Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Marsdijk 7, Hellendoorn

Woonboerderij in Overijssel
Verkoop bij inschrijving
10000 m² perceel
167 m² wonen
8 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING:
KARAKTERISTIEKE WOONBOERDERIJ MET TEVENS MOGELIJKHEID EXTRA BOUWKAVEL EN EVENTUELE SPLITSING

In eeuwenoude buurtschap Elen en Rhaan prachtig gelegen vrijstaande woonboerderij met diverse bijgebouwen op een royaal perceel van ca. 1.00.00 ha en met mogelijkheid van meer grond
tot max. in totaal ca. 12.24.00 ha. Het geheel biedt talloze mogelijkheden, ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatige, agrarische bedrijfsmatige activiteiten. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen en alle voorzieningen op een aantal minuten rijden van Hellendoorn en Nijverdal.
Hellendoorn is gelegen in de unieke natuur van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug behoort tot één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Europa. Genieten in het bos en op de heide, van de prachtige vergezichten en landschappen…. In Hellendoorn kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en tevens diverse horeca gelegenheden. Voor een uitgebreider winkelaanbod kunt u terecht in het naastgelegen Nijverdal.

KENMERKEN:
- Karakteristieke royale woonboerderij
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Mogelijkheden Rood voor rood-regeling en boerderijsplitsing
- Ideaal voor een paardenliefhebber
- Agrarische bestemming en hinderwetvergunning
- Op ca. 30 autominuten van Zwolle en Deventer

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Plan bouwkavel
De Erfontwikkelaar heeft een erfschets gemaakt voor de locatie hoe na sloop van de gebouwen de kavel gesitueerd zou kunnen worden: de erfschets is als bijlage aangehecht. Wellicht zijn er mogelijkheden om de boerderij te splitsen. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Herbert Olde Hinkel van de Erfontwikkelaar: 06-24883828, herbert@erfontwikkelaar.nl.

Let wel, het risico van bestemmingswijziging is voor rekening en risico van koper.

In verband met een bestemmingswijziging verdient het de aanbeveling om vooraf met de bank / hypotheekadviseur goed overleg te hebben.


Woonboerderij
Deze woonboerderij met voor- en achterhuis is gebouwd in 1786 en in 1967 verbreed. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet en pannen. In 1967 is het voorhuis voorzien van een buitenspouwblad. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het voorhuis is gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing en wordt verwarmd middels gaskachels. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, gas, waterleiding en riolering, glasvezel ligt in de woning (is niet aangesloten). De inhoud van de woonboerderij met voor- en achterhuis bedraagt ca. 1.764 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal/entree met toilet, keuken, eetkamer, woonkamer, twee slaapkamers met vaste
kastruimte, hal met trapopgang, badkamer met douche, bijkeuken met vaste
kastruimte, kelder.

Eerste verdieping:
Overloop met drie slaapkamers.

Het achterhuis heeft een afmeting van ca. 12 m x 12,7 m. Het achterhuis is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk, hilden en hooizolder (losse slieten) en is gedekt met riet en pannen. De vloer is verhard met beton en het achterhuis is ingericht met een voormalige grupstal.

Werktuigenberging
Deze berging met een afmeting van ca. 15,5 m x 19 m is gebouwd in 1991. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Inpandig bevindt zich een varkensafdeling (buiten gebruik).

Jongveestal
Deze stal met een afmeting van ca. 14 m x 29 m is gebouwd in de jaren ‘50. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Ingericht met groepshokken voor de huisvesting van jongvee. Aangebouwd bevindt zich de:

Ligboxenstal
Deze 3 rijïge stal uit 1972 heeft een afmeting van ca. 14 m x 29 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk (voormalige tanklokaal en melkstal spouwmetselwerk) met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Ingericht voor de huisvesting van 44 melkkoeien, voorzien van zwevende ligboxen en een zelfsluitend voerhek. Gezien de ruimte voor diverse doeleinden

Bestemming en milieuvergunning
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Hellendoorn is de Enkelbestemming Agrarisch met Waarden, Dubbelbestemming Waarde Archeologische verwachtingswaarde, Bouwvlak, Lettertekenaanduiding specifieke vorm van waarde- openheid, Lettertekenaanduiding specifiek vorm van waarde- reliëf, Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied.

Clausules
De woning wordt verkocht met de as-is where-is clausule, de oudheidsclausule, niet bewoningsclausule en de asbestclausule, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst (zie brochure voor toelichting). Koopsomsplitsing en notariskeuze is voorbehouden aan de verkoper.

Vraagprijs
Het is mogelijk op de boerderij en/of de grond te bieden middels het biedingsformulier:
- woonboerderij op ca. 1.00.00 ha met als richtprijs € 625.000,-- k.k.
- woonboerderij op ca. 12.24.00 ha met als richtprijs € 1.525.000,-- k.k.
- alleen ca. 11.24.00 ha grond met als richtprijs € 80.000,-- per ha k.k.

Uiterlijk donderdag 14 september 2023 12.00 uur ontvangen wij graag per e-mail uw bieding met eventuele voorwaarden middels het beschikbare biedingsformulier (bij ons kantoor op te vragen).

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Verkoop bij inschrijving
Vraagprijs € 625.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-07-26
Aanvaarding Per datum
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 167
Bruto inhoud m3 1784
Oppervlakte overige inp. ruimten 156
Perceel oppervlakte 10000

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Kluswoning
Isolatievormen gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Afgelegen locatie
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1764

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.