Woonboerderij te koop in Overijssel - Hogeweg 37 Raalte

Raalte
Woonboerderij in Overijssel
Renovatieproject of bouwkavel op 3.21.40 ha a/d rand van Raalte.
In buitengebied van Raalte gelegen te verbouwen / renoveren woonboerderij of bouwkavel met bijgebouwen met uitzicht over de landerijen op een perceel van maar liefst 3.21.40 ha. De woonboerderij dient volledig gerenoveerd te worden of u kunt het zien als een bouwkavel: het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en verbindingswegen op fietsafstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: ideaal voor het houden van paarden en/of andere hobbymatige doeleinden.

Omschrijving:

Woonboerderij
Deze karakteristieke woonboerderij is gebouwd in 1800. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet. Het object is aangesloten op gas, water, elektra en glasvezel, doch niet op de riolering (middels een IBA). De woning is voorzien van gaskachels, warm water middels een boiler (gehuurd). De begane grond vloer is van beton op zand en de verdiepingsvloer is van hout. De gevels van de woning zijn aan de binnenzijde deels afgetimmerd met eternitplaten (asbest). De inhoud van de woonboerderij bedraagt ca. 499 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond: entree/keuken, woonkamer, meterkast, hal met trapopgang, bijkeuken, toilet, douche, gang, 2 slaapkamers en achterhuis/berging.

Eerste verdieping: overloop met twee slaapkamers en doorloopkamer.

Het achterhuis is opgetrokken uit houten bintwerk.

Op het erf staat voorts een houten schuur met aangebouwde paardenstal, gedekt met asbest-golfplaten.

Het geheel is in een gedateerde staat en heeft een achterstallige staat van onderhoud. U dient dus rekening te houden met herstelkosten/nieuwbouwkosten.

Bijzonderheden
Bij verkoop wordt de Model koopovereenkomst voor een bestaande eengezinswoning gehanteerd. Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM, VastgoedPRO, VBO Makelaar, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.

Clausules
De woning wordt met de as-is where-is clausule verkocht (dat wil zeggen dat de woning in de huidige staat en voor volledig risico van koper wordt verkocht). Verder maken de oudheidsclausule (de oudheidsclausule houdt kort gezegd in dat het koper bekend is dat de woning een bepaalde leeftijd heeft en dat er lagere eisen aan de bouwkwaliteit mogen worden gesteld dan bij nieuwe woningen), niet-zelf-bewonings-clausule (in de niet-zelfbewoningsclausule is vastgelegd dat verkoper de woning nooit zelf heeft gebruikt en dat verkoper niet op de hoogte is van eigenschappen en/of gebreken waarvan hij wel op de hoogte zou zijn geweest als hij de woning zelf feitelijk had gebruikt)en de asbestclausule (wanneer er zich asbest bevindt in een woning/bijgebouwen of wanneer een woning/bijgebouwen mogelijk asbest kan bevatten) onderdeel uit van de koopovereenkomst.

Bestemmingsplan
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Raalte heeft het object de bestemming Wonen.
Voor nadere informatie omtrent bestemming en (ver)bouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Raalte.

Richtprijs: € 460.000,-- k.k.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 460.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-02-05
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 118
Bruto inhoud m3 499
Oppervlakte overige inp. ruimten 21
Perceel oppervlakte 32140

Bouw
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Kluswoning
Sloopwoning

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1800
Direct contact met de makelaar?

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.