Beschikbaar

Woonboerderij te koop in Gelderland - Rijnbandijk 187, Kesteren

4041 AV Kesteren Oppervlakte / omvang: 1800 m²
Woonboerderij in Gelderland
Centraal gelegen statige woonboerderij met voor- en achterhuis op een perceel van 1.800 m2! Een prachtig gemeentelijk monument met potentie vanwege mogelijkheid tot realisatie zorgappartementen!

Ontwerpsessie (zorg)appartementen
De mogelijkheden van dit object zijn door de ruimte ongekend. De Gemeente Neder-Betuwe heeft inmiddels te kennen gegeven positief te staan tegenover een in te dienen principeverzoek voor wijziging van het bestemmingsplan: herontwikkeling van het woonerf.

Hieronder lichten wij voor u een tipje van de sluier op in welke richting zich de plannen momenteel ontwikkelen en treft u een impressie van de plannen aan.

De initiatiefnemer is voornemens twee (zorg)appartementen te realiseren in het achterhuis van de woning. Er is ruimte genoeg om drie wooneenheden onder te brengen. In het voorhuis blijft één woning.

Op de plaats van de achterliggende schuur (zonder monumentale waarden) ziet men mogelijkheden een nieuw, eigentijds bijgebouw toe te voegen. Te denken valt aan zes (zorg)appartementen met centrumfunctie. De schuurachtige uitstraling krijgt vorm door een zadeldak of asymmetrische kap. De exacte invulling is mede afhankelijk van de vraag vanuit de markt.

Met de bebouwing sluit men voor wat betreft locatie en uitstraling aan bij het monument (de bestaande woning). De inrichting van het terrein ligt nog niet vast: er zijn op dit moment meerdere inritten beoogd. De eenheid van het erf tracht men zoveel mogelijk te behouden. Op het perceel staat ook een fraaie linde. Het is de bedoeling deze op de huidige plek te behouden of te verplaatsen.

Ziet u kans dit opgestarte project verder te ontwikkelen?
Maak dan graag een afspraak met onze makelaar!

De locatie

Kesteren is een klein dorp, gelegen in de Betuwe en omsloten door de rivieren Nederrijn en Waal. Kesteren telt ruim 5.000 inwoners. Het dorp is door haar ligging aan de A15 en haar eigen treinstation goed bereikbaar.

Er is genoeg te zien en te beleven in de omgeving van Kesteren. Geniet eens van een heerlijke middag in natuurgebied De Blauwe Kamer. Maak een fietstocht en proef kersen bij de plaatselijke fruittelers of bezoek de alom bekende Tuinen van Appeltern. Daarnaast zijn op korte afstand diverse scholen aanwezig.

De woning

Het bouwjaar van deze monumentale woonboerderij van het hallehuistype dateert van circa 1850. De boerderij heeft een middenlangsdeel en dwarsgeplaatst voorhuis, waarvan de voorgevel in het talud van de dijk werd geplaatst. Het voorhuis heeft behalve de kelder en de begane grond een lage zolderverdieping en is afgedekt met een met riet gedekt zadeldak en heeft op de zijgeveltoppen gemetselde schoorstenen.
De voorgevel - geheel symmetrisch - heeft in het midden een gepaneelde voordeur met bovenlicht en aan weerszijden twee vensters met empire schuiframen en luiken.
De deel heeft een zadeldak aan de top gedekt met riet en de onderste drie meter met rode pannen.

Door het ruime perceel, de groene omgeving en het uitzicht op een prachtige vijverpartij waant u zich in het buitengebied. Terwijl de woning op goede stand is gelegen midden in het centrum.

Laat u zich inspireren door de lommerrijke boomgaard en authentieke details van de woning zoals de robuuste balkpartijen in de slaapkamers.

De woning heeft een woonoppervlakte van circa 288 m2 en een inhoud van circa 1.320 m3.

Indeling
Begane grond: via de entree van de woning bereikt u de ruime hal die toegang biedt tot de woonkamer met inpandige slaapkamer, toilet, badkamer met toilet, keuken en opslag. In de oude deel bevindt zich een garage, een koelcel en opslag.

1e Verdieping: via een vaste trap in de hal bereikt u de overloop die toegang biedt tot de woonkamer, (woon)keuken, toilet en 2 slaapkamers (waarvan 1 met dakkapel). Deze verdieping ligt op dijkhoogte.

2e Verdieping: via een vaste trap op de overloop heeft u toegang tot 3 slaapkamers, berging en badkamer.

De schuur:
Achter de woning bevindt zich een ruime schuur (afmeting: 14,25 m x 6 m), die geschikt is voor meerdere doeleinden.

Algemeen
• De boerderij is traditioneel gebouwd met stenen muren, houten (verdiepings-) vloeren en houten kozijnen.
• De achtergevel van de boerderij is geheel vernieuwd.
• Het royale houten tuinhuis is voorzien van een tegelvloer en biedt ruimte voor een prettig samenzijn. Daarnaast zijn er diverse dierenverblijven voor vogels, kippen en honden aanwezig met een totale oppervlakte van 35 m2.
• De badkamer op de 2e verdieping is in aanbouw (aansluiting voor bad, wastafel en toilet zijn aanwezig).
• De boerderij is voorzien van enkel glas en wordt door gashaarden verwarmd (gastank).
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 825.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2017-10-11
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 288
Bruto inhoud m3 1320
Oppervlakte externe bergruimten 90
Perceel oppervlakte 1800

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Monumentaal pand
Dubbele bewoning mogelijk
Dubbele bewoning aanwezig

Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6

Locatie
Ligging Aan water
Dichtbij openbaar vervoer
Dichtbij school
Dichtbij snelweg
In centrum
In woonwijk
Vrij uitzicht
Winkel centrum

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1850
Direct contact met de makelaar?

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 226 005 29

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Midden-Nederland
ede@landelijk-wonen.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.