Woonboerderij te koop in Gelderland - Maasdijk 128, Aalst

Woonboerderij in Gelderland
€ 585.000
470 m² perceel
190 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Karakteristieke, vrijstaande, ruime woonboerderij, gelegen aan de dijk, op een perceel van totaal 470 m² groot.

Bent u op zoek naar rust en ruimte, maar wilt u toch in Nederland centraal wonen voor werk en privé, dan is dit wellicht uw droomwoning. De woning is gelegen in het mooie dorp Aalst, te midden van de kenmerkende prachtige natuur van deze regio, doch bent u snel bij de corridor snelwegen de A2 en A27. Het centraal station Zaltbommel ligt op circa 13 kilometer fietsafstand. Hiermee is in deze tijd van drukke economie, de combinatie tussen werk en privé perfect in balans. Na een drukke werkdag, komt men thuis in het mooie Aalst, gelegen aan de afgedamde Maas, waar rust en ruimte de kernwaarden zijn om privé de balans te vinden.

Kom binnen……..
Via een trap vanaf de dijk komt u bij een van de toegangsdeuren. Deze deur biedt toegang tot de woning via de woonkamer. De deur aan de zijkant geeft via de hal/gang toegang tot het woonhuis.
In de dagelijkse praktijk is de deur bij de zogenoemde “deel” als toegang gebruikt. De deel had de functie van hobby- werkruimte.
Deze ruimte kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een beroep aan huis, een hobby, het stallen van fietsen en het opbergen van (tuin-)gereedschap en dergelijke.

Vanuit de deel komt u in de woonkeuken, voorzien van een keukenopstelling met marmeren werkblad, 5-pitsgasfornuis, afzuigkap en koelkast. In de keuken is nog de originele schouw aanwezig en de vloer is bedekt met een kurken vloer. De ruime kelder is vanuit de woonkeuken te bereiken.

Via de hal komt u van de woonkeuken in de ruime woonkamer. Wat opvalt is het niveauverschil, het eiken balkenplafond en de vele raampartijen, waardoor u optimaal kunt genieten van daglicht.
De schouw verdeelt de woonkamer in 2 gedeeltes, waardoor in het lager gelegen gedeelte een zitkamer is ontstaan voor wat meer privacy, en een ruim zit- en eetgedeelte, via 3 traptreden te bereiken. Dit gedeelte heeft 2 houtkachels, waarvan 1 kachel aansluit op de schouw in de keuken.
De woonruimtes zijn voorzien van een eiken vloer. Via een enkele tuindeur komt u in de tuin.

De hal, met deels vloerbedekking, biedt verder toegang tot het toilet met fonteintje en een slaapkamer op de begane grond. Deze slaapkamer met vloerbedekking heeft een wastafel en een loopdeur naar de tuin. Deze ruimte is natuurlijk ook als speel-/hobbyruimte te gebruiken. Op de begane grond is ook nog een badkamer met wastafel, inloopdouche en verhoogde voorzieningen voor de witgoed apparatuur. Deze ruimte is vanuit de deel toegankelijk.

Kom verder……
De eerste verdieping van de woonboerderij is zowel via de hal als via de deel te bereiken.
Via de hal komt u op de overloop, welke is voorzien van een Velux dakraam en een nis naast de slaapkamer. Deze ruime slaapkamer heeft een vaste kast en extra bergruimte onder het knieschot.

Vanuit deze slaapkamer komt u op een tweede overloop die toegang biedt tot de badkamer en een slaapkamer. Deze eveneens ruime slaapkamer is ook via de trapopgang in de deel toegankelijk.
Deze slaapkamer is voorzien van een dakkapel.

De badkamer heeft een luxe bubbelbad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Het daglicht komt binnen via een Velux dakraam.

De ruimte boven het achterste gedeelte van de woning is nog geheel naar eigen wens in te richten. Te denken valt bijvoorbeeld aan extra slaapkamers of een werkruimte. In deze ruimte is tevens een afgesloten ruimte voor de c.v.-installatie. Daarnaast is er via een trap nog een extra ruimte.

Aan de achterzijde van de woning is nog een overkapping gerealiseerd, die ruimschoots plaats biedt voor twee auto's.

Het perceel is middels een oprit naar een naast gelegen perceel gesplitst. De tuin is aangelegd met een terras, bomen en diverse struiken, alsmede een bewateringssysteem.

Algemeen:
De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1880 en vanaf 1993 grondig verbouwd. Er zijn nog enkele authentieke details aanwezig, zoals stalramen en balken. In het halletje voor de trap liggen nog de originele tegels. De voordeur, tuindeuren en enkele ramen op de eerste verdieping zijn voorzien van rolluiken.

De volgende bestemming is op de locatie gevestigd:
Buitengebied Zaltbommel, bestemmingsplan onherroepelijk (vastgesteld 2014-09-17)
136642, 422081 Enkelbestemming Agrarisch met waarden
Dubbelbestemming Waarde - Archeologie 1
maximum aantal bedrijfswoningen: 2
Gebiedsaanduiding vrijwaringszone - dijk

Daarnaast is de woning vergund als plattelandswoning, wat betekent dat er privé gewoond mag worden. Dus het is niet noodzakelijk een agrarisch hoofdelijk inkomen te genereren.
Het uitoefenen van een kleinschalig bedrijf aan huis behoort ook tot de mogelijkheden.

Laat u met betrekking tot het bestemmingsplan in combinatie met het gebruik altijd bijstaan door een professioneel bureau ruimtelijke ordening. Alle informatie benoemd in deze brochuretekst is suggestief.

Situering
Aalst is een rivierdorp met circa 2100 inwoners, gelegen in het westelijk deel van de Bommelerwaard. Aalst kent een actief verenigingsleven. In het dorp zijn verder 2 scholen en zijn er voldoende winkels aanwezig om in de dagelijkse boodschappen te kunnen voorzien. Met tien autominuten is de A2 bereikbaar evenals de stadse voorzieningen van Zaltbommel. Daarnaast zijn Utrecht en ‘s-Hertogenbosch ook eenvoudig bereikbaar via een treinverbinding met een maximale reisafstand van 30-40 autominuten.
Het dorp en de regio staat bekend om de vele recreatiemogelijkheden met name op het gebied van wandelen, fietsen en watersport. Het recreatiegebied De Neswaarden ligt op een schiereiland in de Afgedamde Maas en grenst direct aan recreatieplas het Esmeer en de jachthaven. De woonboerderij ligt op loopafstand van De Neswaarden. Bent u een liefhebber van watersport? U vaart zo naar historische steden als Woudrichem of Heusden en het Nationaal Park de Biesbosch. Fietsers kunnen in alle jaargetijden kiezen voor verschillende routes langs de historische steden en landelijke gebieden in de Bommelerwaard (www.beleefbommelerwaard.nl).
Kortom, in Aalst en omgeving kunt u prima ontspannen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 585.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-10-19
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 190
Bruto inhoud m3 1350
Oppervlakte overige inp. ruimten 145
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 35
Perceel oppervlakte 470

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1880

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.