Woonboerderij te koop in Gelderland - Molenstraat 4, Millingen aan de Rijn

Woonboerderij in Gelderland
Prijs op aanvraag
10000 m² perceel
302 m² wonen
10 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Op een zeer unieke locatie gelegen terpboerderij en bijgebouwen op een perceel van circa 10.000 m², genaamd “De Zeelandse Hof”. Er is een positief principebesluit voor de realisatie van vijf woningen in de karakteristieke bebouwing en 1 bouwkavel voor de bouw van een nieuwe woning.

Het object betreft een voormalige varkenshouderij/akkerbouwbedrijf, bestaande uit een zeer ruime woning met recreatieruimte en Bed & Breakfast, voormalige varkensstallen en werktuigenloodsen. Er is een horecavergunning aanwezig.

De indeling van bestaande situatie van de boerderijwoning is als volgt:
Begane grond:
Via een trap komt u bij de voordeur, die toegang geeft tot de fraaie hal.
De hal is het centrale gedeelte van de woonboerderij. Vanuit de hal kunnen meerdere ruimtes betreden worden, zoals de woonkamer, eetkamer, werkkamer, ruime woonkeuken, toegang naar de toiletten en trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de woonkeuken is er een doorgang naar de bijkeuken/berging met achteringang.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met toegang naar 6 slaapkamers en 2 badkamers.

Tweede verdieping:
Middels een vaste trap bereikt u de 2e verdieping. Deze verdieping betreft een open ruimte met een oppervlakte van circa 156 m², waarin het mogelijk is om meerdere slaapkamers en badkamer(s) te realiseren.

Algemeen:
De woning is gebouwd in 1850 en heeft een inhoud van circa 1.400 m³. De spouwmuur is grotendeels geïsoleerd. De ramen op de begane grond zijn geheel voorzien van dubbel glas en de ramen op de eerste verdieping zijn deels voorzien van dubbel glas. Het dak is circa 25 jaar geleden vernieuwd. De gevel is deels opnieuw gevoegd.
De woning is aangesloten op aardgas en drukriool en glasvezel.

Bijgebouwen:
• Aanleunend aan de woning staat de voormalige varkensstal met een oppervlakte van circa 330 m² en het voormalige “bakhuis” met een oppervlakte van circa 66 m². De varkensstal is voorzien van een opslagzolder. Het is mogelijk om van de varkensstal 1 open ruimte te maken om er eventueel wooneenheden te realiseren of om te bouwen naar een grote recreatieruimte.
• Achter de voormalige varkensstal staat de voormalige “graanschuur”. Deze schuur is voor meerdere doeleinden geschikt. In het principebesluit van de gemeente Berg en Dal wordt aangegeven dat het onder voorwaarden, mogelijk is om er wooneenheden te realiseren.
• Voormalige varkensstal met een oppervlakte van circa 455 m². Deze stal is voorzien van 115 zonnepanelen.
• Machineloods met een oppervlakte van circa 475 m². De loods is deels dicht en deels aan 1 zijde open.

Bestemming:
De huidige bestemming is agrarisch. Er is een positief principebesluit voor een bestemmingswijziging naar de bestemming “Wonen” voor de realisatie van vijf woningen in de karakteristieke bebouwing en 1 bouwkavel voor de bouw van een nieuwe woning.
Koper zal zelf de bestemmingsplanprocedure in gang moeten zetten, maar heeft daardoor het voordeel om, binnen de bestemmingsplanregels, eigen wensen in te brengen.
Het is uiteraard ook mogelijk om de agrarische bestemming te behouden voor landbouwdoeleinden.
De bouwkavel voor de bouw van een nieuwe woning kan afgesplitst worden en eventueel afzonderlijk verkocht worden.

Situering:
Gelegen in Millingen aan de Rijn en onderdeel van het natuurgebied de Gelderse Poort.
Millingen aan de Rijn is een rustig dorp met een kern van ca. 6000 inwoners in de
Gemeente Berg en Dal, op slechts 20 km van Nijmegen. Hierdoor wordt het ook wel de “achtertuin van Nijmegen” genoemd.
In het dorp zijn alle noodzakelijke voorzieningen voorhanden. Het dorp ligt op een steenworp afstand van natuurgebied "De Gelderse Poort", “De Millingerwaard” en vlakbij de heuvelrug van Berg en Dal. Door de vele wandel- en fietsroutes kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving en de natuur. U wandelt zo naar de dijk en geniet van het uitzicht op de Rijn. De Millinger Theetuin geeft u het gevoel of u in het buitenland bent. Kinderen kunnen genieten in de speeltuin “Steense Gemeente” en dit voorjaar heeft, de in de wijde omgeving bekende, ijssalon Clevers haar deuren in het dorp geopend.

Kleef en Kranenburg liggen op een afstand van 15 minuten, waar u terecht kunt voor uw (goedkopere) dagelijkse boodschappen.
Nijmegen, de oudste stad van Nederland, staat bekend als studentenstad met een gezellig centrum met vele terrassen, musea, schouwburg en een groot winkelcentrum.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-06-16
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 302
Bruto inhoud m3 5061
Oppervlakte externe bergruimten 253
Oppervlakte overige inp. ruimten 884
Perceel oppervlakte 10000

Bouw
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1850

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in Gelderland

Als landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars, combineren we bij Landeijk Wonen onze krachten op landelijk niveau en behouden we tegelijkertijd sterke wortels in onze eigen regio's.

In de regio Gelderland kunt u rekenen op de expertise van verschillende Landelijk-wonen vestigingen. Allereerst hebben we Landelijk-wonen Midden-Nederland, gevestigd in Ede. Hier kunt u vertrouwen op een persoonlijk gesprek waarin ze graag met u de mogelijkheden bespreken om de eerste stappen te zetten naar uw droomhuis. Daarnaast hebben we Landelijk-wonen Peel-, Maas- en Rivierengebied, gevestigd in Sint Anthonis. Hun gecertificeerde makelaars kunnen u realistisch adviseren bij de aan- of verkoop van uw woning of woonboerderij in de regio, met hun uitgebreide kennis en ervaring. Ook hebben we Landelijk-wonen Rijk van Nijmegen, waar gecertificeerd makelaar en vastgoedadviseur William Peters gevestigd is in Plasmolen. Hij staat klaar om u te helpen bij de aankoop of verkoop van uw woning in het buitengebied.