Woonboerderij te koop in Noord-Holland - Monnickendammerjaagweg 5, Edam

Woonboerderij in Noord-Holland
€ 799.000
4135 m² perceel
110 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Noord-Holland!

Wonen op een eiland nabij Amsterdam. Dat kan op deze locatie en rondom het erf een sloot. Aan deze weg komt sporadisch een object te koop, een unieke kans dus. Gelegen in Edam aan de doorgaande weg, een verder te ontwikkelen object bestaande uit een stolpboerderij met bijgebouw op 4.135 m² erf. Wat is er mooier om de stolp te renoveren tot een geriefelijke woning en te genieten van de weidsheid van de omgeving. Of met ouders en kinderen er meerdere wooneenheden van te maken en zo dichtbij elkaar met eigen vrijheid te wonen in het buitengebied. De stolp is groot genoeg voor het realiseren van meerdere wooneenheden met in de tuin mogelijkheden voor het houden van een uw eigen paard, schaap, kippen of geiten.

Stolpboerderij
Een Hollandse stolpboerderij, gebouwd met een dubbel houten vierkantsconstructie met gemetselde gevels en een dak gedekt met pannen. Het dak is onderschoten deels met riet. In de stolp zijn de vloeren voorzien van tegels. De binnenmuren zijn grotendeels van hout. De kozijnen in het woongedeelte zijn voorzien van dubbele beglazing. De afmetingen bedragen ongeveer 16 m x 20 m, in totaal ongeveer 320 m². De stolp dateert van circa 1920.
Op dit moment is het woongedeelte gesitueerd aan de voorzijde van de stolp zoals gebruikelijk is. De achterzijde was in gebruik voor opslag, werkplaats en winkel.

Indeling stolp:
Begane grond: entree met, meterkast, gang en trapopgang, eenvoudige keuken, badkamer met toilet en douche, woonkamer met vaste kasten, bergkast onder de trap en slaapkamer. Op de verdieping een overloop met twee slaapkamers. Het overige gedeelte bestaat uit voormalige lange regel en korte regel, darsruimte en hooiberg. De koestallen zijn niet meer aanwezig en de hooiberg is voorzien van een houten verdiepingsvloer.
De verdieping bestaat uit een houten open zolder in de stolp waar u zicht heeft op het fraaie lijnenspel van de houten vierkantscontructie.

Garage naast de stolp
Een stenen schuur met betonvloer en pannen dak en houten deuren. De afmetingen zijn circa 19 m x 6,60 m is circa 125 m2.

Erf
Het erf behorende bij de stolp is 4.135 m² groot. Aan de voorzijde een dam naar de Monnickendammerjaagweg die ten oosten langs de stolp loopt en aan de achterzijde van de stolp een parkeerterrein en een ruim erf met fruitbomen, kippenhok, moestuin en schapenweide. Rondom het gehele erf ligt een sloot.
Aansluiting
Het object heeft geen aansluiting op het riool, maar heeft een eigen septictank. Verder water, elektra en tevens een vaste telefoonaansluiting.

Bestemming
De bestemming van het object is met het bestemmingsplan Buitengebied Deelplan Jaagweg- Noord, vastgesteld op 30-09-2014.
Bestemmingsvoorschriften van het erf
Enkelbestemming Wonen
Enkelbestemming Erf
Enkelbestemming Tuin
Dubbelbestemming Geluidcontour.

Zie voor meer informatie www.omgevingsloket.nl

Bereikbaarheid
Het object is gelegen aan de Monnickendammerjaagweg. U bent in een klein kwartier in Amsterdam.
De afstanden tot de steden zijn als volgt:
Alkmaar 29 km (circa 25 min.)
Haarlem 45 km (circa 39 min.)
Amsterdam 19 km (circa 17 min.)
Schiphol 40 km (circa 30 min.)
Parijs 521 km (circa 5,42 uur)

Ontsluiting
De kavel is bereikbaar met eigen dam en met rondom is het erf afgescheiden door een sloot.

Situering
De stolp ligt ten westen van de kern Volendam in de polder De Lange Weeren. Deze polder ligt ten westen van de kern Edam en Volendam.

Omgeving
Edam is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Samen met Volendam vormt Edam de gemeente Edam-Volendam. De stad telt ongeveer 6.900 inwoners. De gehele gemeente Edam-Volendam telde op 31 januari 2022 36.445 inwoners. Oorspronkelijk lag de stad aan het riviertje de IJe of E en heette het ook wel IJedam. Daar is Edam van afgeleid.
Tot het grondgebied van de gemeente Edam behoren de beide kommen Edam en Volendam, de dorpen Beets, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam, Warder en een gedeelte van de polder De Purmer.
De gemeente heeft in totaal circa 34.000 inwoners. In de veertiende en vijftiende eeuw was Edam één van Hollands belangrijkste handelssteden. Met name de scheepsbouw en de (kaas) handel brachten Edam tot grote bloei. Die rijkdom is nog alom aanwezig in de vorm van rijkversierde gevels en indrukwekkende monumentale panden.
Edam is beroemd om de ‘Edammer’. Dat is het bolronde kaasje dat al eeuwen vanuit Edam naar alle windstreken wordt geëxporteerd. In de zomermaanden kunt u de gezellige Edammer Kaasmarkt bezoeken.
Gemeente Edam-Volendam; een unieke en veelzijdige plek om te wonen Onze inwoners zijn met recht trots op hun woonomgeving. Waar in Nederland vindt je nu een plek met een historische binnenstad, pittoreske dorpjes in de polder, met mensen die voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. En dat alles in een groene omgeving aan het Markermeer. Ogenschijnlijk ver weg van de stedelijke hectiek, maar qua afstand is die grote stad ook weer heel dichtbij.

Edam is bereikbaar vanaf Purmerend via de N244. Vanaf Monnickendam en Hoorn vanaf de N247. Vanaf Volendam via de Zuidpolderzeedijk, de Dijkgraaf de Ruijterlaan, de Dijkgraaf Poschlaan en de N517/N247.

Provincie
De locatie ligt in de provincie Noord-Holland. De provincie heeft een waarderingskaart gemaakt voor stolpen. Deze stolp staat op deze waarderingskaart als bijzonder stolpenerf. Verder valt de locatie in het gebied van de Metropool regio Amsterdam, Terreinen binnen de vastgestelde kritische afstand van Natura2000 en in beschermingszone regionale waterkering. Meer info is te lezen op de site van de provincie onder de provinciale verordening, https://noord-holland.tercera-go.nl/MapViewerKenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 799.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-05-17
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 110
Bruto inhoud m3 1700
Perceel oppervlakte 4135

Bouw
Type dak Schilddak
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Kluswoning

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan drukke weg
Buiten bebouwde kom
Dichtbij snelweg
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1920

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.