Verkocht

Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Vredepeelweg 1, Overloon

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 885.000
15180 m² perceel
400 m² wonen
12 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Omschrijving object:

Altijd al vrij en rustig willen wonen in het buitengebied van Overloon, dit is uw kans!

In het buitengebied gelegen zeer ruime vrijstaande woonboerderij (2 wooneenheden). Het betreft 1 woning met 2 wooneenheden onder 1 dak, gesitueerd in het voorhuis en het voormalige achterhuis met vrij uitzicht over de landerijen, op een kavel van 1.51.80 ha. Deze woonboerderij heeft diverse mogelijkheden, denk aan mantelzorg, bed & breakfast, werken/beroep aan huis of hobbymatig paarden/dieren houden. Mogelijkheid tot het splitsen van de woning kan onder voorwaarden mogelijk zijn, zie hiervoor het vigerende bestemmingsplan.

De indeling van de woning is als volgt:

Indeling voorhuis:

Begane grond:
Hal met meterkast en trap naar eerste verdieping. Royale, lichte woonkamer met parketvloer, schouw, houtkachel en een open verbinding met de woonkeuken. De woonkeuken (2019) staat in een hoekopstelling en heeft de beschikking over een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combimagnetron en een aparte magnetron. Verder is vanuit de keuken de kelder en het halletje met toegang tot badkamer met douche, wastafel en toilet bereikbaar. Vervolgens komt u in de bijkeuken met een aanrechtblok, vaatwasser, witgoedaansluitingen en toegang naar buiten. Vanuit de bijkeuken bereikt u een slaapkamer met badkamer en-suite. Deze badkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet, wastafelmeubel en een elektrische boiler (2021). De slaapkamer heeft een laminaat vloer, airconditioning en een inloopkast.

Eerste verdieping:
Royale overloop met toegang tot de badkamer met dakkapel, douche, vaste wastafel en toilet (2012) en 4 slaapkamers: Slaapkamer 1 met vaste kasten en Velux-dakraam; Slaapkamer 2 met vaste kast en Velux-dakraam; Slaapkamer 3 met vaste kast en Velux-dakraam; Slaapkamer 4 met vaste kast, dakkapel en vaste wastafel. Alle slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer.

Tweede verdieping:
Te bereiken via luik: royale deels begaanbare vliering.

Algemeen:
Met uitzondering van de ramen van de dakkapel en de Velux-dakramen zijn alle kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met isolerende beglazing. In 1999 werd een ATAG HR combi-ketel geplaatst. De kozijnen in het voorhuis zijn deels voorzien van een zonnescherm.

Indeling achterhuis:

Begane grond:
Royale hal, welke voorzien is van plavuizen, met toegang tot toilet (met mechanische afzuiging) en trapopgang naar eerste verdieping. Ruime woonkamer met tegelvloer en vloerverwarming en een sfeervolle houtkachel. De woonkeuken staat in een open verbinding met de woonkamer en heeft een tegelvloer, vloerverwarming en een witgoedaansluiting. De keuken is uitgerust met een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, elektrische oven en mogelijkheid voor inbouwkoelkast. De keuken heeft een prachtige hardstenen aanrechtblad. Vanuit de woonkamer komt u in slaapkamer 1 met inloopkast en een badkamer met douche, vaste wastafel, ligbad en hangtoilet. Vanuit de slaapkamer is een toegangsdeur naar buiten. De gang biedt toegang tot 2 slaapkamers en een bijkeuken (1 slaapkamer heeft een aanrechtblok). In de bijkeuken bevindt zich de meterkast, gasaansluiting en de witgoedaansluitingen. Tevens bevindt zich hier nog een 2e badkamer met douche en vaste wastafel, voorzien van vloerverwarming in combinatie met radiator.

Eerste verdieping:
Bereikbaar door middel van een trap in de hal. Het dak is beschoten met plaatmateriaal en voorzien van nieuwe pannen (2008) en 36 zonnepanelen (2021). Op deze verdieping is een kantoor-/verblijfsruimte gesitueerd. Op de eerste verdieping is zowel de CV-ketel van het voorhuis, de CV-ketel van het achterhuis als de elektrische boiler t.b.v. de badkamer in het voorhuis te vinden.

Algemeen:
Het achterhuis beschikt over een eigen CV-ketel (2011 met propaangas). De woonkamer, keuken en badkamer zijn voorzien van vloerverwarming.

Algemeen van het totale object:
De wederopbouwboerderij werd in 1949 traditioneel gebouwd met spouwmuren en een betonnen zolder. In de tachtiger jaren werd de boerderij aangepast aan de eisen destijds. In 2008 werd het dak gerenoveerd en gedekt met nieuwe muldenpannen en nieuwe dakgoten en is het beschoten met plaatmateriaal.

Bijgebouwen:
• Een vrijstaande schuur met spouwmuren, stalen spanten (vrije overspanning) en een oppervlakte van circa 120 m². De schuur heeft 3 paardenstallen en een opbergkast.
• Een open loods met 2 hondenkennels (en binnenhok). Deze loods kan gebruikt worden als garage of voor opslag en bergruimte. De loods is opgetrokken met betonplaten en gedekt met ABC-golfplaten.
• Fietsenstalling, opslagplaats, werkplaats.
• 2 Gesloten garages, opgetrokken met betonblokken en gedekt met ABC-golfplaten.
• Een schuurtje van circa 35 m². Deze is opgetrokken met betonblokken en gedekt met ABC-golfplaten.
• De woonboerderij is aangesloten op het drukriool, elektra, water en heeft een eigen propaangastank.

Tuin en weiland:
De woonboerderij is omgeven door terrassen, struiken, bomen, weiland en bebossing. Het is een heerlijke tuin om een beschut plekje op te zoeken en weg te dromen…., maar er is ook voldoende ruimte om te tuinieren, kinderen te laten spelen of dieren te houden. Het perceel heeft meerdere toegangswegen. Een van de toegangswegen en het erf is volledig beklinkerd. De andere toegangsweg heeft ruimte om auto’s te parkeren en gaat over op een smaller beklinkerd pad naar de voordeur van het voorhuis van de woonboerderij. Nog een andere toegangsweg leidt naar het weiland. De achterliggende weilanden zijn volledig omheind.

Algemeen:
• 36 zonnepanelen (2021)
• 2x airco in voorhuis (woonkamer en slaapkamer)
• 3x airco in achterhuis (woonkamer, keuken en slaapkamer)
• Meterkast vernieuwd (2020)
• Energielabel D
• Hal en toilet achterhuis vernieuwd (2019)
• Propaangastank

Ligging:
De vrijstaande woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Overloon aan een rustige weg in een bosrijke omgeving. In Overloon zijn de basisvoorzieningen ruim aanwezig. Voor de overige voorzieningen kunt u terecht in Venray, op een afstand van 7 km, en Boxmeer, op een afstand van 10 km. Tevens ligt het op ca. 5 km afstand van de A73 en 6 km van het treinstation Vierlingsbeek.

Bestemmingsplan:
Veegplan Buitengebied 2018, Gemeente Boxmeer, deels onherroepelijk in werking (vastgesteld 30-04-2020).

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 885.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-06-09
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 400
Bruto inhoud m3 1960
Oppervlakte externe bergruimten 230
Oppervlakte overige inp. ruimten 145
Perceel oppervlakte 15180

Bouw
Isolatie Muurisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen muurisolatie
dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 12
Aantal slaapkamers 8

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1949