Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Potsenweg 6, Hengelo

Woonboerderij in Overijssel
Verkoop bij inschrijving
35360 m² perceel
100 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!


OELE (HENGELO), POTSENWEG 6
Buitenaf wonen, aan de rand van een eeuwenoud landgoed, met genoeg grond om elke droom te realiseren? Het wordt werkelijkheid in buurtschap Oele. Hier bouwt u uw thuis op oale groond, op een fundering van Bentheimer zandsteen én op uw eigen fantasie.

Aan de Potsenweg 6 vindt u een authentieke woonboerderij (circa 1900) met bijgebouwen. Dát geeft u de kans alles, maar dan ook echt álles naar uw hand te zetten. Wat zoal? Dat onthullen we zometeen. Ontdek hieronder eerst of u deze omgeving wel aan kunt.

HOEVEEL RUST KAN EEN MENS AAN?
Als u Oele inrijdt, belandt u in een oase van rust. Glooiende akkers, prachtige historische boerderijen, weilanden omzoomd met houtwallen – ze wisselen van decor met bossen, heidevelden en vennen. Vroeg in de morgen en tegen zonsondergang ontmoet u hier reeën; de belichaming van al het natuurschoon. Haast niet te bevatten dat dit op fietsafstand van de bewoonde wereld ligt!

ERVAAR DE HISTORIE
Oale groond – zo noemen ze het hier ook wel. Oele is dan ook een buurtschap met historie. De watermolen staat er bijvoorbeeld al sinds de veertiende eeuw; oké, weliswaar twee keer opnieuw gebouwd, maar toch stamt de huidige nog uit 1690. Een waar rijksmonument. Landgoed Twickel, dat letterlijk in uw achtertuin begint, is ook al zo’n zeven eeuwen oud. Met zijn 4400 hectare vormt het een van de grootste landgoederen van Nederland.

WATER, NATUUR & ONTSPANNING NA UW WERKDAG
Oele treft u aan de ene kant verscholen tussen de Oelerbeek en het Twentekanaal. En aan de andere kant tussen het dorp Beckum en natuurgebied Het Flier, met daarachter pittoresk Delden. Hier groeten de mensen elkaar nog en is de gemeenschap hecht. Ontmoeten doet u ze in het gemeenschapshuis, bij de School- en Volksfeesten Oele en bij de vele (sport)verenigingen.

Ruiterpaden, mountainbikeroutes, wandel- en fietstrajecten – ook dat vindt u hier, allemaal letterlijk op een steenworp afstand. Heerlijk voor uw zondagse wandeling. Of uw dagelijkse rondje hardlopen na een drukke werkdag.

U ALS ARCHITECT VAN UW NIEUWE BESTAAN
(Ver)bouw hier het huis waar u altijd al van droomde, in uw eigen of in Twentse stijl. Hergebruik eventueel de oude gebinten van de authentieke woonboerderij. Of begin helemaal opnieuw op de oude fundering van Bentheimer zandsteen. Tuin op het zuiden plannen? Ach, als de zon schijnt, hebt u ‘m hier aan élke kant.

PARADIJS IN TWENTE
Wonen aan de Potsenweg in Oele is samengevat het paradijs voor elke natuurgenieter, dierenliefhebber en balanszoekende kantoorwerker. Een verademing voor wie de drukte van de stad achter zich wil laten en toch het gemak ervan graag om de hoek heeft.

WEL ZO HANDIG DAT U DIT WEET
- Op uw grond rust woonbestemming. Semiprofessioneel met dieren bezig mag ook.
- De woonboerderij met achterhuis heeft een totale inhoud van circa 1150 m³.
- De totale oppervlakte aan bijgebouwen is circa 620 m².
- De totale oppervlakte is 3,5 hectare; op circa 0,5 hectare mag u wonen en bouwen.
- Drukriolering is aanwezig, maar niet alle sanitair is aangesloten.
- Glasvezelkabel ligt aan de Sluitersdijk, maar de Potsenweg 6 is niet aangesloten.
- De verkoper deed een asbestinventarisatie; het rapport met waar asbest zit, krijgt u.
- Vanzelfsprekend is er ook een volledig bodemonderzoeksrapport aanwezig.
- Offerte voor sloop en verwijdering asbest ligt voor u klaar.
- Deze droomplek koopt u via inschrijving en u kunt afzonderlijk inschrijven op de woonkavel (0.5 ha) en landbouwgrond (3.0 ha).

ROOD VOOR ROOD
In het buitengebied van de Gemeente Hengelo (Ov) is het mogelijk om gebruik te maken van de rood voor rood regeling. Werkwijze is dat je eerst van de gemeente Hengelo een akkoord moet krijgen of de locatie (Potsenweg 6) een geschikte locatie is om een rood voor rood woning op te richten. Dit is van verschillende aspecten afhankelijk zoals: ligging, milieuaspecten, omgeving etc. Indien er goedkeuring is, maak je een volledig plan (inrichtingsplan, sloopplan etc). Daarna volgt de juridische procedure waarin je nog steeds geen garanties hebt. De verkoper van de Potsenweg 6 te Hengelo heeft geen plan ingediend bij de Gemeente Hengelo (Ov) hetgeen betekent dat er nog geen goedkeuring is voor de locatie en de eventuele rood voor rood procedure geheel voor rekening en risico van de koper is.

HET WARE LEVEN LONKT
Hoeveel verbeeldingskracht hebt u nodig voor dit toekomstbeeld in Oele? Met een wijntje in de boomgaard. Geluid van krekels bij de sloot. Geur van vers gemaaid gras. Twee reeën grazend aan de bosrand. Een blatend schaap in de verte. De warme gloed van de buitenhaard. Het knapperende hout. En de warme zonnestralen over de velden, kietelend op uw huid…

Bel nu voor een bezichtiging en wie weet is dit straks úw toekomst!


VERKOOP PROCEDURE, VRIJWILLEGE VERKOOP BIJ INSCHRIJVING
Het betreft de aanbiedingsprocedure van een verkoop bij inschrijving. Dit houdt in dat u het bod uitsluitend schriftelijk, door middel van een inschrijvingsformulier, kunt uitbrengen en wel tot uiterlijk vrijdag 28 mei 2021, 15.00 uur.

Indien u wenst in te schrijven verzoeken we u het inschrijfformulier uiterlijk vrijdag 28 mei 2021, 15.00 uur in te leveren bij Notariskantoor Ledeboer, Prins Bernhardplantsoen 100, 7551 HT Hengelo (Ov). Direct aansluitend zal de notaris, de heer Helmich Ledeboer of diens waarnemer, de hoogste bieding en gunning (telefonisch) bekend maken. De verkoper houdt zich het recht van gunning voor. Hierbij geven wij aan dat er niet alleen naar de hoogte van het bod wordt gekeken, maar ook uitdrukkelijk naar de voorwaarden.

Voor uitgebreide informatie en een inschrijfformulier neemt u contact op met Gerben van Hummel.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Verkoop bij inschrijving
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-05-07
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 100
Bruto inhoud m3 1150
Oppervlakte externe bergruimten 600
Oppervlakte overige inp. ruimten 120
Perceel oppervlakte 35360

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan bosrand
In bosrijke omgeving
Platteland

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.