Woonboerderij te koop in - Kleasterdyk 2, Britswert

Britswert
Woonboerderij in
Een buitenkans! Dat is deze authentieke woonboerderij nabij Britswert. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht, van rust, ruimte en natuur. Op deze schitterende locatie, midden in Fryslân, leeft u het echte buitenleven. De aanwezigheid van cultuurgrond, maakt dat dit geheel uitermate geschikt is voor het houden van dieren of een ruimte vragende hobby. Het is Landelijk-wonen ten top!

De boerderij betreft een kop-hals-rompboerderij, op een ruim erfperceel (ca. 1.30.50 ha). In het oude voorhuis zijn nog diverse authentieke elementen te vinden. Achter de boerderij bevindt zich een voormalige ligboxenstal. De boerderij wordt aangeboden met weiland naast de oprijlaan (ca. 0.30.00 ha) en achter de boerderij (ca. 0.71.50 ha). Daarnaast is er een mogelijkheid om de windturbine en een extra perceel weiland erbij te kopen (1.88.65 ha).

Kop-hals-rompboerderij
De traditionele boerderij is gebouwd in 1828 en is opgetrokken uit steens muren. De vloeren zijn van hout en het dak is gedekt met dakpannen. De houten kozijnen zijn deels voorzien dubbele beglazing. Overig is er geen isolatie toegepast. De woning wordt verwarmd middels gaskachels. De woning verkeert in een matige staat.
Het woonhuis van de boerderij is zuidelijk gelegen. De tuin is gelegen op het zuiden en westen.

Het traditionele schuurdeel is eveneens gebouwd in 1828. De schuur is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten. De afmetingen zijn ca. 20 x 29 meter. De schuur is ingericht met een ‘Lyts Bûthús’, een ‘Grut Bûthús’ en hooivakken. Er is flink onderhoud nodig aan de schuur, omdat de muren in een matige staat verkeren.

Indeling
Begane grond: entree/hal met een aantal vaste kasten. Vanuit de hal is er toegang tot de keuken, woonkamer 1, douche/toilet, wagenberging, de trapopgang en het schuurdeel. Vanuit woonkamer 1 is er toegang tot de opkamer.
Verdieping: overloop met toegang tot 3 slaapkamers. De vierde slaapkamer is bereikbaar vanuit één van de overige slaapkamers.

Ligboxenstal
Achter de traditionele boerderij is een voormalige ligboxenstal te vinden. De stal is gebouwd omstreeks 1975 en heeft een afmeting van ca. 50 x 25 meter. De stal is opgetrokken uit houten spanten. De muren zijn bekleed met hout en het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De inrichting t.b.v. de melkveehouderij is nog deels aanwezig. Onder de stal zijn mestputten aanwezig. De stal verkeert in een redelijke staat.

Overig op het erf aanwezig
Voormalige varkensstal
Verkeert in slechte staat.

Voormalige mestsilo
De mestsilo is al tientallen jaren niet meer in gebruik. Het betreft een silo van beton. Het is niet bekend of de silo vrij is van scheurvorming. Het bouwwerk heeft een diameter van ca. 20 meter.

Cultuurgrond
De grondsoort betreft klei. De percelen zijn vlak gelegen en niet gedraineerd. De percelen zijn gelegen aan de oostkant van de oprijlaan (ca. 0.30.00 ha) en aan de noordwest zijde van de boerderij (ca. 0.71.50 ha). Het perceel weiland langs de Kleasterdyk, dus links van de oprijlaan is extra te koop (ca. 1.88.65 ha). De vraagprijs van de extra grond is € 60.000,-/ha. De ontsluiting is via het bedrijfserf en de oprijlaan.

Windturbine
Type Bonus Combi 300 kW, bouwjaar 1997.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan Bûtengebiet van de gemeente Sudwest Fryslân heeft zowel het object als de landerijen op dit moment een bestemming Agrarisch. Een deel van de (erf)percelen heeft de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie 1’. Wij adviseren u om contact op te nemen met de gemeente voor de mogelijkheden binnen dit bestemmingsplan. Kijk ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 525.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-03-24
Aanvaarding Direct
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 141
Bruto inhoud m3 4625
Oppervlakte externe bergruimten 1250
Oppervlakte overige inp. ruimten 590

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Afgelegen locatie
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1828
Direct contact met de makelaar?

Saakje van der Valk
vandervalk@agriteam.nl
T: 058-2849188
M: 06-12919011

Contact opnemen
Vestiging

Landelijk-wonen Fryslân
fryslan@landelijk-wonen.nl

Allingawier 37
9001 LP Grou

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.