Oude boerderij te koop

Wie wil er niet in een prachtige landelijk gelegen oude boerderij wonen? Heerlijk genieten van de ruimte in een rustige omgeving… wij gunnen het iedereen!

Oude boerderij te koop

De mogelijkheden voor uw droomhuis zijn eindeloos. Misschien wilt u een oude schuur ombouwen tot een gastenverblijf, een bijgebouw omtoveren tot een atelier of een stal verbouwen om te dienen als kantoor- of bedrijfsruimte? U kunt zelfs van een grote boerderij twee woonhuizen maken!

Er komen jaarlijks veel oude boerderijen te koop te staan in Nederland. Deze opknappers zijn vaak goed betaalbaar, maar om er echt uw droomhuis van te maken komt er best nog wel wat bij kijken. Het opknappen en renoveren van een oude boerderij tot een moderne woonboerderij is een project dat een goede voorbereiding vereist. Uw Landelijk Wonen makelaar vertelt u er graag meer over en helpt u bij de aan- en verkoop van uw droomhuis.

Waar moet u op letten bij het kopen van een oude boerderij?

Waar moet u op letten bij het kopen van een oude boerderij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. U wilt immers niet voor onvoorziene uitgaven en andere verrassingen komen te staan. Wij geven u graag een aantal tips om teleurstellingen bij de aankoop te voorkomen.

Het belangrijkste is dat u let op de ligging van de boerderij. Die kunt u namelijk niet veranderen. Zijn er winkels, scholen, (sport)verenigingen en andere voorzieningen waar u behoefte aan heeft in de buurt? 

Het is ook belangrijk om u te verdiepen in zaken als recht van overpad. Misschien hebben boeren in de omgeving het recht om uw grond te gebruiken om bij hun land te komen? Informeer bij de gemeente of uw verbouwplannen überhaupt wel uitgevoerd mogen worden. Het kan zijn dat er nog bepaalde vergunningen verleend moeten worden.

Misschien bevat de tuin nog een oude giertank of zit er nog asbest in een (bij)gebouw? Het verwijderen hiervan kan veel tijd en geld kosten. Bevat de boerderij geen houtworm of andere ongedierte? Voordat u overgaat tot aankoop is het verstandig om u hierover te laten informeren door een bouwkundig inspecteur.

De boerderij opknappen

De boerderij opknappen

Het is aan te raden om bij het verbouwen of renoveren van een oude boerderij een beroep te doen op een architect of ingenieur die ervaring heeft met dergelijke projecten.

De meeste oude boerderijen zijn gebouwd voor 1950 en moeten verbouwd worden om er een warm en aangenaam woonhuis van te maken. Om er in de winter lekker warm bij te zitten en een torenhoge energierekening te voorkomen is goede isolatie een must. Stap 1 na de aankoop is daarom het opstellen van een isolatieplan. Denk dan aan dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Lichtinval is ook erg belangrijk voor uw woongenot. Oude boerderijen zijn vaak erg donker van binnen. Grote raampartijen bieden dan uitkomst. Wat de denken van mooie dakramen in het rieten dak? Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt er ook voor dat er veel licht uw huis in komt.

Aankoop en taxatie door een Landelijk Wonen makelaar

Wilt u een oude boerderij kopen? Wij kunnen u begeleiden in dit traject en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. Met de ervaring die wij hebben opgebouwd en ons groot netwerk kunnen wij u deskundig en realistisch adviseren bij de koop. Onze makelaars zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van taxaties van woningen en (woon)boerderijen in het buitengebied. 

Bekijk ons complete aanbod landelijke woningen en (woon)boerderijen te koop of neem vandaag nog contact met ons op. Er is altijd een Landelijk Wonen makelaar bij u in de buurt die verstand heeft van het landelijk gebied en de lokale ruimtelijke ordening.

Aanbod woonboerderijen te koop

Woning of woonboerderij in landelijk gebied kopen?

Wij helpen u graag uw droom te verwezenlijken!

Bekijk aanbod