Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Molenbeekweg 8, Saasveld

Woonboerderij in Overijssel
€ 495.000
5414 m² perceel
265 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

Rust, Ruimte en weidse vergezichten en toch alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Dat is landelijk wonen op z’n best!

Het betreft hier een ROYALE WOONBOERDERIJ van circa 878 m³ op een perceel van maar liefst 5.414 m². Er is ook een INWOONGEDEELTE aanwezig waardoor dubbele bewoning mogelijk is, maar natuurlijk is deze ruimte ook voor andere doeleinden te gebruiken zoals kantoor of praktijk aan huis. Het huidige gebruik van het inwoongedeelte betreft een speelkamer voor de kinderen.

De woonboerderij is oorspronkelijk in 1905 gebouwd en vervolgens een aantal keren verbouwd. De meest RECENTE VERBOUWING c.q. renovatie dateert uit 2017 waarbij met name de keuken en woonkamer vernieuwd zijn. De keuken heeft alle facetten van luxe, comfort en hoogwaardige kwaliteit in zich en is voorzien van diverse inbouwapparatuur (Siemens). In 2017 zijn ook de kozijnen gedeeltelijk vervangen, is de woning volledig van binnen en buiten geschilderd en het dak is gereinigd.

De indeling van deze gemoderniseerde en gerenoveerde woning luidt als volgt:

Hoofdwoning begane grond:
Entree, hal met trapopgang, toilet, woonkamer met plavuizen en vloerverwarming, woonkeuken met openslaande tuindeuren naar het terras, zijportaal met vaste kasten, bijkeuken met vaste kasten, keukenblok en aansluitingen voor wasmachine en droger.

Inwoongedeelte begane grond:
Entree/hal, toilet, woonkamer met open keuken, bijkeuken en badkamer.

Hoofdwoning eerste verdieping:
Overloop met dakraam, vier royale slaapkamers, hobbykamer (eventueel vijfde slaapkamer), technische ruimte met CV-opstelling bj. 2015, badkamer met ligbad, douchecabine, wastafelmeubel met twee wastafels en een toilet.

Tweede verdieping:
Middels vlizotrap te bereiken ruime en bevloerde bergzolder.


Op het erf staan nog een drietal schuren met een totale oppervlakte van circa 401 m². Eén van deze schuren is gebouwd in 2008, gedeeltelijk geïsoleerd, voorzien van een heater en bijzonder geschikt als hobbyruimte, werkplaats, opslagruimte etc. De overige twee schuren zijn verouderd en aan renovatie toe.

Saasveld is een kleinschalig dorp verscholen in Nationaal Landschap van Noordoost Twente maar groot genoeg om basisvoorzieningen zoals een basisschool, bakker en slager te huisvesten. Het dorp ligt centraal in Twente en biedt uitstekende uitvalmogelijkheden naar grote steden als Enschede, Hengelo, Almelo en ook Hanzestad Oldenzaal (allen binnen 20 minuten). De op- en afritten van de A1 en A35 zijn binnen 10 minuten te bereiken. Met de grote steden en het dorp Borne binnen handbereik heeft de omgeving naast het prachtige groen – vanuit de kern starten verschillende wandel- en fietsmogelijkheden – voldoende faciliteiten te bieden. Ook het dorp zelf is levendig met een basisschool, verschillende sportverenigingen en horeca. Kortom een gemoedelijk, kleinschalig dorp met centrale ligging en een landelijk karakter en goede uitvalmogelijkheden.

Wonen, genieten en vooral wegdromen in de landelijke vrijheid. Kortom, een bezichtiging meer dan waard!

Voor vragen of het plannen van een bezichtiging kunt u contact opnemen met Gerben van Hummel tel. 0623385871

Bijzonderheden:
- Royale woning van circa 878 m³
- In 2017 gerenoveerd en verbouwd
- Dubbele bewoning behoort tot de mogelijkheden
- Kavel van maar liefst 5.414 m²
- Ruime hoeveelheid aan bijgebouwen circa 401 m²
- Centrale ligging
- Bouwtechnische keuring en meetcertificaat aanwezig

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 495.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-11-04
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 265
Bruto inhoud m3 878
Oppervlakte externe bergruimten 401
Oppervlakte overige inp. ruimten 6
Perceel oppervlakte 5414

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Spouwmuur
Vloerisolatie
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk
Dubbele bewoning aanwezig
Isolatievormen grotendeels dubbelglas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1905