Julianastraat 18, Valburg

6675 BL Valburg

Te koop
Vrijstaande woonboerderij geschikt voor dubbele bewoning aan de rand van Valburg met enkele agrarisch in gebruik zijnde opstallen. Totaal perceel van circa 2.500 m2; grasland aan achter- en overzijde bij te kopen.

De locatie
Dit object is gelegen aan de rand van Valburg in de Gemeente Overbetuwe, nabij het centrum en de woonwijken. Door de overgang naar het buitengebied heeft de ligging echter een landelijk karakter. Het kleine dorp heeft een bijzondere logistieke functie: de A15 (en A50), de Waal en de Betuweroute komen hier bij elkaar. In 2020 is de railterminal Valburg een feit, waarmee het dorp zich als economische vestigingslocatie sterk op de kaart zet.
Ondanks deze potentiële groei is het heerlijk wonen in Valburg: u vindt er saamhorigheid, tolerantie en vrijheid. Iedereen voelt zich welkom. De belangrijkste voorzieningen treft u aan in Valburg zelf: het dorp heeft een tennis- en voetbalvereniging, een basisschool, carnavalsvereniging, een kunstroute, kinderdorp- en zomerfeestactiviteiten. En het grotere Elst ligt slechts op circa 5 km afstand.

De indeling van de woning
Deze karakteristieke woonboerderij ‘de Pomp’ met bouwjaar 1942 en een inhoud van circa 715 m3 is geschikt en ingericht voor dubbele bewoning en heeft een fijne besloten tuin, een ideale speelplek voor de kinderen. De woning is deels voorzien van dubbel glas.

Begane grond:
U komt binnen in de hal, die u toegang geeft tot de woonkamer met origineel balkenplafond. Met een open toog is een doorgang gemaakt naar de keuken waar u keramisch kookt. Op de begane grond is ook een slaapkamer aanwezig. De ruimten zijn voorzien van paneeldeuren.

Aan de achterzijde van de woning is een grotere woonkamer met open hoekkeuken gerealiseerd, waarin een koel- en vrieskast, combimagnetron, vaatwasser en een keramische kookplaat aanwezig zijn. Deze woonkamer/ -keuken is voorzien van een gelijmde eikenhouten vloer, houtkachel en spanplafonds. Hiernaast zijn de badkamer met ligbad, een separaat toilet en de bijkeuken gelegen. Ook is hier een inbouwkast met geisers gesitueerd, die voor zowel keuken als badkamer in gebruik zijn.
Via een eigen zijingang is dit aangrenzende woongedeelte bereikbaar.

1e verdieping:
Via de verschillende trapopgangen bereikt u de 1e verdieping met overloop, vier ruime slaapkamers (waarvan enkele met inbouwkastruimte) en een badkamer met toilet, douche en ligbad.
2e verdieping:
De zolderruimte biedt nog beperkte opslagruimte; hier staat ook de cv-ketel (2009).
Agrarische opstallen
Achter de woning zijn nog diverse schuren/ stallen in gebruik voor het hobbymatig houden van schapen en koeien.

Direct achter de woning staat de gemetselde schapenschuur met een afmeting van 11,2 x 10,0 m (112 m2), goothoogte 2,8 m en nokhoogte 5,6 m. Deze schuur is tevens in gebruik als werkplaats en opslagruimte.

De overkapping voor divers gebruik heeft een hoogte van 3,0 m en is 102 m2 groot (12,5 x 8,2 m).

De achterliggende koeienstal beschikt over 30 m3 mestopslag. De koeien staan vast en de stal biedt verder plaats aan enige schapen in strohokken. Deze stal heeft een afmeting van 9,2 x 17,0 m (156 m2), goothoogte 2,3 m en nokhoogte 5,0 m.
Aangrenzend zijn nog een afdak (54 m2) en opslagruimte (24 m2) aanwezig.

Tot slot is de naastliggende kippenschuur gedekt met ABC-golfplaten. Deze stal heeft een afmeting van 8,6 x 14,8 m (127 m2), goothoogte 2,5 m en nokhoogte 4,0 m.

Bestemming en overige informatie
Het bouwvlak beslaat circa 2.500 m2. De vraagprijs hiervoor bedraagt € 415.000,-.
Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Overbetuwe’, vastgesteld op 30 april 2014, is vigerend. De enkelbestemming hiervan is ‘Agrarisch met waarden’. De dubbelbestemming: ‘Waarde – archeologische verwachting 2’. De functieaanduiding kenmerkt zich door ‘Intensieve veehouderij’ en ‘Specifieke vorm van agrarisch met waarden – kleinschaligheid’ en de gebiedsaanduiding ‘Waardevol landschap’.
Nevenactiviteiten zijn in diverse vormen mogelijk mits u rekening houdt met het feit dat maximaal 25 % van de bestaande bebouwing mag worden gebruikt (tot maximaal 350 m2).

Het overige achterliggende grasland met een oppervlakte van 13.100 m2 is bij te kopen.
Dit grasland valt eveneens onder het genoemde bestemmingsplan met dezelfde bestemming.

Ook aan de overzijde is er een optie om grasland bij te kopen met een perceeloppervlakte van 5.790 m2.

Vraagprijs voor het bouwvlak van 2.500 m2
€ 415.000,- k.k.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 415.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-04-08
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 187
Bruto inhoud m3 715
Oppervlakte overige inp. ruimten 2
Perceel oppervlakte 2500

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Dichtbij snelweg
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1942
Direct contact met de makelaar?

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: 0318-619209
M: 06-22600529

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Midden-Nederland
ede@landelijk-wonen.nl

Frankeneng 17-h
6716 AA Ede
http://www.landelijk-wonen.nl/