Woonboerderij te koop in Friesland - Tsjerkebuorren 16, Spannum

Spannum
Woonboerderij in Friesland
Op een unieke locatie gelegen monumentale woonboerderij met een bijzonder sfeervol interieur. Deze kop-hals-rompboerderij heeft alles waar je aan denkt bij de woorden ‘Landelijk wonen’. In de afgelopen jaren is er veel tijd en moeite gestoken in de verbouwing van het object. Daarbij zijn vele originele details behouden. Waar vindt u nog originele plafondschilderingen, bedstedes met een kribbe en de originele raamluiken? Dit object heeft het allemaal! Wonen in de bebouwde kom, een sfeervolle woonboerderij en een perceel grond erbij. Dat is wat deze plek tot een klein paradijsje maakt.

De royale en monumentale vrijstaande kop-hals-rompboerderij is gelegen op een perceel van 26.400 m². Het geheel is gebouwd in 1865. De romp is deels vernieuwd in 1965. Het woningdeel heeft een inhoud van ca. 450 m³ en een vloeroppervlak van 210 m². De woning is van traditionele bouw. De vloeren zijn deels van hout en deels van beton, de woning beschikt over steensmuren en het dak is gedekt met dakpannen. De woning is voorzien van houten kozijnen met nagenoeg overal dubbel glas. De woning beschikt over een statige entree en een hal naar de woonkamer en woonkeuken. Vanuit de hal is er eveneens toegang tot de trapopgang. Vanuit de keuken is er toegang tot een hal, vanwaar toegang is tot een voormalige keuken/kantoor. Er is eveneens toegang tot het toilet en het schuurdeel. Vanuit de voormalige keuken is er toegang tot een verouderde badkamer en een kelder.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en één badkamer gesitueerd. Er is er een ruime overloop met wasgelegenheid te vinden. Vanuit één van de slaapkamers is er toegang tot de zolder van het schuurdeel.

Het rompgedeelte is opgetrokken in houten gebinten en steensmuren. Het dak is gedekt met dakpannen en de vloer is van beton. De schuur is voorzien van een stenozolder. De schuur is op dit moment in gebruik als werkplaats en opslag. Er is ook een deel van de ruimte in gebruik als oefenruimte voor een band. In 2020 is er bliksemafleiding aangebracht. De kop-hals-rompboerderij is ingeschreven in het Monumentenregister. De bescherming betreft uitsluitend het uit 1865 daterende hoofdgebouw, bestaande uit kop-hals-romp en het uit dezelfde tijd stammende stenen schuurtje met zadeldak en windveren.

De tuin is rondom gelegen en is goed onderhouden. Aan de noordoostzijde en de zuidkant van de woonboerderij zijn fruitbomen te vinden. Aan de noordwestkant van het geheel is er een verlichte rijbak (20x60 meter) te vinden. De bak is aangelegd in 2018 en is voorzien van drainage. Het perceel weiland is circa 2 hectare groot. De grondsoort is zware zavel en lichte klei. Het perceel weiland is gelegen aan open vaarwater.

Overig op het erf is een loods, een vrijstaand voormalig koetshuis en een voormalige stookhut aanwezig. Het koetshuis is voorzien van een elektrische garagedeur. De loods heeft een afmeting van circa 16 x 10 meter en is opgetrokken uit stalen spanten en houten wanden. Het dak is gedekt met asbestgolfplaten. De loods beschikt over een degelijke betonvloer. De houten wanden met kalkstenenmuur zijn binnen enkele jaren aan vervanging toe. De loods is voorzien van elektriciteit en water. Achter de loods is een mestplaat met een put aanwezig.

De woonboerderij is gelegen op een mooie plek in Spannum. De bereikbaarheid van de woning is goed, doordat het gelegen is aan de doorgaande weg door het dorp. In het dorp zijn enkele voorzieningen te vinden, waaronder een basisschool. Voorzieningen, waaronder supermarkten, winkels en overige bedrijven zijn in een nabij gelegen dorp te vinden.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 695.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2020-10-20
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 210
Bruto inhoud m3 4339
Oppervlakte externe bergruimten 185
Oppervlakte overige inp. ruimten 707
Perceel oppervlakte 26400

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Monumentaal pand
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Dichtbij school
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving
Zelfstandig

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1865
Vestiging

Landelijk-wonen Fryslân
fryslan@landelijk-wonen.nl

Allingawier 37
9001 LP Grou

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.