Verkocht

Woonboerderij te koop in Limburg - Schaapsweg 3, Ottersum

Woonboerderij in Limburg
€ 895.000
6740 m² perceel
280 m² wonen
9 kamers

Woonboerderij in Limburg!

Zeer royale en vrijstaande woonboerderij met veel rust en privacy in een landelijke omgeving met bos en natuur. De woning biedt veel mogelijkheden en is gelegen op een perceel van 6.740 m².

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond
De woonboerderij beschikt over een hal met voordeur, die voorzien is van een authentieke granieten vloer. De hal biedt toegang tot 2 slaapkamers, de trapopgang naar de kelder en de woonkamer. De beide ruime slaapkamers zijn voorzien van een laminaat vloer en hebben een prachtig uitzicht op de tuin.
De gezellige woonkamer met tegelvloer, lambrisering en mooie houtkachel heeft vele ramen, waardoor er door de lichtinval een aangename leefsfeer ontstaat. Vanuit de woonkamer vindt u via een deur de trapopgang naar de eerste verdieping

Aan de zijkant van de woning bevindt zich nog een ingang met hal. Deze ingang is bereikbaar via de oprit en wordt meestal gebruikt om de woning te betreden. Deze hal, voorzien van tegelvloer en meterkast, is ruim en biedt toegang tot het toilet. De toiletruimte beschikt over een toilet, urinoir en een fonteintje.
Vanuit deze hal komt u in de ruime woonkeuken met vaste kast en tegelvloer. De keukenopstelling heeft een landelijke stijl, die helemaal past bij de uitstraling van de woning. De keuken is voorzien van een gasfornuis met afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Wanneer u door het keukenraam naar buiten kijkt, heeft u mooi uitzicht op de tuin en weiland. Vanuit de woonkeuken heeft u rechtstreeks toegang tot de woonkamer en bijkeuken.
De bijkeuken neemt een centrale functie in voor het achterste gedeelte van de woonboerderij. Deze ruimte heeft een buitendeur, toegang tot werkkamer, badkamer en berging. Tevens treft u in de bijkeuken de aansluitingen voor het witgoed aan en is het voorzien van een tegelvloer.
De volledig betegelde badkamer is voorzien van een douche en vaste wastafel.
De werkkamer, voorzien van 2 ramen en tegelvloer, is een nette ruimte die vele gebruikersmogelijkheden biedt.
Op de begane grond vindt u ook nog een berging naast de werkkamer, achterhuis met schuifdeuren en daglicht via diverse ramen. Aansluitend nog 2 bergingen/stallen, waarvan eentje beschikt over openslaande deuren. Ook deze ruimtes bieden nog diverse mogelijkheden, waardoor deze woning voor vele doeleinden geschikt is.

Eerste verdieping
Via de trap in de hal komt u op de ruime overloop van de eerste verdieping met daglicht inval. Op deze verdieping bevinden zich 3 slaapkamers. Tevens wordt er momenteel een badkamer gerealiseerd.
Vanuit de overloop heeft u ook toegang tot een extra grote ruimte. Deze beschikt over diverse dakramen en een vaste kast en biedt vele mogelijkheden, zoals extra slaapkamers en badkamer.
Boven het achterhuis bevindt zich ook nog een verdieping. Die wordt momenteel gebruikt als bergzolder.

Zolder
Op de overloop van de eerste verdieping bevindt zich een vlizotrap die toegang biedt naar zolder.

Kelder
Vanuit de hal van de woning heeft u toegang tot de kelder, met een oppervlakte van
ca. 10 m².

In de tuin/weiland is een separate stalling. Dit vrijstaande object van steen en een pannendak is gemetseld in spouw en beschikt over elektra.

Algemeen
Deze goed onderhouden woonboerderij is traditioneel gebouwd en heeft gedeeltelijk kunststof kozijnen en gedeeltelijk aluminium kozijnen. De betegelde ruimtes op de begane grond beschikken over vloerverwarming. De slaapkamers (begane grond en eerste verdieping) en overloop zijn voorzien van laminaatvloer.
De woning wordt verwarmd via de houtkachel in de woonkamer. Deze is geïntegreerd met de CV-ketel, waardoor de houtkachel alle ruimtes kan verwarmen die voorzien zijn van vloerverwarming en radiatoren. Indien er geen gebruik gemaakt kan worden van de houtkachel, dan schakelt het systeem automatisch over naar de CV-ketel die functioneert op propaangas. Door de toepassing van de houtkachel, is het mogelijk het gasverbruik laag te houden, wat gunstig is in deze tijden. De CV-ketel is een Remeha avanta Ace (2022). Deze CV-ketel is voorbereid op de koppeling met duurzame technieken, waaronder de zonneboiler en een hybride warmtepomp. Dat kan bij aanschaf of in een later stadium. Verder is de Avanta Ace geschikt voor aardgas met 20% waterstof bijmenging. Dus klaar voor nu en voorbereid op de toekomst.

Tuin, weiland en bos
De woonboerderij is geheel omgeven door een zeer ruime tuin, weiland en bos. Het tuingevoel kun je op deze locatie optimaal beleven. Vele bomen, borders en gras geven het ruimtelijke gevoel en veel privacy. In het weiland bevindt zich ook de stalling, waardoor het mogelijk is om hobbymatig dieren te houden.
Het bos dat bij deze verkoop hoort, heeft een oppervlakte van 895 m². In het bos staat een stalletje.

Omgeving
Via een onverharde weg bereikt u de oprit van deze woonboerderij. Deze weg is gelegen in het prachtige natuurgebied ‘Maasduinen’, waarin u diverse bossen, vennen en mooie natuur vindt.

Situering
De woning is gelegen in het noordelijke puntje van de provincie Limburg, tussen de plaatsen Ottersum en Gennep. In Ottersum zijn diverse voorzieningen zoals een basisschool, bakker en ijssalon.
Om uitgebreid te winkelen of een hapje te eten kunt u terecht in het gezellige winkelcentrum van het nabij gelegen stadje Gennep. Het dorp Ottersum hoort bij de gemeente Gennep. De gemeente Gennep kenmerkt zich door een landelijk karakter, het afwisselende landschap en cultuurhistorie. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor wandeltochten en watersport. Er zijn basis- en middelbare scholen en er is een rijk verenigingsleven voor jong en oud. De autosnelweg A73 is eenvoudig te bereiken en u bent in 15 autominuten in de gezellige stad Nijmegen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 895.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-10-24
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 280
Bruto inhoud m3 1778
Oppervlakte externe bergruimten 88
Oppervlakte overige inp. ruimten 23
Perceel oppervlakte 6740

Bouw
Isolatie Muurisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen muurisolatie
vloerisolatie
dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 7

Locatie
Ligging Aan bosrand
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1937

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.