Kaart

Woonboerderij te koop in Noord-Holland - Wormerweg 13, Westbeemster

Woonboerderij in Noord-Holland
€ 1.000.000
41495 m² perceel
125 m² wonen
1 kamers

Woonboerderij in Noord-Holland!

Agriteam Makelaars Noord-Holland biedt namens de eigenaren deze nostalgische stolpboerderij met schuren op een mooie locatie aan de rustige Wormerweg aan. Deze prachtige boerderij is gebouwd in de traditionele stijl van de stolpboerderijen. De woning en opstallen bevinden zich op circa 3.000 m² erf. Achter het erf en de gebouwen ligt circa 3,7 ha landbouwgrond, geschikt voor diverse teelten. Een mooie compacte stolp in het prachtige landschap van de Beemster met diverse mogelijkheden.

Stolpboerderij
Een stolpboerderij, gebouwd met een enkele houten vierkantconstructie met gemetselde gevels, achterzijde van de stolp heeft een houten gevel met een tussenmuur van steen, en een dak gedekt met pannen. Het dak is onderschoten met riet. In de stolp zijn de vloeren voorzien van tegels. De binnenmuren zijn grotendeels van hout. De kozijnen in het woongedeelte zijn voorzien van enkele beglazing met voorzetraam. De afmetingen bedragen ongeveer 12 m x 12 m, in totaal ongeveer 144 m². De stolp dateert van circa 1930.Op dit moment is het woongedeelte voornamelijk gesitueerd aan de voorzijde van de stolp zoals van oudsher gebruikelijk is. De indeling van de stolp is als volgt: entree met meterkast, keuken, bijkeuken met badkamer met toilet en douche, woonkamer met vaste kasten, twee slaapkamers en een dars ruimte. Boven het woongedeelte van de stolp is een houten zolder. Vanuit de dars ruimte heb je prachtig zicht op de houten vierkant constructie.

Opstallen
Achter het woonhuis staan zes schuren en een hooiberg. De schuren worden gebruikt voor opslag, waarvan één als garage. Op twee schuren is asbest aanwezig. De achterste schuur wordt tevens ook gebruikt als schapenhok.

Erf
Het erf behorende bij de stolp is circa 3.000 m² groot en voorzien van klinkerverharding. Aan de voorzijde een uitrit naar de Wormerweg die ten noorden langs de stolp loopt en aan de achterzijde van de stolp een parkeerterrein en een ruim erf met huisweide van 1.000 m². Aan de mensen met groene vingers is ook gedacht, naast de stolpboerderij is namelijk ook nog een kleine moestuin gesitueerd. Achter het erf ligt circa 3.70.00 ha kwalitatief goede akkerbouwgrond.

Bestemmingsplan
De bestemming van het object is vastgelegd in het bestemmingsplan Buitengebied Beemster 2012 - Partiële herziening 2021 vastgesteld op 26 oktober 2021 met daarin de volgende bestemming:
Enkelbestemming Tuin (voorste gedeelte erf)
Enkelbestemming Agrarisch
Dubbelbestemming Leiding – Hoogspanning (achterste gedeelte cultuurgrond)
Dubbelbestemming Cultuurhistorie
Maatvoering maximum hoogte: 40 m
Bouwvlak
Functieaanduiding pad
Gebiedsaanduiding geluidzone – industrie (achterste gedeelte cultuurgrond)
Gebiedsaanduiding vrijwaringszone - DME SPY

Omgeving
Vanwege de unieke verkaveling en het uitzonderlijke voorbeeld van een door de mens geschapen architectonisch ensemble en landschap, bekroonde de UNESCO in 1999 Droogmakerij De Beemster met het predicaat werelderfgoed. De Beemster is vooral bekend om haar UNESCO Werelderfgoed status met historie en gebiedseigen kenmerken en gemeentelijke stolpenvisie en haar overheerlijke streekproducten, maar dit gebied heeft nog veel meer te bieden. Volg het bijzondere geometrische patroon op de fiets of wandelend of ga op avontuur (met de kinderen) langs forten en boerderijen.

Voorzieningen
De stolp is gelegen in het buitengebied van Westbeemster. Het eeuwenoude dorp De Rijp met vele monumenten en gezellige oude straatjes is gelegen op korte afstand. De Rijp biedt de benodigde voorzieningen zoals een supermarkt, winkels, basisschool en horecagelegenheden. Daarnaast kunt u ook terecht in Middenbeemster voor de benodigde voorzieningen.

Kadastrale gegevens
Beemster sectie F nummer 1047: 02.43.00 ha
Beemster sectie F nummer 1653: 01.71.95 ha

Bereikbaarheid
Het object is gelegen aan de Wormerweg te Westbeemster. U bent in een half uur in Amsterdam.

Lasten
De lasten op de objecten en percelen zijn de waterschapslasten en gemeentelijke belastingen. Deze bedragen voor 2022/2023 als volgt:
Onroerende Zaak Belasting OZB € 162,53 2023
Waterschapslasten/Hoogheemraadschap € 882,35 2023
Gas/water/elektra € 6.490,62 2022
Rioolheffing € 200,04 2023
Afvalstoffenheffing € 297,36 2023

Zakelijke rechten
In het eigendomsbewijs staan geen zakelijke rechten of verplichtingen vermeld.

Kavels en grondsoorten
Het erf heeft een oppervlakte van ongeveer 3.000 m². Naast het erf heeft het ook een huisweide van circa 1.000 m². Achter de gebouwen ligt landbouwgrond circa 03.74.95 ha groot. De totale huiskavel inclusief erf en ondergrond gebouwen is groot: 04.14.95 ha. De grondsoort van de percelen grond in Westbeemster wordt aangeduid als volgt: Kalkrijke leek-/woudeerdgronden; klei, profielverloop 5.De grond is afgelopen jaren gebruikt voor onder andere uien, tulpen en aardappelen.

Provinciale verordening
De omgevingsverordening NH 2020 van 1 januari 2023 geeft aan voor deze locatie:
• Grondgebied Provincie Noord-Holland
• Agrarische bedrijven• Bodemsanering
• Erfgoederen van uitzonderlijke universele waarde – Cultureel Erfgoed
• Datacenters uitgesloten• Landelijk gebied• MRA landelijk gebied
• Terreinen binnen de vastgestelde kritische afstand van Natura2000 - Natura2000
• Ontgrondingen
• Peilbesluit
• Grondbewerking voor permanente bollenteelt uitgesloten - Permanente bollenteelt
• Regionale verdringingsreeks regio IJsselmeergebied

Video's

Westbeemster Wormerweg 13 drone film totaal 4 ha

Te koop fraaie compacte stolpboerderij met schuren en diverse schuren. Totale oppervlakte 4.19.95 ha. Ideaal voor het houden van paarden, kleinvee. Agrarische bestemming. Mogelijkheden voor zorgboerderij

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.000.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-08-10
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 125
Bruto inhoud m3 750
Oppervlakte externe bergruimten 242
Perceel oppervlakte 41495

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling
Aantal kamers 1

Locatie
Ligging Aan rustige weg

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1930

Locatie op de kaart

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in Noord-Holland

Als landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars, combineren we bij Landeijk Wonen onze krachten op landelijk niveau en behouden we tegelijkertijd sterke wortels in onze eigen regio's.

In de regio Noord-Holland kunt u vertrouwen op de expertise van Landelijk-wonen Noord-Holland, gevestigd in De Goorn. Het enthousiaste team staat voor u klaar om u te begeleiden van oriëntatie tot bezichtiging en van onderhandeling tot het sluiten van de koopovereenkomst. In een persoonlijk gesprek bespreekt het team graag met u de mogelijkheden om de eerste stappen te zetten naar uw droomhuis.

Het voordeel van de makelaar van Landelijk Wonen is dat ze uw taal spreken en begrijpen wat belangrijk voor u is. Samen zorgen we ervoor dat uw wensen en behoeften centraal staan, en begeleiden we u naar de perfecte woning in het prachtige landelijke landschap.