Woonboerderij te koop in Friesland - Hôflân 9, Grou

Grou
Woonboerderij in Friesland
Bezichtigingen kunnen uitsluitend per e-mail aangevraagd worden. De bezichtigingsdagen staan gepland op vrijdag 18 juni en dinsdag 22 juni.

’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht tijdens een dag werken in de tuin. En ’s avonds de dag afsluiten met een wijntje, rust, ruimte en een weids vergezicht. Dat kan bij deze woonboerderij.

Op deze plek moet je geweest zijn om de schoonheid van de plek te ervaren. De woonboerderij, genaamd 'Grut Suffenstra', is gelegen ten noorden van watersportdorp Grou. Vanuit de woning en de tuin is er een prachtig uitzicht over de landerijen. Doordat de woonboerderij op een ruim perceel staat, is het object uitermate geschikt voor het houden van paarden of een andere ruimte vragende hobby.

Deze woonboerderij is van het type kop-hals-rompboerderij. De woning is gebouwd in 1968. De schuur is van een veel eerder bouwjaar. De woning is opgetrokken uit spouwmuren. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn van hout. Het dak is gedekt met dakpannen. De woning is nagenoeg geheel voorzien van dubbele beglazing. Het geheel wordt verwarmd middels hete lucht verwarming op een olie gestookte CV. Warm water wordt verkregen middels een huurboiler en een huur CV. De woning verkeert in redelijke staat: de inrichting is gedateerd. De eenvoudig aangelegde tuin is gelegen aan de oost- en zuidzijde van de woning.

Indeling begane grond
Zij-entree, hal met toegang tot de keuken, een slaapkamer, de meterkast, de kelder en de trapopgang. Vanuit de keuken zijn de woonkamer en de bijkeuken bereikbaar. Vanuit de bijkeuken is het toilet en het schuurdeel bereikbaar.

Indeling verdieping
Overloop met vaste kasten, drie slaapkamers, een tweede toilet en de doucheruimte. De slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten. Eén slaapkamer en de douche zijn voorzien van een wastafel. De vliering is bereikbaar middels een vlizotrap. Op de vliering zijn nog twee afsluitbare ruimtes te vinden.

De schuur heeft een afmeting van ca. 27 m x 22 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gebinten met steens muren. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten, met riet onderschoten. De vloer is deels van beton en deels onverhard. De schuur heeft een houten zolder, door staal ondersteund. Er is een aangebouwde bijschuur met een afmeting van ca. 10 m x 7 m.

Aan de noordzijde van de woonboerderij is een grote loods gebouwd. Het bouwjaar van de loods is 2001. De loods heeft een afmeting van ca. 50 m x 25 m. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten. De wanden zijn bekleed met damwandprofielplaten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met stelconplaten. In de loods is elektra aangelegd, maar geen verlichting. De loods is nu in gebruik als stalling en is eventueel met klantenbestand over te nemen.

Optie meer grond
De mogelijkheid tot aankoop extra grond is bespreekbaar.

Bestemming
Het geheel heeft de enkelbestemming 'Wonen-Woonboerderij', dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie' en de functieaanduiding 'Opslag'.

Kadastrale grens
De kadastrale grens aan de noordzijde van de loods wijkt af van de werkelijke situatie. De grens loopt dwars door de loods. Na kadastrale uitmeting zal de juiste grens bepaald worden. De koper moet rekening houden met uitmetingskosten.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 575.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-06-04
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 136
Bruto inhoud m3 5475
Oppervlakte externe bergruimten 1259
Oppervlakte overige inp. ruimten 977

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1960
Direct contact met de makelaar?

Saakje van der Valk
vandervalk@agriteam.nl
T: 058-2849188
M: 06-12919011

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Fryslân
fryslan@landelijk-wonen.nl

Allingawier 37
9001 LP Grou

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.