Woonboerderij te koop in Overijssel - Boerlestraat 15 Wijhe

Wijhe
Woonboerderij in Overijssel
Woonboerderij met dubbele bewoning! Ideaal voor ouders/kinderen. In buitengebied van Wijhe vrijstaande woonboerderij met mogelijkheid achterhuis tot woning te verbouwen op royale kavel van ca. 2.700 m². Vanwege Rood voor rood-regeling worden de stallen gesloopt. Het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en openbaar vervoer op fietsafstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: dubbele bewoning, verhuurmogelijkheden, praktijkruimte, bed&breakfast e.d. Zwolle binnen 15 autominuten bereikbaar.


KENMERKEN:
- Dubbele bewoning mogelijk
- Ideaal voor ouders/kinderen of twee stellen
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Achterhuis woonboerderij tot woning te verbouwen
- Op korte afstand van voorzieningen en openbaar vervoer in Wijhe.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Rood voor rood-regeling
In het buitengebied van Wijhe wordt het erf aan de Boerlestraat 15 herontwikkeld. De (agrarische) opstallen worden gesloopt en op deze locatie mogen voorts twee bouwkavels voor de bouw van vrijstaande huizen worden gebouwd. Het bestemmingsplan staat de twee woningen in de bestaande woonboerderij en 2 schuurwoningen toe. De sfeer van een authentiek Sallands boerenerf zal zoveel mogelijk worden nagebootst. Naast een bebouwingsplan maakt ook een groenplan deel uit van het ruimtelijk plan. Notariaat Salland is door verkoper als projectnotaris aangesteld.


Woonboerderij
Deze in 1959 gebouwde woonboerderij is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grond vloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, glasvezel en de riolering. Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming en van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap van het voorhuis is beschoten met eternitplaten. Het achterhuis is voorzien van een betonvloer en heeft een houten spantconstructie. De kap is onbeschoten. De afmetingen van de boerderij met voor- en achterhuis bedragen ca. 21,17 x 12,92 m en de inhoud bedraagt ca. 1.875 m³. De indeling is als volgt:

Begane grond: hal, kantoor, doorloop/bijkeuken, bijkeuken, toilet, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, hal met trapopgang, berging en achterhuis.

Eerste verdieping: overloop met vier slaapkamers met vaste kasten, een badkamer met ligbad, douche en toilet en hooizolder.

Tweede verdieping: zolderruimte.


Schuur
Er is thans geen schuur aanwezig: overeenkomstig het bestemmingsplan mag er een schuur van 100 m² per woning worden gebouwd.


Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Boerlestraat 15-15a Wijhe is de Enkelbestemming Wonen met bouwaanduiding aaneengebouwd met bouwvlak en dubbelbestemming Waterstaat-Intrekgebied. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe.

Clausules
De woning wordt verkocht met de as-is where-is clausule, de oudheidsclausule en de asbestclausule, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 550.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-01-06
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 205
Bruto inhoud m3 1875
Oppervlakte overige inp. ruimten 198
Perceel oppervlakte 2700

Bouw
Isolatie Spouwmuur
Volledig dubbelglas
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk

Indeling
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 2

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1959
Direct contact met de makelaar?

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Landelijk Wonen

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.