Woonboerderij te koop in Overijssel - Ravenhorsterweg 5, Losser

Woonboerderij in Overijssel
€ 600.000
85390 m² perceel
100 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

RAVENHORSTERWEG 5 LOSSER

Wie droomt er niet van? Lekker wonen in het buitengebied, grenzend aan de Dinkel, met een spectaculair uitzicht over de natuur. Deze droom wordt werkelijkheid aan de Ravenhorsterweg 5 in het prachtige buitengebied van Losser. Hier bouwt u uw thuis op "oale groond"!

Nu staat er nog een verouderde, historische boerderij (bouwjaar rond 1900) met een flink aantal bijgebouwen op deze locatie, maar liefhebbers van wonen in het groen, met rust en ruimte om je heen, kunnen hier een fantastische plek van maken. Voor zichzelf, maar bijvoorbeeld ook voor gasten, door er een B&B te openen. Mogelijkheden te over, want ook houders van hobbyvee of paardenliefhebbers zullen hier vast de potentie zien.

Het gaat om een huiskavel van ruim 4.4 hectare groot en aan de overkant van de Ravenhorsterweg ligt nog één perceel landbouwgrond van ruim 4.1 hectare. In totaal bieden we daarom 8.5 hectare grond aan, maar minder grond behoort ook tot de mogelijkheden.


BETOVERENDE OMGEVING

Laten we eerst eens wat vertellen over deze bijzondere locatie in het Losserse buitengebied. De Dinkel meandert om de kavel en zandwinning de Oelemars (Twents voor ‘moeras waar uilen voorkomen’) ligt op een steenworp afstand. Bossen en het beroemde fraaie Twentse coulissenlandschap wisselen elkaar af.

De Oelemars is in de vorige eeuw afgegraven en ligt in het natuurgebied de Zandbergen, tussen Losser en de Duitse grens. Een ideale plek voor lange wandelingen en mooie fietstochten door het van oorsprong moeras- en heidegebied met zeer gevarieerde flora en fauna. Hier zie, voel, ruik en hoor je de natuur.

Begin een wandeling met de beklimming van de hoogste uitkijktoren van Twente, die een schitterend uitzicht geeft – tot in Duitsland. Wandelt u naar het westen, dan gaat u door de Zandbergen naar de oude kern van Losser. Oostwaarts steekt u zo de landsgrens over, naar het Franziskanerkloster Bardel. Het is een betoverende omgeving.


OVER LOSSER

Het dorp Losser ligt op zo’n 5 fietsminuten van uw nieuwe woning. Vanzelfsprekend vindt u in het dorp diverse winkels, cafés en restaurants. Er zijn scholen en sportverenigingen: Losser is een levendig dorp, met door het jaar heen verschillende evenementen.

De grote plaatsen Oldenzaal, Enschede en Hengelo bereikt u met de auto binnen een kwartier. Binnen 10 minuten rijdt u op de A1 richting West-Nederland, of de andere kant op naar Duitsland. Hier heeft u echt de gemakken van de stad en de geneugten van een dorp.


VERKOOPPROCEDURE: VRIJWILLIGE VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Het gaat hier om een aanbiedingsprocedure van een verkoop bij inschrijving. Dit betekent dat u het bod uitsluitend schriftelijk, met een inschrijvingsformulier, kunt uitbrengen. Dat dient te gebeuren vóór 20 december 2023, 12.00 uur.

Wilt u inschrijven? Lever het inschrijvingsformulier dan voor de sluitingstijd in bij notariskantoor Poppinghaus, Langenkamp 9, 7581 JE Losser. De notaris of haar waarnemer zal uiterlijk 22 december 2023, 17.00 uur de hoogste bieding en gunning telefonisch bekendmaken. De verkoper houdt zich uitdrukkelijk het recht van gunning voor!

Een inschrijfformulier met bijbehorende voorwaarden kunt u opvragen bij Landelijk Wonen kantoor Deurningen.


BIJZONDERHEDEN:
- Op het geheel rust een “agrarische bestemming”.
- De totale oppervlakte is ruim 8.5 hectare.
- Het erf en de landbouwgrond is ook apart te koop.
- De totale oppervlakte aan bijgebouwen is ruim 700m².
- Rood voor rood is eventueel mogelijk indien sloopmeters worden bijgekocht.
- Planologische procedure RvR moet nog gevolgd worden dus geen garanties.
- Volledig bodemonderzoeksrapport is aanwezig.
- Deze droomplek koopt u via inschrijving.
- De vraagprijs betreft een prijsindicatie voor het erf op 1 hectare.

Bel nu voor een bezichtiging en wie weet is dit straks uw toekomst!

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 600.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-11-17
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 100
Bruto inhoud m3 1200
Oppervlakte externe bergruimten 700
Oppervlakte overige inp. ruimten 100
Perceel oppervlakte 85390

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan water
In bosrijke omgeving
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.