Jan Steegweg 3, Batenburg

Batenburg

In de driehoek Batenburg, Hernen, Niftrik ligt een klein dorpje bekend als Liende, onderdeel van de gemeente Wijchen. Hier ligt deze prachtige zo goed als nieuwe agrarische bedrijfswoning, met een ruim terras en tuin, een bijgebouw met kantoor en opslagruimte, een tweetal bedrijfshallen en weiland. Het oppervlakte van het totale perceel is 8120 m².
Een en ander in de omgeving van de Batenburgse molen en het gemaal van Citters II.

De woning:
De woning is gebouwd in 2010 en heeft een inhoud van 634 m³ waarbij een zorgvuldige afwerking en duurzaamheid voorop gestaan hebben.
De woning is uitstekend geïsoleerd, voorzien van een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie waarbij bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van de woning evenals het bijgebouw met kantoor, bijkeuken en opslag op de verdieping. Alle kozijnen van het woonhuis en het bijgebouw zijn in kunststof uitgevoerd met dauerluftung, onderhoudsarm, voorzien van hoogrendement dubbel glas en in de meeste gevallen tevens voorzien van horren. De dakbedekking bestaat uit geglazuurde pannen en koperen goten. De woning heeft een voorlopige A-energielabel.
Het geheel is aangesloten op riool, water en elektra. Gas ten behoeve van koken en verwarming van een van de hallen is beschikbaar via een propaangasinstallatie. Internet via de telefoonaansluiting, verkoper heeft zich ingeschreven voor een glasvezelaansluiting waarbij de aanlegkosten (infrastructuur tot in de meterkast) wordt afgekocht.

Indeling Woning:
De begane grond (105 m²):
Hal met meterkast en garderobe, de hal, evenals alle overige ruimten op de begane grond zijn voorzien van een natuurstenen vloer met vloerverwarming. Vanuit de hal is er toegang naar zowel woonkamer als de hoofdslaapkamer.
De woonkamer is ruim van opzet, met openslaande deuren naar het terras die aansluit op een ruime landelijke tuin, de afwerking met ingebouwde spots, gladde wanden en een natuurlijk ventilatiesysteem gecombineerd met een mechanische afzuiging waarop een warmtepompboiler is aangesloten voor warmte-terugwinning biedt veel comfort. De woonkamer is voorbereid op een haard, gas of hout gestookt.
Aansluitend aan de woonkamer, gescheiden door en suite deuren is een moderne lichte keuken met een natuurstenen aanrecht aanwezig, voorzien van een houten hakblok en daarnaast een gasstel om op te koken, magnetron en oven, vaatwasser, koelkast en afzuigkap. Deze ruimte heeft eveneens openslaande deuren naar het terras (v.v. hordeuren). Vanuit de keuken is via een hal/portaal het toilet bereikbaar en een buitendeur naar het bijgebouw.
De hoofdslaapkamer is voorzien van een schuifwand met ingebouwde kast over de gehele hoogte, verder is er aansluitend een moderne badkamer met een dubbele wastafel, hangcloset en een inloopdouche met een regensproeier.

De verdieping (75 m²):
Een ruime overloop waar in een aparte kast de warmtepompboiler (250 liter) is geplaatst. Verder zijn er twee ruime slaapkamers en evenals de overloop zijn deze voorzien van laminaatvloeren en ingebouwde spots; beide slaapkamers zijn verder voorzien van een inloopkast.
De badkamer is voorzien van een natuurstenen vloer en ingericht met een ruime stoomcabine (met douche), een ligbad, een hangcloset en een wastafelcombinatie. Vanuit de overloop is er via een steektrap toegang tot de vliering.

Het bijgebouw heeft een inhoud van 319 m³ en is in basis op een vergelijkbare wijze opgebouwd en afgewerkt als het woonhuis, uitstekend geïsoleerd, kunststof kozijnen met dubbel glas en een natuurstenen vloer met vloerverwarming. De garagedeuren aan de voorzijde zijn niet als zodanig in gebruik, de binnenzijde is op hetzelfde niveau als het woonhuis afgewerkt. De dakbedekking bestaat uit geglazuurde pannen en koperen goten.

Bijgebouw:
Begane grond (64 m²):
Toegangsdeur naar de hal waar ook de toiletruimte is, de trap naar de verdieping en een 2e buitendeur. Vanuit deze hal komt men tevens in het kantoor aan de voorzijde van gebouw. Het 2e deel van het bijgebouw is ingericht als bijkeuken (natuursteenvloer met vloerverwarming) hier staat de WKO installatie (Vaillant GeoTHERM).
De verdieping (35 m²):
Een grote ruimte over de gehele oppervlakte, zonder scheidingswanden met een betonnen vloer en (dak)ramen zodat ook hier ruim voldoende daglichtinval is.
Het terras achter de woning (voorzien van natuurstenen vloer) welke doorloopt naar de tussenruimte tussen woning en bijgebouw is gefundeerd met palen, waardoor het mogelijk is hier een opbouw op te zetten.

De tuin is voorzien van een houten tuinhuisje waar ook de aansluiting aanwezig is voor de puls (12 meter diep, geen roest). Verder is er nog een originele waterput en
Het terrein is deels voorzien van een afscheiding middels een heg gezamenlijk met de buurman en een eigen hekwerk met schrikdraad. Op een separaat deel van het terrein staan nog een eenheid van 3 (container)units welke momenteel verhuurd wordt.

De bedrijfshallen zijn gebouwd in 1996 (huisnummer 3) en 2008 (huisnummer 3a) en zijn ieder 700 m² groot. De vloeren zijn monoliet afgewerkt, een betonnen borstweringen met een stalen opbouw, bekleed met geïsoleerde damwandprofiel. Beide hallen hebben ieder een overheaddeur van circa 5 meter breed en respectievelijk 5.25 m. en 4.00 m hoog, de goothoogte van de hallen is ca. 3,6 m, de nokhoogte is ca. 6,5 m.
De hal met huisnummer 3a heeft een zelfstandige aansluiting op elektra en water en is voorzien van een pantry en een toilet.
De hal met huisnummer 3 heeft inpandig een kantoorgedeelte (met een buitentoegang) ter grootte van ca. 100 m², inclusief ruimte met inloopdouche, toilet (en urinoir) en wastafel, een volwaardige keuken (met gasstel, oven, vaatwasser en koelvriescombinatie). Voorzien van vloerverwarming, radiatoren en cv-installatie (met warmwater).
De hal zelf wordt door middel van een heater verwarmd. De indeling voorziet in 3 kamers. Bovenop dit gedeelte is een entresol, uitsluitend via de hal bereikbaar.
Het buitenterrein voor de hallen is deels beklinkerd en deels voorzien van stelconplaten.
Het vigerende bestemmingsplan is Buitengebied Wijchen, vastgesteld op 31-01-2013 met de bestemming agrarisch waarbij in lijn daarvan in een van de hallen stallen gebouwd kunnen worden voor 28 paarden. De andere hal kan voor statisch opslag gebruikt worden (500 m²).
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 995.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2020-01-28
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 180
Bruto inhoud m3 634
Oppervlakte externe bergruimten 1400
Oppervlakte overige inp. ruimten 99
Perceel oppervlakte 8120

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Landhuis
Bouwjaar 2010
Vestiging

Landelijk-wonen Peel-, Maas- en Rivierengebied
sintanthonis@agriteam.nl

Breestraat 20
5845 AV Sint Anthonis

Meer informatie