Woonboerderij te koop in Utrecht - Provincialeweg 80, Bunnik

Woonboerderij in Utrecht
Prijs op aanvraag
3500 m² perceel
205 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Utrecht!

Te koop
Prachtige monumentale witgepleisterde langhuisboerderij "Bouwlust" met twee schuren, gelegen op een mooie plek nabij het centrum van Bunnik, op een perceel van ca. 3.500 m².
Aan de rand van het prachtige Bunnik pronkt deze monumentale boerderij "Bouwlust", een rietgedekte witgepleisterde woonboerderij met veel authentieke details.
Via het smeedijzeren hek betreedt u deze mooie met grind omliggende woonboerderij.
Oude balken zijn bewaard gebleven en vertellen de verhalen van vervlogen tijden, en herinneren aan de de tijd waarin vakmanschap en elegantie hand in hand gingen.
Het idyllische erf, een symfonie van ruimte en vrijheid, omarmt de boerderij. Evenals de oude notenboom die centraal staat naast het huis en niet alleen zorgt voor schaduw, maar ook vliegen en muggen op afstand houdt, wat van belang was voor het fruit dat hier geteeld en verkocht werd.

Bunnik is een plaats in de Nederlandse provincie Utrecht en onderdeel van de gelijknamige gemeente Bunnik. De kern telt ongeveer 7.000 inwoners.
Het ligt nabij een knooppunt van spoorwegen en snelle verbindingen met de historische stad Utrecht. De Kromme Rijn stroomt door de plaats. Het dorp Bunnik ligt aan de N229, heeft een afslag aan de A12 en een treinstation.
Bunnik kent diverse sportverenigingen. In het westen van de gemeente liggen het landgoed Amelisweerd en de forten Rijnauwen en Vechten, beide ooit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De begane grond
Via de karakteristieke houten voordeur komt u in een ruime lichte betegelde hal met deuren naar de opkamer, de keuken, de kelder en een trap naar de eerste verdieping. Alle voorzien van authentieke houten paneeldeuren.
De lichte ruime kelder van bijna 15m2 is voorzien van een houten trap en een openslaand raam met houten luik waar veel licht naar binnen komt.
De gezellig woon/eetkeuken van 16m2 met gaskachel, heeft nog originele bovenkastjes met glas en voorzien van inbouwapparatuur.
De ruime opkamer van 12m2 is zeer geschikt als werkkamer of speelkamer en voorzien van verwarming.
Achter de woonkamer bevindt zich een ruime kamer (bijkeuken) aangrenzend een badkamer met douche en toilet, de kamer deed vroeger dienst als uitgiftekamer voor gemeentelijke belangen.
De L-vormige woonkamer met 4 grote ramen en de oude plafondbalken laten de vroegere sfeer voelen, voorzien van een houten vloer. De oude schouw verteld het verhaal van vakmanschap en elegantie in zowel het hout als in het tegelwerk. Prachtige details die bewaard zijn gebleven.
Het achterste gedeelte van de woonkamer was vroeger slaapkamer en is nu prima geschikt als eetkamer.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers. De grote slaapkamer heeft nog zichtbare oude houten balken (gebinten). Een ruimte is gesitueerd op de overloop met nog een mooie bedstede. Ook is er een badkamer met ligbad en toilet.

Het achterhuis
Het achterhuis met openslaande deuren. Veel authentieke details zoals de zware houten gebinten en de hilt zijn bewaard gebleven.

Tuin
Rondom het huis de veelzijdige tuin met meerdere terrassen en volop privacy. Aan de achterkant zit u heerlijk in de luwte met zicht op de boomgaard. Een heerlijke plek om 's avonds nog een wijntje te drinken terwijl de zon langzaam onder gaat. Een uniek beeld van rust en ruimte.

Een Rijksmonument kan fiscale voordelen met zich meebrengen.
Informatie hierover kunt u vinden op: www.belastingdienst.nl

De schuren
De Kapschuur
Deze schuur met betonnen vloer is ingericht als fruit sorteerruimte met garage en is gebouwd in 1978. De afmetingen bedragen circa 14 x 7,5 m met een nokhoogte van ca. 5,30 m en goothoogtes van respectievelijk ca. 4 m (achterzijde) en ca. 4,5 m (voorzijde). De schuur is opgetrokken met houten spanten en steens metselwerk met enkele houten schuifdeuren. De gehele schuur heeft een open zoldering op ca. 2,60 m en is pannengedekt.

De Fruitschuur
Deze schuur met betonnen vloer is ingericht als opslagruimte met inpandige koelruimte en is gebouwd in 1984. De afmetingen bedragen circa 25 x 12 m met een nokhoogte van ca. 6,50 m en een goothoogte van ca. 4,30 m. De schuur is opgetrokken met stalen spanten en een gemetselde spouwmuur met een overheaddeur en een koeldeur. De kap is geïsoleerd met Dupanel met asbestplaten dakbedekking.

Bestemming
Het vigerende bestemmingsplan:
Is onherroepelijk vastgesteld in 2013 en heeft een enkelbestemming agrarisch met bouwvlak, een dubbelbestemming Archeologie en een specifieke bouwaanduiding Rijksmonument.
Er geldt voor het perceel tevens een milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegheid opgenomen om de bestemming onder voorwaarden te wijzigen naar Wonen met de volgende opties:
1. Wijziging naar 1 woning en behoud bestaande loods; 2. Wijziging naar 2 woningen en sloop overtollige bijgebouwen.
Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de site van ruimtelijke plannen


Naast de boerderij staat het prachtig gerestaureerde bakhuis (Provincialeweg 78) met aangebouwde schuren. Het bakhuis wordt bewoond door de verkopers.
Gezien de situering van beide woningen zullen in de koopovereenkomst afspraken worden opgenomen over rechten, plichten en gebruik betreffende de aan elkaar grenzende percelen.
Vóór de juridische levering zal verkoper een kadastrale splitsing laten uitvoeren met als uitgangspunt de in deze brochure bijgevoegde schets.


Overige informatie
Verkoper behoudt zich het recht voor om op basis van een ontvangen bieding te beslissen met welke partij onderhandelingen gevoerd worden.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-08-30
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 205
Bruto inhoud m3 1945
Oppervlakte externe bergruimten 405
Perceel oppervlakte 3500

Bouw
Isolatie Volledig dubbelglas
Bijzonderheden Monumentaal pand
Beschermd stads- of dorpsgezicht
Isolatievormen voorzetramen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan drukke weg
Buiten bebouwde kom
Dichtbij openbaar vervoer
Dichtbij school
Dichtbij snelweg
In bosrijke omgeving
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1800

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in Utrecht

Als landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars, combineren we bij Landeijk Wonen onze krachten op landelijk niveau en behouden we tegelijkertijd sterke wortels in onze eigen regio's.

Vertrouw op de expertise van Landelijk-wonen Midden-Nederland in de regio Utrecht. Ons team van gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs is gevestigd in Ede en staat klaar om u te helpen bij de aankoop of verkoop van uw woning in het buitengebied. Met hun ervaring en uitgebreid netwerk bieden ze deskundig en realistisch advies voor de aan- of verkoop van uw woning of woonboerderij in de regio Gelderland en Utrecht.

Het voordeel van de makelaar van Landelijk Wonen is dat ze uw taal spreken en begrijpen wat belangrijk voor u is. Samen zorgen we ervoor dat uw wensen en behoeften centraal staan, en begeleiden we u naar de perfecte woning in het prachtige landelijke landschap.