Verkocht

Herenhuis te koop in Overijssel - Hoofdstraat 26, Deurningen

Herenhuis in Overijssel
€ 589.000
199 m² wonen
6 kamers

Herenhuis in Overijssel!

Wat een plek, zoveel ruimte en karakteristieke details! Dit wil je zien van binnen en buiten.

Deze ruime woning van 867 m³ op een kavel van 835 m² is gebouwd in 1972 en onderscheidt zich onder andere door een majestueuze entree, een royale woonkeuken en woonkamer (55 m²) met aansluitend een werkkamer (16 m²). Het woonhuis beschikt tevens over een kelder met lounge en bar, eigen oprit en een royale vrijstaande stenen garage (40 m²). De prachtige tuin rondom de woning biedt veel privacy en heeft meerdere zitgelegenheden.

Bouwkundig gezien verkeert de woning in uitstekende staat en door de jaren heen is de woning uitgebouwd en gerenoveerd. Recentelijk zijn alle kozijnen op de bovenverdieping vervangen door aluminium kozijnen die voorzien zijn van warmtewerend glas (thermopane). Resumerend heeft de woning een hoog afwerkingsniveau doch met een aantal gedateerde elementen.

Dit allemaal op geliefde locatie in het karakteristieke kerkdorp Deurningen. Wonen aan de Hoofdstraat 26 in Deurningen is wonen in het groen, op een steenworp afstand van Hengelo, in een kinderrijke omgeving nabij de kern van het dorp met alle noodzakelijke voorzieningen in de directe nabijheid.


De indeling van deze bijzondere woning luidt als volgt:

Begane grond:
Overdekte entree aan de voorzijde van de woning, hal met vide en trapopgang naar de 1e verdieping, meterkast, uiterst ruime living, woonkeuken, zij-entree met toilet, garderobekast en trap naar de kelderruimte.

De hal heeft karakter en is majestueus. De luxe trappen evenals het open karakter geven het geheel een bijzonder sfeervolle warme uitstraling. De L-vormige living van maar liefst 55 m² is uitgerust met een natuurstenen vloer voorzien van vloerverwarming en gashaard. Aansluitend is een werkkamer van 16 m² en deze is voor meerdere doeleinden geschikt zoals onder andere een thuiskantoor of speelkamer.

Lage raampartijen zorgen voor volop lichtinval en een fraai uitzicht op de tuin. Vast aan de living vinden we de woonkeuken welke voorzien is van een eiken houten inbouwkeuken met keramische kookplaat, afzuigschouw, oven, vaatwasmachine en koelkast. De keuken beschikt over eenzelfde natuurstenen vloer met vloerverwarming. Via een schuifpui is er toegang tot het voorgelegen terras met volop ochtendzon en privacy. Vanuit de keuken is er toegang tot de zij-entree met toilet en garderobekast.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping betreft de overloop, 4 slaapkamers en een royale badkamer. De ouderslaapkamer is voorzien van een openslaande deur naar het ruime balkon. De overige slaapkamers zijn eveneens ruim van afmeting, voorzien van vaste kastruimte en wastafels met koud- en warmwatervoorziening. De moderne badkamer van 2007 is luxe qua uitvoering en voorzien van een zwevend toilet, bidet, aparte douchehoek, wastafel met ombouw en ligbad met whirlpool. Het geheel is uiterst ruim bemeten en stijlvol afgewerkt.

Tweede verdieping:
De 2e verdieping is bereikbaar via een vaste trap en in gebruik als bergruimte. Ook de CV-ketel is hier gesitueerd.

Kelder:
Luxe ingerichte kelder (35 m²) met bar en zitgelegenheid. Via de zij-entree heeft u middels een donkere, in eiken hout uitgevoerde trap eenvoudig toegang. Brede raampartijen zorgen voor volop daglicht.

Garage:
De woning beschikt over een ruime stenen garage van circa 40 m² met zijdeur naar de tuin en openslaande deuren naar het oprit.

Tuin:
De voor-, zij- en achtertuin biedt volop privacy en is fraai aangelegd met meerdere terrassen. De tuin is rondom en biedt vanwege de verscheidenheid aan terrassen volop de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een zonnig plekje te zoeken. Uniek gelegen is het (verdiepte) zitje achter de woning met schouw en tuinhaard. Kortom, volop genieten van de avondzon en een ruime mate aan privacy.

Parkeergelegenheid:
De brede en makkelijk toegankelijke oprit aan de zijkant van de woning biedt plaats aan meerdere auto’s. In de garage van circa 40 m² is tevens parkeermogelijkheid. Daarnaast is aan de voorzijde van de woning op de openbare weg voldoende parkeermogelijkheid.

Overige bijzonderheden:
- Inhoud circa 867 m³
- Kavel 835 m²
- Meetcertificaat is aanwezig
- Bouwkundige keuring is aanwezig
- Energielabel C
- De spouwmuren zijn recent na-geïsoleerd
- Alle kozijnen op de bovenverdieping zijn recent vervangen
- Royale garage van circa 40m³
- Thuiskantoor behoort tot de mogelijkheden

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 589.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-07-20
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 199
Bruto inhoud m3 867
Oppervlakte externe bergruimten 43
Oppervlakte overige inp. ruimten 50
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 15

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Dichtbij openbaar vervoer
Dichtbij school
In woonwijk

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Herenhuis
Bouwjaar 1972