Woonboerderij te koop in - Huniadyk 13, Nijland

Nijland
Woonboerderij in
Op een unieke locatie, tussen Bolsward en Sneek, gelegen boerderij. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de zon in huis en een weids uitzicht over de landerijen. Dat maakt dit object uniek!
Deze boerderij is zeer geschikt is voor het houden van dieren of een ruimte vragende hobby.

Bouwkundig
De woning is gebouwd in 1960 en is van traditionele bouw. Het geheel is opgetrokken uit spouwmuren en is gefundeerd op staal. Het dak is gedekt met dakpannen. De kozijnen deels van hout en deels van kunststof. Nagenoeg alle kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. Het geheel verkeert in een matige staat.

Indeling
Begane grond: Zijentree hal. Vanuit de hal is er toegang tot de woonkamer, de keuken, een kantoor, een overige kamer, de trapopgang en diverse kasten. De keuken is ook te bereiken vanuit de woonkamer. Het toilet, de douche en de bijkeuken is te bereiken vanuit de overige kamer. De traditionele schuur is te bereiken vanuit de bijkeuken en de hal.
Verdieping: Overloop, drie slaapkamers. Alle slaapkamers beschikken over vaste kasten. De vliering is bereikbaar middels een vlizotrap, vanaf de overloop.

Tuin
De tuin is gelegen aan de zuid- en westzijde van het object en is zeer eenvoudig aangelegd.

Traditionele schuur
De schuur is opgetrokken uit steens muren en het dak is gedekt met dakpannen. Het geheel is gefundeerd op poeren. De schuur fungeert op dit moment als berging, opslag en tanklokaal t.b.v. het melkveebedrijf. De afmetingen zijn ca. 25 m x 18 m. De traditionele schuur verkeert in matige staat. Het dak dient gerenoveerd te worden en het bintwerk staat scheef.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd in 1988 en heeft een afmeting van ca. 23 m x 17 m. De nok is ca. 6 meter hoog en de goothoogte is ca. 2,25 meter. De stal is gefundeerd op de kelders. De mestopslag bedraagt ongeveer 500 m³. Het geheel is opgetrokken uit houten spanten met ondersteuning en steens muren. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal biedt plaats aan 45 stuks vee. De ligboxenstal is gekoppeld aan de traditionele schuur middels een tussenbouw. In de tussenbouw bevindt zich de melkerij. De melkstal betreft een 1x6 zij-aan-zij opstelling.

Jongveestal
De jongveestal is gebouwd in 2007. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten. De gevels zijn bekleed met damwand. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal biedt plaats aan 17 stuks jongvee.

Mestsilo
Aan de noordwestzijde van het erf is een mestsilo te vinden. Het betreft een stalen silo van Wateler. Bouwjaar 2000. Inhoud 1.200 m³.

Cultuurgrond
De grondsoort betreft klei.

Overig
Overig is er nog een mestvaalt en een sleufsilo aanwezig op het erf.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Wymbritseradiel van de gemeente Sudwest Fryslân heeft zowel het object als de landerijen op dit moment een bestemming Agrarisch. Wij adviseren u om contact op te nemen met de gemeente voor de mogelijkheden binnen dit bestemmingsplan. Kijk ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 620.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-01-29
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 148
Bruto inhoud m3 535
Oppervlakte overige inp. ruimten 7

Bouw
Isolatie Spouwmuur
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1960
Vestiging

Landelijk-wonen Fryslân
fryslan@landelijk-wonen.nl

Allingawier 37
9001 LP Grou

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.