Kaart
Verkocht

Landhuis te koop in Overijssel - het Stift 1, Weerselo

Landhuis in Overijssel
€ 895.000
1874 m² perceel
234 m² wonen
9 kamers

Landhuis in Overijssel!

Gelegen op het Stift, in Weerselo ligt deze karakteristieke en ruime woning. Op een ruim perceel van 1.874 m2 staan behalve de woning ook een aantal schuren. Wilt u genieten van de rust en de ruimte, kom dan kijken.

Soort woning: Woonboerderij
Bouwtype: Traditioneel
Energielabel: C
Bouwjaar: 1947
Ligging: Landelijk
Woonoppervlak: 234 m²
Perceeloppervlak: 1.874 m²
Inhoud: 1.223 m³
Aantal slaapkamers: 5
Tuin: Rondom

De woning is gelegen op ’t Stift, ten westen van Weerselo in de gemeente Dinkelland en provincie Overijssel. Op het Stift staat een protestantse kerk die door veel toeristen wordt bezocht. Ten noorden van het dorp staat de korenmolen De Vier Winden die ook wel de Weerselose Molen wordt genoemd. Het Stift ligt aan de N343; de weg die Tubbergen met Oldenzaal verbind. Grotere steden in de omgeving zijn: Borne, Hengelo en Oldenzaal. Via deze steden bereik je de snelweg A1. Weerselo is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Weerselo is een levendig dorp met verschillende (sport) verenigingen. Daarnaast is het dorp voorzien van verschillende winkels; slagerij, bakker, supermarkt, bloemist, wekelijkse warenmarkt etc. Er zijn verschillende horecagelegenheden in en rondom het dorp. Verder zijn er andere voorzieningen als gezondheidscentrum en een sporthal.

Het woonhuis is in 1947 gebouwd. Het is een riante woning met grote ruimten. De woning is traditioneel gebouwd. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer van hout. De gevels zijn gemetselde spouwmuren. Op de sporenkap met houten dakbeschot is het dak met dakpannen gedekt.
Indeling:
Via een grote hal met trapopgang en toilet kom je in de keuken, die aansluit aan de ruime woonkamer. Vanuit de keuken bereik je de bijkeuken en de voorraadkelder. Er is nog een extra bergruimte die vanuit de hal te bereiken is. In het achterhuis is een grote open ruimte en nog 2 aparte bergruimtes. Op de eerste verdieping bevind zich een overloop met 3 slaapkamers met elk een vaste kast. De badkamer is voorzien van 2 wasbakken, toilet, douche en een ligbad. Boven het achterhuis bevind zich een overloop met 2 kleine slaapkamers en 1 grote slaapkamer. Boven de eerste verdieping is een vliering, die middels een vlizotrap te bereiken is.

Op het erf staan in totaal 3 schuren. Naast de woning staat een gemetselde kapschuur, met grote houten schuifdeuren. Deze schuur heeft een oppervlakte van circa 60 m2. Er staan 2 gemetselde schuren, met elk een oppervlakte van circa 50 m2. Alle schuren zijn in gebruik als opslagruimte. De schuren zijn met asbesthoudende golfplaten gedekt.

Kenmerken:
- Riante woning op een ruim perceel
- Verschillende mogelijkheden door meerdere schuren op het erf
- De woning heeft een mooie ligging op het beschermde dorpsgezicht van ‘t Stift
- Nabij het centrum van Weerselo met verschillende voorzieningen
- Fraaie vergezichten over de Twentse landerijen
- Nabij de plaatsen Oldenzaal, Borne, Tubbergen, Hengelo en Almelo

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 895.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-06-21
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 234
Bruto inhoud m3 1223
Perceel oppervlakte 1874

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 7

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Dichtbij openbaar vervoer
Open ligging
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Landhuis
Bouwjaar 1947

Locatie op de kaart

De specialist in aan- en verkoop van landhuizen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een landhuis is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.