Kaart
Verkocht

Woonboerderij te koop in Utrecht - Lekdijk 9, Everdingen

Woonboerderij in Utrecht
€ 1.550.000
18000 m² perceel
450 m² wonen
14 kamers

Woonboerderij in Utrecht!

TE KOOP
Karakteristieke zeer royale rietgedekte woonboerderij, met mogelijkheid voor B&B, camperstalling, paardenliefhebberij en vele andere doeleinden, gelegen aan de Lekdijk op een perceel van 18.000 m2.

Welkom in Everdingen
Everdingen is een rustig dorp in de gemeente Vijfheerenlanden, in de provincie Utrecht, ten zuiden van de rivier de Lek. In de 19e eeuw is nabij de plaats Everdingen als onderdeel van "De Hollandse Waterlinie" het Fort Everdingen gebouwd. Bij het fort liggen drie sluizen voor de inundatie van de polder.
Verder kent Everdingen een actief verenigingsleven.
De gemeente Vijheerenlanden ligt tussen de Lek en de Linge, en is omsloten door de autosnelwegen A2, A15 en A27. Zowel de prachtige ligging in dit rivierengebied en uitgestrekte velden, als de strategische locatie tussen Utrecht, Arnhem en Den Bosch maakt deze locatie tot een toplocatie.

De woning met zijn vele mogelijkheden
Nummer 9
Deze prachtige karakteristieke rietgedekte woonboerderij is gebouwd in 1919, dit gedeelte (nr. 9) is volledig gerenoveerd in 2007 en voorzien van dubbel glas en vloerverwarming. Wat de woning zo mooi maakt zijn de bewaard gebleven oude details, overal in de woning zie je de eikenhouten balken en gebinten terug.
De indeling:
Via de extra brede voordeur komt u in een ruime hal met deuren naar de grote gezellige riante woonkeuken van bijna 20m2 met openslaande deuren, een hoekkeuken met inbouwapparatuur zoals een koelkast, oven, afzuigkap met schouw, een inductiekookplaat, veel opbergruimte door de brede softcloselades. Naast de keuken is een ruime bijkeuken met vast keukenblok en aansluitingen voor wasmachine, koelkasten en een meterkast.
Terug in de hal bevindt zich een bergingsruimte, een toilet, een mooie eikenhouten trapopgang naar de eerste verdieping en de toegang tot de ruime lichte woonkamer met ook weer oude accenten zoals de houten balken.
Op de eerste verdieping komt u op een zeer ruime overloop met 3 grote slaapkamers en een badkamer voorzien van inloopdouche, wasmeubel en een infrarood sauna.
Nr 11, met 2 woonmogelijkheden.
Het voorste gedeelte geschikt voor B&B heeft 2 ingangen.
Als u via de voordeur de hal binnenkomt heeft u links de opkamer die dienstdoet als master bedroom met drie grote inbouwkasten en twee ramen, daaronder bevindt zich de grote kelder van bijna 24 m2 met volledige stahoogte, betegeld en 2 ramen en 2 tochtgaten. Vanuit de gang loopt u zo de ruime woonkamer in voorzien van een gaskachelaansluiting en houten vloer. Via de woonkamer komt u in de keuken met rechte opstelling voorzien van inbouwapparatuur. Met daarachter een halletje voor de CV-ketel, een aparte douche met wastafel en een toilet. Vanuit de keuken is er nog een kleine bijkeuken met deur naar buiten waar een koelkast en vriezer staan.
Het tweede gedeelte; via de ruime hal met toilet komt u in de grote keuken van ruim 25 m2 met schouw en aansluiting op het rookkanaal, voorzien van een inbouwkast een berging met CV-ketel en een rechte keukenopstelling, voorzien van granieten blad. In de hoek van de keuken bevindt zich ook de meterkast, een deur naar de hal met brede trapopgang naar de eerste verdieping en een deur naar de grote woonkamer van 24 m2 ook met aansluiting op het rookkanaal en twee grote ramen met uitzicht op de groene omgeving. De eerste verdieping (met extra hoge plafonds van 2.75 m) met zeer ruime overloop, vier grote slaapkamers allen voorzien van veel licht, een heel luxe badkamer met hoekbad, douche, hangtoilet en badmeubel. Er is ook nog een ruime berging met opgang naar een grote zolder met een loopruimte van 5x11m.

De deel
Vanuit de bijkeuken komt u in het ruime achterhuis (de deel) dat nu dienstdoet als werkplaats, met een trap naar de grote bergzolder, met houten vloer.
Terrassen
Er zijn twee afgesloten tuinen met prachtig sierhekwerk beide voorzien van een veranda, zodat iedere wooneenheid zijn eigen terras en privacy heeft.

De stallen
De oude koeienstal (1919) opgetrokken uit steen met een pannendak heeft een breedte van 8.8 meter en 14 meter diep, voorzien van water en stroom, inrichting 3 paardenboxen en opslag, met aangebouwd voormalig stookhok.
Dubbele geïsoleerde garage met elektrische deuren, een loopdeur en zolder van 10,4 x 6.6 meter.
Machineberging met sectionaaldeuren van 4.80 breed en 4.30 hoog, en 2.90 breed en 3.20 hoog. De berging is in 2019 geïsoleerd met damwand en in 2018 voorzien van een nieuw dak.
De voormalige ligboxenstal is ingericht als opslag/berging met diverse ruimtes, waaronder een caravanstalling. De stalling is 39.5 diep en 24.6 breed, voorzien van een dichte vloer, met een heftruck te berijden. De voorzijde heeft een hand bedienbare roldeur en achter een elektrisch bedienbare deur van 4 x 3.9 m

Bestemmingsplan
Het bedrijf valt onder het bestemmingsgebied Landelijk gebied van de Gemeente Vianen onherroepelijk vastgesteld op 14 december 2010.
De vastgestelde enkelbestemming is Agrarisch met bouwaanduiding 'karakteristiek'. en een dubbelbestemming van waarde - Archeologie 2 en
Waterstaat - waterkering. Het vigerende bestemmingsplan biedt tevens ruimte voor:
Diverse nevenactiviteiten waaronder kleinschalige en ambachtelijke bedrijven, horecagelegenheid, kampeerboerderij en andere sociale functies.



Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.550.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-10-06
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 450
Bruto inhoud m3 2680
Perceel oppervlakte 18000

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Vloerisolatie
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk
Dubbele bewoning aanwezig
Beschermd stads- of dorpsgezicht
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
grotendeels dubbelglas

Indeling
Aantal kamers 14
Aantal slaapkamers 8

Locatie
Ligging Aan drukke weg
Aan vaarwater
Aan water
Beschutte ligging
Dichtbij openbaar vervoer
Dichtbij school
Dichtbij snelweg
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1919

Locatie op de kaart