntie en comfort.

De begane grond omvat een entree met hal en toegang tot een toilet. De woonkamer is verzorgd en voorzien van een sfeervolle pvc vloer. Een ruime open woonkeuken van ca. 20 m² biedt de perfecte plek voor gezinsmaaltijden en samenzijn. De woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming. De tussenhal leidt naar een ruime badkamer met vloerverwarming, een aparte doucheruimte, toilet en wastafel.

Op de eerste verdieping vindt u vier slaapkamers, van 8, 9, 9 en 18 m². De ouderslaapkamer beschikt over royale inbouwkasten, zowel voor hang- als legkleding.

Een zolder met stahoogte op de tweede verdieping biedt extra ruimte voor opslag of creatieve projecten.

De woning kan op 2 manieren worden verwarmd: door een nieuwe HR- ketel (2023) én door een houtgestookte CV- kachel terwijl zowel de muren als het dak van de woning zijn geïsoleerd voor comfort en efficiëntie. De 16 op het dak van de schuur gemonteerde zonnepanelen zorgen er mede voor dat de kosten van elektra overwegend neutraal zijn. De schuur, met een oppervlakte van 15x30 meter en deels voorzien van een houten zolder, is in uitstekende staat. Er zijn meerdere ruimten voor diverse doeleinden, waaronder een machineberging/veestalling van 9x17 meter, ideaal voor paardenstalling. Thuiswerken? Ook dat kan. De woning is aangesloten op glasvezel.

De totale oppervlakte beslaat maar liefst 4 hectare, 45 are en 92 centiare. Deze woonboerderij biedt een zeldzame kans om te wonen en werken in een landelijke omgeving met alle moderne voorzieningen binnen handbereik. Mis deze unieke kans niet en neem contact met ons op voor meer informatie en om deze woning te bezichtigen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 895.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-10-18
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 200
Bruto inhoud m3 3171
Oppervlakte externe bergruimten 196
Oppervlakte overige inp. ruimten 593
Perceel oppervlakte 44592

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Afgelegen locatie
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1930