Onze werkwijze bij aan- of verkoop van uw woning of woonboerderij

Wij doorlopen samen met u volgende fasen voor een optimale ondersteuning

Ori├źntatiefase

U wilt een object kopen of verkopen. Dan is het belangrijk om u eerst op een aantal zaken te oriënteren. Wat zijn de vraagprijzen? Hoe wordt dit fiscaal geregeld? Waar moet ik allemaal op letten?

Met deze en andere vragen kan de makelaar van Landelijk Wonen u helpen. In een persoonlijk gesprek kan de makelaar samen met u de mogelijkheden bespreken. 

Aanbodfase

Met onze makelaar bespreekt u wat u precies wilt kopen of verkopen. Samen stelt u een wensenlijst op waaraan de potentiële koper/verkoper moet voldoen.

Afhankelijk of u wilt kopen of verkopen, gaat hij voor u zoeken in het bestaande aanbod of zorgt hij dat uw object op de beste plekken wordt aangeboden. In beide gevallen beschikt onze makelaar over een uitgebreid netwerk om dit snel te kunnen doen.

Bezichtigingfase

Wanneer er potentiële kopers of verkopers zijn gevonden, zorgt de Landelijk Wonen makelaar dat er een bezichtiging geregeld wordt.

Hij coördineert en begeleidt deze bezichtiging en is als aanspreekpunt aanwezig.

Onderhandelingsfase

Besluit de verkoper de kandidaat-koper te accepteren? En besluit de koper het onroerend goed te accepteren? Onze makelaar kan de koop dan in goede banen leiden, want voor het zover is moet nog het nodige geregeld worden. Er moet misschien een inspectierapport /bouwkundig rapport of een schone-grond verklaring opgesteld worden. Vaak moet er ook onderhandeld worden over de prijs. Op basis van zijn kennis en ervaring kan de makelaar u helpen bij de onderhandelingen en u adviseren over de te volgen strategie.

Koopovereenkomst-fase

Wanneer u en de (ver)koper overeenstemming hebben bereikt over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. 

Om te voorkomen dat u hierbij niet voor verrassingen komt te staan, informeert uw makelaar u uitgebreid over uw rechten en plichten.