Verkocht onder voorbehoud

Woonboerderij te koop in Gelderland - IJkelaarstraat 1, Overasselt

Woonboerderij in Gelderland
Prijs op aanvraag
8430 m² perceel
105 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Riante, monumentale woonboerderij met een mooie rieten kap, gelegen op een royaal perceel van 8430 m² met een fraai en landelijk uitzicht. Dit bijzondere object biedt diverse mogelijkheden voor renovatie, waardoor u het volledig naar uw persoonlijke wensen aan kunt passen.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond
U betreedt de woning via de hal met een fraaie granieten vloer en lambrisering. De hal biedt toegang tot een slaapkamer, de woonkamer en de keuken.
De woonkamer is voorzien van een schouw. De keuken heeft een eenvoudige keukenopstelling. Hier bevindt zich een vloerluik dat toegang biedt tot een kelder.
Op de begane grond bevinden zich tevens 3 slaapkamers. In de bijkeuken vindt u de badkamer die bestaat uit een douche en wastafel. Daarnaast ligt een apart toilet. Ook de toegangsdeur naar de kelder is gesitueerd in deze ruimte. Tevens vindt u de witgoedaansluitingen in de berging, als ook de trap die toegang biedt tot de bergzolder op de eerste etage.

De eerste verdieping
Via de trap in de berging komt u op de eerste verdieping die in zijn geheel bestaat uit een open zolder boven het woongedeelte. Er zijn diverse ramen en de traditionele houten spanten zijn zichtbaar. Op deze verdieping is het mogelijk om meerdere slaapkamers en een badkamer te realiseren.

Achterhuis
Het achterhuis betreft een voormalige varkensstal, maar is nu in gebruik als opslagruimte. Er zijn diverse mogelijkheden om deze ruimte om te bouwen tot een andere verblijfsruimte, zoals een Bed&Breakfast, hobbyruimte, studio, kantoor of een 2e woning!
Boven het achterhuis, op de eerste verdieping, bevindt zich de voormalige hooizolder. Ook op deze verdieping is het mogelijk om meerdere slaapkamers en een badkamer te realiseren.
Aan de achterzijde, aan het achterhuis, is een werktuigenloods gerealiseerd. Daarnaast bevindt zich een overkapping.

Bijgebouwen
Op het perceel staat een voormalige varkensstal met een oppervlakte van circa 185 m².
De stal is nog ingericht als varkensstal, maar is uitermate geschikt om er een paardenstal of ander dierenverblijf te realiseren. De stal beschikt over diverse ramen en toegangsdeuren. Daarnaast bevindt zich nog andere schuur. Beide zijn geschikt voor diverse doeleinden.

Tevens staat er een stenen bijgebouw van circa 50 m² en een eenvoudig stalletje van circa 40 m² op het terrein.

Buiten:
Via een eigen toegangsweg komt u op het perceel, waarop de woonboerderij, de voormalige varkensstal en schuren zijn gesitueerd, met op enkele plaatsen erfverharding.
De ligging van de woonboerderij is prachtig, enerzijds door de rustige en mooie bosrijke en landelijke omgeving. Anderzijds door de korte afstand tot het centrum van Overasselt. De privacy is bij deze woonboerderij zeker
gewaarborgd.

Algemeen:
In 2002 heeft er een renovatie van het rieten dak van het achterhuis plaatsgevonden. In 2015 is het dak van het voorhuis gerenoveerd.
De woning beschikt over houten en betonnen verdiepingsvloeren. De houten kozijnen zijn voorzien van enkel glas. De combiketel is van 2015.

De bestemmingsplanregels geven aan dat er diverse mogelijkheden zijn, zoals een woningsplitsing (mits minimaal 1.200 m³ inhoud), Bed & Breakfast, mantelzorgwoning, atelier of een ander beroep aan huis. Door de aanwezigheid van de bijgebouwen, in combinatie met de landbouwgrond, is deze locatie uiteraard ook uitermate geschikt voor het hobbymatig houden van paarden.

Historie
Deze monumentale woonboerderij heeft een lang verleden. In 2011 is er een uitgebreid onderzoek gedaan naar de historie van ‘De Munnikhof’. De oorsprong is niet geheel te achterhalen, maar bekend is, dat er metselwerk is ontdekt dat stamt uit de 15e eeuw. In 1820 bestond het object uit een huis, schuur, bakhuis en varkenskot. Verder is bekend dat het als kloostergoed in 1852 is verkocht aan een particulier, familie Vink. Deze eigenaar heeft de boerderij in 1856 uitgebreid en in 1879 verkocht aan familie Jacobs, die tot op heden nog steeds eigenaar is van dit monumentale pand.
In 1956 zijn er herstelwerkzaamheden verricht aan de balken en plafonds. Sinds 1964 is ‘De Munnikhof’ een rijksmoment.

Omgeving
De woning is gelegen in het buitengebied van Overasselt, in een landelijke omgeving. Overasselt is een dorp wat valt onder de gemeente Heumen. Door de jaren wist Overasselt zijn landelijke karakter te bewaren en de streek biedt een uitgestrekte flora en fauna. Op korte afstand van de bossen, met de mogelijkheden voor uitgestrekte ruiterpaden, wandel- en fietstochten, schilderachtige vennen en uiterwaarden.
Overasselt ligt ca. 15 (auto)minuten afstand van Nijmegen en ca. 5 (auto)minuten afstand van de snelweg A73.
Daarnaast zijn er in Overasselt verschillende voorzieningen voorhanden, zoals een supermarkt en diverse andere winkels, basisschool, kinderdagverblijf, huisartsen en fysiopraktijk. Tevens vindt u in de nabijheid (vervolg-)onderwijs en in Nijmegen de Universiteit.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-06-22
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 105
Bruto inhoud m3 2400
Oppervlakte externe bergruimten 275
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 55
Perceel oppervlakte 8430

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1856

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in Gelderland

Als landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars, combineren we bij Landeijk Wonen onze krachten op landelijk niveau en behouden we tegelijkertijd sterke wortels in onze eigen regio's.

In de regio Gelderland kunt u rekenen op de expertise van verschillende Landelijk-wonen vestigingen. Allereerst hebben we Landelijk-wonen Midden-Nederland, gevestigd in Ede. Hier kunt u vertrouwen op een persoonlijk gesprek waarin ze graag met u de mogelijkheden bespreken om de eerste stappen te zetten naar uw droomhuis. Daarnaast hebben we Landelijk-wonen Peel-, Maas- en Rivierengebied, gevestigd in Sint Anthonis. Hun gecertificeerde makelaars kunnen u realistisch adviseren bij de aan- of verkoop van uw woning of woonboerderij in de regio, met hun uitgebreide kennis en ervaring. Ook hebben we Landelijk-wonen Rijk van Nijmegen, waar gecertificeerd makelaar en vastgoedadviseur William Peters gevestigd is in Plasmolen. Hij staat klaar om u te helpen bij de aankoop of verkoop van uw woning in het buitengebied.