Woonboerderij te koop in Limburg - St Wilbertsweg 22, Geijsteren

Woonboerderij in Limburg
€ 950.000
2840 m² perceel
400 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Limburg!

WONEN ALS GOD IN …. GEIJSTEREN!
Dit is uw kans! We willen u graag kennis laten maken met deze authentieke, gerenoveerde woonboerderij met grote schuur, fruitboomgaard en 2.840 m² ondergrond. Deze woonboerderij ligt midden in het landgoed Geijsteren, op de voormalige Maasoever. De woonboerderij heeft een rijke historie en komt voor het eerst in 400 jaar op de markt. Samen met de wondermooie landerijen, straalt het geheel rust, natuur, ruimte en vrijheid uit.

De indeling van de woonboerderij is als volgt:

Begane grond
Via een trapje en een paadje komt u bij de voordeur, die toegang geeft tot de lange hal.
De hal is fraai betegeld met marmeren zwart-witte plavuizen en is het centrale gedeelte van de woonboerderij. Vanuit de hal kunnen meerdere ruimtes betreden worden. Deze woonboerderij laat u kennismaken met meerdere pronkjuwelen.

Leefkeuken
Vanuit de hal, maar zeker via de “achterom” is de riante leefkeuken te bereiken. Op het platteland is de “achterom” een gangbare uitspraak. Vanuit de leefkeuken heeft u zicht op de fraaie groene tuin en de landerijen. De keuken is in een hoekopstelling geplaatst en biedt veel werk- en bergruimte. De keuken is voorzien van een vaatwasser, 6 pits gasfornuis, dubbele wasbak, afzuigkap en een grote massief eikenhouten tafel. De keuken heeft een eikenhouten planken vloer en originele deuren, wat een warme uitstraling geeft. Om het gehele plaatje in de leefkeuken compleet te maken is er een krachtige houtkachel aanwezig. Deze prachtige leefkeuken staat garant voor vele uren kookplezier en gezelligheid.

Woonkamer
De ruime woonkamer is voorzien van een oude houten vloer en heeft nog het originele gewelfde plafond. De aangrenzende “opkamer” is getransformeerd tot bibliotheek.
Ook in de woonkamer is een houtkachel aanwezig. Vanwege de kelder onder de woonkamer is de woonkamer hoger gelegen. Hierdoor heeft u een prachtig zicht op de tuin en de landerijen.

Bijkeuken/achterbouw
De hal gaat over in de bijkeuken welke is voorzien van dezelfde plavuizen als in de hal. In de bijkeuken is een keukenblok aanwezig. Tevens is vanuit de bijkeuken het toilet en de doucheruimte te bereiken. Het toilet en de doucheruimte zijn door de eigenaar zelf betegeld met mozaïek.

Kelder
Vanuit de hal, door de authentieke deur, daalt u af via de 400 jaar oude uitgesleten traptreden naar de gewelvenkelder.

Stal/Atelier
De nieuw opgebouwde stal/atelier is een waar pronkstuk. Deze grote ruimte (circa 135 m²) was voorheen de koeien- en varkensstal. De stal is in zijn geheel opnieuw opgebouwd met stalen liggers/spanten, vloerverwarming, nieuwe kozijnen met dubbele beglazing. Er is veel aandacht besteedt aan het behoud van de authenticiteit van de woonboerderij. Originele stenen en balken zijn hergebruikt. De lateien en de vensterbanken zijn bijvoorbeeld van de oude balken gemaakt.
De stal heeft een eigen ingang, waardoor de ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Momenteel doet de ruimte dienst als atelier, maar denk ook aan kantoorruimte, beroep of werk aan huis.
De stal is zodanig ingericht dat er een mogelijkheid bestaat om een trapopgang naar de eerste verdieping te maken.

Eerste verdieping
Vanuit de hal komt u via de trapopgang op de eerste verdieping. De ruime overloop functioneert onder andere als werkruimte/kantoorruimte. De gehele vloer op de eerste verdieping is voorzien van grenen planken. De overloop geeft toegang tot twee slaapkamers, de master-bedroom en een badkamer.

De twee volwaardige slaapkamers hebben een dakkapel en een grenen planken vloer.
Eén van de slaapkamers heeft een wastafel en een vide.

De master-bedroom is gesitueerd boven de stal/atelier en heeft dezelfde afmeting (circa 135 m² ). Deze ruimte is wederom een waar pronkjuweel. Wegdromen in een grote ruimte met zwevend bed, vrijstaand lichtgevend ligbad, zelfgemaakt wastafelmeubel en zicht op de natuur middels vier dakkapellen en het kleurrijke ossenoog (raam).
De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een toilet, een wastafel, een designradiator, vloerverwarming en is fraai en kleurrijk betegeld.

Schuur
Op het terrein is een grote schuur aanwezig. De schuur heeft een mansardekap bedekt met Mulden dakpannen. De originele deuren en stalen ramen geven de schuur karakter. De schuur is opgesplitst in 3 ruimtes. Het linker gedeelte “het pakhuis” heeft een plankenvloer en kan ingericht worden als tuinkamer. Een rookkanaal en elektra is aanwezig.
Het midden gedeelte doet dienst als klus- en hobbyruimte en geeft toegang tot de twee bergzolders.
Het rechter gedeelte heeft een kanteldeur en een smeerput en wordt gebruikt als garage en opslagruimte.

Tuin
De woonboerderij is omgeven door groen, bomen, struiken, kruiden, fruitbomen, water en landerijen. In de tuin zijn meerdere terrassen gemaakt waardoor u de zon of de schaduw op elk moment van de dag kunt opzoeken. Het is een ware beleving om in en rond deze woonboerderij te mogen vertoeven.

Bestemmingsplan
Voor de mogelijkheden op deze locatie verwijzen wij u naar het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied - Oost gemeente Venray”, geheel onherroepelijk in werking op 18 juni 2013.
Het object heeft daarin de enkelbestemming “Wonen” en de dubbelbestemming “Waarde – archeologie 2”.

Omgeving
De woonboerderij is gelegen in Geijsteren. Het landgoeddorp Geijsteren is een pareltje in Noord-Limburg, gelegen langs de Maas, grenzend aan de provincie Noord-Brabant. Dit fraaie dorpje straalt rust uit en heeft een prachtige fiets- en wandelomgeving, horeca, recreatie en een golfcomplex.
Voorzieningen als een supermarkt, basisschool, diverse sportclubs etc. zijn aanwezig in het op circa 5 autominuten afstand gelegen Wanssum. Op circa 10 autominuten afstand ligt het grotere Venray, met een winkelcentrum en een middelbare school. Binnen 8 minuten bent u bij de A73. Het vliegveld Weeze is slechts 20 minuten rijden.

Algemeen:
- 18 zonnepanelen (2023)
- Energielabel B
- Glasvezel aanwezig
- CV ketel, Nefit (circa 2005)
- Volledig dubbele beglazing
- Vernieuwde meterkast

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 950.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-05-22
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 400
Bruto inhoud m3 1600
Oppervlakte externe bergruimten 140
Oppervlakte overige inp. ruimten 18
Perceel oppervlakte 2840

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Mansardedak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Aan water
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland

Energie verbruik
Energie klasse B

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.