Woonboerderij te koop in Overijssel - Schoonhetenseweg 18 Marienheem

Marienheem
Woonboerderij in Overijssel
Aan de rand van Raalte, nabij natuurgebied ’t Boetelerveld, vrijstaande rietgedekte woonboerderij met een grote schuur/stal met diverse mogelijkheden, te denken aan opslag/stalling, binnen-rijbak, paardenstallen, etc. Gelegen op een royale kavel van 9.655 m². Het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en openbaar vervoer op korte afstand.

KENMERKEN:

- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Ideaal voor een paardenliefhebber of hobbyist
- Op korte afstand van voorzieningen in de plaats Raalte.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Woonboerderij
De woonboerderij met voor- en achterhuis is in 1920 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen gas, water, elektra, riolering en glasvezel. Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming (combi-ketel 2019). De ramen zijn grotendeels voorzien van isolerende beglazing. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. De inhoud van de woonboerderij bedraagt ca. 782 m³ en de indeling is als volgt:

Indeling
-Begane grond:
meterkast, entree / hal, trapopgang, toilet, woonkamer, woonkeuken, badkamer met ligbad en douche en wasmachine-aansluiting, twee slaapkamers (waarvan 1 met zijwand van asbest), kelder (lek) en achterhuis.
-Eerste verdieping:
overloop met een slaapkamer en hooizolder.

Ligboxenstal
Deze ligboxenstal is gebouwd in 2002 en in 2008 en heeft de volgende afmetingen:
- deel 2002: ca. 7,9 x 24,7 = 195 m²
- deel 2008: ca. 22,0 x 32,78 = 721 m² (incl. luifel).
Het deel uit 2008 heeft een zijhoogte ca. 4,0 m en nokhoogte van ca. 8 m: dit deel is opgetrokken uit betonelementen met steenmotief met topgevels van damwandprofielplaten, stalen spantconstructie en gedekt met asbestvrije golfplaten. De inrichting is verwijderd. Het deel uit 2002 is opgetrokken uit spouwmetselwerk en zijgevel van damwand met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije-golfplaten. Op het dak liggen zonnepanelen en achter de stal bevindt zich een foliebassin van 500 m³.

Overig
- het erf is verhard met klinkers;
- een onderkelderde mestplaat.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de bestemming Agrarisch. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Raalte.
Met de eigenaar van nr. 20 zijn afspraken gemaakt over omzetting van de agrarische bestemming naar woonbestemming, welke op de koper overgaan.

Clausules
De woning wordt verkocht met de as-is where-is clausule, de oudheidsclausule, niet-zelf-bewonings-clausule en de asbestclausule, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst (zie bijlage brochure voor toelichting).

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 575.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-03-04
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 116
Bruto inhoud m3 782
Oppervlakte overige inp. ruimten 59

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Riet

Indeling
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1920
Direct contact met de makelaar?

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.