Woonboerderij te koop in Gelderland - Langendijk 3, Baak

Baak
Woonboerderij in Gelderland
Te koop
In het Achterhoekse coulissenlandschap prachtig vrij gelegen paardenhouderij met ruime woonboerderij, stallen, binnenrijhal, weides en buitenterrein.

Woonomgeving
Baak is een prachtig natuurrijk dorp gelegen in de gemeente Bronckhorst op ongeveer 5 km ten zuiden van Zutphen. Het dorp heeft circa 1.200 inwoners. In het gezellige dorp vindt u diverse voorzieningen zoals een basisschool, sportverenigingen en een winkel.
Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente in de Achterhoek, rijk bedeeld met natuurschoon: bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. Maar de gemeente is ook bekend om de vele prachtige kastelen en natuurlijk het IJssellandschap. Tegenover het bedrijf vindt u het bosgebied "De zeven Morgens".

Paardensport
Baak kent een bloeiend verenigingsleven met verschillende verenigingen op gebied van sport en ontspanning. In de omgeving vindt u verschillende rijverenigingen. De stad Zutphen op korte afstand biedt vele kansen op het gebied van professionele pensionstal of manege.

De woonboerderij
De woonboerderij is gebouwd in 1917 en is in 1999 en 2006 volledig gerenoveerd, waarbij het achterhuis bewoonbaar is gemaakt. Hierdoor is een heerlijke ruime woning ontstaan. De woning is vrijwel volledig voorzien van geïsoleerde spouwmuren en zowel de vloer als het dak zijn geïsoleerd. De woonboerderij beschikt over hardhouten kozijnen met dubbel glas. Verder is bijna de gehele benedenverdieping voorzien van vloerverwarming. In 2021 is een gedeelte van de binnenwanden opnieuw gestuct.

De boerderij is keurig verbouwd met aandacht voor detail. Door materiaalkeuze en kleurgebruik heeft de boerderij een warme uitstraling gekregen. Bijna de gehele benedenverdieping is voorzien van originele Italiaanse Tagina vloertegels. Zowel de woning als de manege zijn aangesloten op een IBA-systeem.

Het geheel heeft de bestemming "sport-manege". Er is een melding gedaan voor het houden van 45 paarden.

Heerlijk leven op het platteland

Leefruimte
Via de entree en garderobe treft u de zeer ruime living aan welke bestaat uit een keuken geschakeld aan een leefgedeelte van samen 75,6 m², van waaruit u een zitkamer bereikt van circa 37 m². Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over uw erf en de landerijen.

Begane grond
Verder bevindt zich op de begane grond een ruime ouderslaapkamer (28 m²), een bijkeuken met keukenblok, wasmachineaansluiting en CV combiketel en een toilet. Verassend zijn de twee bergruimten aan de achterzijde van de boerderij.

Eerste verdieping
De langgerekte overloop biedt toegang tot het kantoor (4,5 m²), een logeerkamer (7,7 m²), drie slaapkamers (14 m², 14,7 m², 11 m²) en een badkamer voorzien van douche, dubbele wastafel, toilet en vloerverwarming. Achter het knieschot bevindt zich een bergruimte.

Heerlijk werken op het platteland

Manege
De manege is voorzien van een rijbaan met zandbodem van 20 x 40 meter, een ruime kantine, een berging, elf boxen, een dubbele wasplaats, een afsluitbare zadelkamer, douche en toiletten. In de zadelkamer bevindt zich een eigen waterbron.

Paardenboxen
De paardenboxen hebben een afmeting van circa 3,15 x 3,25 (deels 3 x 3) m en hebben houten voorwanden. Alle boxen zijn voorzien van automatische drinkbakken en hebben een urineafvoer. De ruime kantine (circa 12 x 4 m) is voorzien van een bar. De kantine, toiletten en zadelkamer worden middels CV verwarmd.

Buitenboxen
Naast de manege vindt u nog elf buitenboxen (bouwjaar 2006 en 2009) en een vaste mestopslag. Nabij de woning bevindt zich nog een stal met twee paardenboxen. Daarnaast is op het terrein nog een buitenstal met drie ruime boxen voor merries met veulen gerealiseerd.

Schuur/ paardenstal
Deze schuur heeft een afmeting van 14,5 x 8,75 m en is voorzien van stalen spanten, houten gordingen, houten verdiepingsvloer en betonnen begane grond vloer. In de schuur bevinden zich drie paardenboxen (3 x 3,9 m), één paardenbox (3 x 3 m), een wasplaats, een solariumruimte en een zadelkamer. Verder is er een ruime werkplaats en een bergzolder.

Buitenterrein
De paardenhouderij heeft een buitenrijbaan met de afmeting 60 x 20 meter. Voor de manege bevindt zich een ruim perceel van circa 75 x 25 meter, geschikt voor het aanleggen van een springtuin. Verder bevindt zich op het terrein een ruime longeercirkel.

Om het bedrijf heen ligt totaal circa 5.000 m² weiland.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 975.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-09-27
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 275
Bruto inhoud m3 1110
Oppervlakte externe bergruimten 1
Oppervlakte overige inp. ruimten 1
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 1
Perceel oppervlakte 15775

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1917
Direct contact met de makelaar?

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 131 347 67

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Midden-Nederland
ede@landelijk-wonen.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.