Kerkpad 40, Haskerhorne

Haskerhorne

Op een prachtige stand gelegen fraai verbouwde woonboerderij met stal, op een perceel grond van bijna 3,5 ha. Deze unieke stelpboerderij is werkelijk een lust voor het oog. Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is 1876. Vanaf 2000 is de boerderij volledig gerenoveerd. Dat er veel tijd en moeite is genomen voor de renovatie, blijkt zodra u binnen komt.
Deze woonboerderij heeft alles waar men aan denkt bij de woorden ‘Landelijk wonen’. Het woongedeelte beschikt over een royale woonkeuken met schuifdeuren naar het terras. Ook is het goed toeven in de gezellige woonkamer. Het object is geheel gemoderniseerd. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Doordat er bij dit object niet alleen een stal, maar ook enkele percelen weiland aanwezig zijn, is dit een ideaal object voor een paardenliefhebber.  

Woonboerderij
De stelpboerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is deels gedekt met dakpannen en deels met riet. De begane grondvloer is deels van beton en deels van hout, de verdiepingsvloer is geheel van hout. De woonboerderij is voorzien van gevelisolatie (van binnenuit) en geïsoleerde beglazing. De plafonds van de woongedeelten zijn eveneens geïsoleerd. De kozijnen zijn nagenoeg overal van kunststof. Ook de gevelbekleding aan de buitenzijde van de gevels is van kunststof. De keuken is voorzien van een natuurstenen blad en inbouwapparatuur. Er zijn in totaal 6 (5 op de verdieping en 1 op de begane grond) royale slaapkamers, waarvan sommige de mooie oude gebinten in het zicht hebben. Daarnaast is er een zeer ruime badkamer aanwezig met een sauna. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. In het achterdeel van de boerderij is een ruime tuinkamer gesitueerd.

Indeling:
Begane grond: Entree, hal met trapopgang en meterkast, toegang tot de woonkamer, een slaapkamer en een toilet. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een kantoor en tot de keuken. Vanuit de keuken is er toegang tot de eetkamer, van waaruit er toegang is tot de bijkeuken en een gang. Vanuit de gang is de garage bereikbaar en is er toegang tot het voormalig bedrijfsgedeelte. Dit deel van de woonboerderij is ingericht als ontvangstruimte. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de tuinkamer.
Verdieping: Overloop, 5 slaapkamers en een badkamer.

Bijzonderheden:

  •        2 CV-ketels, merk ATAG, bouwjaren 2012 en 2016.
  •        2011 Dak van de woonboerderij vervangen en het dak van de voormalige ligboxenstal vervangen
  •        2014 Realisatie kapschuur in de tuin, nieuwe keuken
  •        2015 24 Zonnepanelen op dak van voormalige ligboxenstal
  •        De zonnepanelen op het dak van de voormalige ligboxenstal hebben een gemiddelde opbrengst van ca. 6.100 kWh.
  •        De woonboerderij beschikt over energielabel C.
  •        Ruime garage met ruimte voor 2 auto’s.

Voormalige ligboxenstal
De voormalige ligboxenstal is oorspronkelijk gebouwd in 1975. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten en enkelsteens muren. De topgevels zijn van kunststof beplating. De zijgevels zijn voorzien van windbreekgaas. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Het geheel is gedeeltelijk onderkelderd. De vloer is deels voorzien van roosters. In 2012 is een deel van de veeroosters verwijderd. De vloer is aldaar geëgaliseerd en er is een nieuwe betonvloer aangebracht. De afmetingen van de stal zijn ca. 17 m x 40 m. Er is een toegang tot de stal middels een sectionaaldeur, hoogte ca. 4 m.

LanderijenNaast en achter de boerderij zijn landerijen gelegen, welke samen met de woonboerderij verkocht worden. Het totaal aan erf, ondergrond en weiland is 3.45.80 ha. De percelen zijn ontsloten via het erf en de toegangsweg. De grondsoort betreft zand op veen. Het land is gelegen op greppels. Overname van nog eens 3.37.75 ha is bespreekbaar. Dit betreft de percelen gelegen naast de oprit. 

Het dorp Haskerhorne is gelegen in de gemeente De Fryske Marren en telt ca. 570 inwoners. Haskerhorne ligt ten zuiden van Joure (2km) en op steenworp afstand van het recreatiemeer Nannewiid. In de directe omgeving zijn vele wandelpaden te vinden. Zo kunt u op loopafstand de prachtige bossen en landerijen verkennen. Openbaar vervoer is gelegen op 300 meter. Deze boerderij is gelegen op minder dan een uur (filevrij) rijden naar en van Amsterdam. Weg uit de drukte, maar wel nabij de voorzieningen van Joure en Heerenveen. 

 

Op een prachtige stand gelegen fraai verbouwde woonboerderij met stal, op een perceel grond van bijna 3,5 ha. Deze unieke stelpboerderij is werkelijk een lust voor het oog. Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is 1876. Vanaf 2000 is de boerderij volledig gerenoveerd. Dat er veel tijd en moeite is genomen voor de renovatie, blijkt zodra u binnen komt.
Deze woonboerderij heeft alles waar men aan denkt bij de woorden ‘Landelijk wonen’. Het woongedeelte beschikt over een royale woonkeuken met schuifdeuren naar het terras. Ook is het goed toeven in de gezellige woonkamer. Het object is geheel gemoderniseerd. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Doordat er bij dit object niet alleen een stal, maar ook enkele percelen weiland aanwezig zijn, is dit een ideaal object voor een paardenliefhebber.

De stelpboerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is deels gedekt met dakpannen en deels met riet. De begane grondvloer is deels van beton en deels van hout, de verdiepingsvloer is geheel van hout. De woonboerderij is voorzien van gevelisolatie (van binnenuit) en geïsoleerde beglazing. De plafonds van de woongedeelten zijn eveneens geïsoleerd. De kozijnen zijn nagenoeg overal van kunststof. Ook de gevelbekleding aan de buitenzijde van de gevels is van kunststof.
De keuken is voorzien van een natuurstenen blad en inbouwapparatuur. Er zijn in totaal 6 (5 op de verdieping en 1 op de begane grond) royale slaapkamers, waarvan sommige de mooie oude gebinten in het zicht hebben. Daarnaast is er een zeer ruime badkamer aanwezig met een sauna. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. In het achterdeel van de boerderij is een ruime tuinkamer gesitueerd.

Indeling:
Begane grond: Entree, hal met trapopgang en meterkast, toegang tot de woonkamer, een slaapkamer en een toilet. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een kantoor en tot de keuken. Vanuit de keuken is er toegang tot de eetkamer, van waaruit er toegang is tot de bijkeuken en een gang. Vanuit de gang is de garage bereikbaar en is er toegang tot het voormalig bedrijfsgedeelte. Dit deel van de woonboerderij is ingericht als ontvangstruimte. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de tuinkamer.
Verdieping: Overloop, 5 slaapkamers en een badkamer.

Bijzonderheden:
- 2 CV-ketels, merk ATAG, bouwjaren 2012 en 2016.
- 2011 Dak van de woonboerderij vervangen en het dak van de voormalige ligboxenstal vervangen
- 2014 Realisatie kapschuur in de tuin, nieuwe keuken
- 2015 24 Zonnepanelen op dak van voormalige ligboxenstal
- De zonnepanelen op het dak van de voormalige ligboxenstal hebben een gemiddelde opbrengst van ca. 6.100 kWh.
- De woonboerderij beschikt over energielabel C.
- Ruime garage met ruimte voor 2 auto’s.

Voormalige ligboxenstal
De voormalige ligboxenstal is oorspronkelijk gebouwd in 1975. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten en enkelsteens muren. De topgevels zijn van kunststof beplating. De zijgevels zijn voorzien van windbreekgaas. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Het geheel is gedeeltelijk onderkelderd. De vloer is deels voorzien van roosters. In 2012 is een deel van de veeroosters verwijderd. De vloer is aldaar geëgaliseerd en er is een nieuwe betonvloer aangebracht. De afmetingen van de stal zijn ca. 17 m x 40 m. Er is een toegang tot de stal middels een sectionaaldeur, hoogte ca. 4 m.

Landerijen
Naast en achter de boerderij zijn landerijen gelegen, welke samen met de woonboerderij verkocht worden. Het totaal aan erf, ondergrond en weiland is 3.45.80 ha. De percelen zijn ontsloten via het erf en de toegangsweg. De grondsoort betreft zand op veen. Het land is gelegen op greppels. Overname van nog eens 3.37.75 ha is bespreekbaar. Dit betreft de percelen gelegen naast de oprit.

Het dorp Haskerhorne is gelegen in de gemeente De Fryske Marren en telt ca. 570 inwoners. Haskerhorne ligt ten zuiden van Joure (2km) en op steenworp afstand van het recreatiemeer Nannewiid. In de directe omgeving zijn vele wandelpaden te vinden. Zo kunt u op loopafstand de prachtige bossen en landerijen verkennen. Openbaar vervoer is gelegen op 300 meter. Deze boerderij is gelegen op minder dan een uur (filevrij) rijden naar en van Amsterdam. Weg uit de drukte, maar wel nabij de voorzieningen van Joure en Heerenveen.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 745.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-03-27
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 642
Bruto inhoud m3 4265
Oppervlakte externe bergruimten 602
Oppervlakte overige inp. ruimten 71
Perceel oppervlakte 34580

Bouw
Isolatie Muurisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Schilddak
Dakbedekking Riet

Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Afgelegen locatie
Beschutte ligging
Dichtbij openbaar vervoer
Dichtbij snelweg
Platteland
Vrij uitzicht
Zelfstandig

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1876
Direct contact met de makelaar?

Saakje van der Valk
info@landelijk-wonen.nl
T: 058-2849188
M: 06-12919011

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Fryslân
info@landelijk-wonen.nl

Allingawier 37
9001 LP Grou

Meer informatie