Woonboerderij te koop in Gelderland - Molenstraat 4, Millingen aan de Rijn

Woonboerderij in Gelderland
Prijs op aanvraag
20000 m² perceel
302 m² wonen
10 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Op een zeer unieke locatie gelegen Terpboerderij en bijgebouwen met camping, recreatiemogelijkheden en trekkershutten op een perceel van circa 2 ha, genaamd “De Zeelandse Hof”. Er is een positief principebesluit voor de realisatie van vijf woningen in de karakteristieke bebouwing en 1 bouwkavel voor de bouw van een nieuwe woning en behoud van het recreatiebedrijf. Er is een mogelijkheid om circa 4,5 ha. landbouwgrond bij te kopen.

Het object betreft een voormalige varkenshouderij/akkerbouwbedrijf, bestaande uit een zeer ruime woning met recreatieruimte en Bed & Breakfast, voormalige varkensstallen en werktuigenloodsen. Er is een vergunning voor 15 trekkershutten, minicamping voor maximaal 25 plaatsen en een horecavergunning. Tevens is er een mogelijkheid voor vergaderingen voor maximaal 15 personen.

De indeling van bestaande situatie van de boerderijwoning is als volgt:
Begane grond:
Via een trap komt u bij de voordeur, die toegang geeft tot de fraaie hal.
De hal is het centrale gedeelte van de woonboerderij. Vanuit de hal kunnen meerdere ruimtes betreden worden, zoals de woonkamer, eetkamer, werkkamer, ruime woonkeuken, toegang naar de toiletten en trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de woonkeuken is er een doorgang naar de bijkeuken/berging met achteringang.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met toegang naar 6 slaapkamers en 2 badkamers.

Tweede verdieping:
Middels een vaste trap bereikt u de 2e verdieping. Deze verdieping betreft een open ruimte met een oppervlakte van circa 156 m², waarin het mogelijk is om meerdere slaapkamers en badkamer(s) te realiseren.

Algemeen:
De woning is gebouwd in 1850 en heeft een inhoud van circa 1.400 m³. De spouwmuur is grotendeels geïsoleerd. De ramen op de begane grond zijn geheel voorzien van dubbel glas en de ramen op de eerste verdieping zijn deels voorzien van dubbel glas. Het dak is circa 25 jaar geleden vernieuwd. De gevel is deels opnieuw gevoegd. De woning is aangesloten op aardgas en drukriool en glasvezel.

Bijgebouwen:
- Aanleunend aan de woning staat de voormalige varkensstal met een oppervlakte van circa 330 m² en het voormalige “bakhuis” met een oppervlakte van circa 66 m². De varkensstal is voorzien van een opslagzolder. Het is mogelijk om van de varkensstal 1 open ruimte te maken om er eventueel wooneenheden te realiseren of om te bouwen naar een grote recreatieruimte.
- Achter de voormalige varkensstal staat de voormalige “graanschuur”. Deze schuur is voor meerdere doeleinden geschikt. In het principebesluit van de gemeente Berg en Dal wordt aangegeven dat het onder voorwaarden, mogelijk is om er wooneenheden te realiseren.
- Voormalige varkensstal met een oppervlakte van circa 455 m². Deze stal is voorzien van 115 zonnepanelen.
- Machineloods met een oppervlakte van circa 475 m². De loods is deels dicht en deels aan 1 zijde open.

Recreatie:
- Camping voor 25 campingplaatsen, voorzien van elektriciteitspunten en centraal waterpunt. Voor campers is er een vuilwater-stortplaats en waterpunt.
- 10 trekkershutten voor 2 tot 4 personen, voorzien van elektriciteit, 2-pitskookplaat en infrarood–verwarming. Er is een mogelijkheid om uit te breiden naar 15 trekkershutten.
- Recreatieruimte met douches en toiletten.

Bestemming:
De huidige bestemming is agrarisch. Er is een positief principebesluit voor een bestemmingswijziging naar de bestemming “Wonen” voor de realisatie van vijf woningen in de karakteristieke bebouwing en 1 bouwkavel voor de bouw van een nieuwe woning met behoud van het recreatiebedrijf. Koper zal zelf de bestemmingsplanprocedure in gang moeten zetten, maar heeft daardoor het voordeel om, binnen de bestemmingsplanregels, eigen wensen in te brengen.
Het is uiteraard ook mogelijk om de agrarische bestemming te behouden voor landbouwdoeleinden.
De bouwkavel voor de bouw van een nieuwe woning kan afgesplitst worden en eventueel afzonderlijk verkocht worden.

Situering:
Gelegen in Millingen aan de Rijn en onderdeel van het natuurgebied de Gelderse Poort.
Millingen aan de Rijn is een rustig dorp met een kern van ca. 6000 inwoners in de Gemeente Berg en Dal, op slechts 20 km van Nijmegen. Hierdoor wordt het ook wel de “achtertuin van Nijmegen” genoemd. In het dorp zijn alle noodzakelijke voorzieningen voorhanden. Het dorp ligt op een steenworp afstand van natuurgebied "De Gelderse Poort", “De Millingerwaard” en vlakbij de heuvelrug van Berg en Dal. Door de vele wandel- en fietsroutes kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving en de natuur. U wandelt zo naar de dijk en geniet van het uitzicht op de Rijn. De Millinger Theetuin geeft u het gevoel of u in het buitenland bent. Kinderen kunnen genieten in de speeltuin “Steense Gemeente” en dit voorjaar heeft, de in de wijde omgeving bekende, ijssalon Clevers haar deuren in het dorp geopend.
Kleef en Kranenburg liggen op een afstand van 15 minuten, waar u terecht kunt voor uw (goedkopere) dagelijkse boodschappen.
Nijmegen, de oudste stad van Nederland, staat bekend als studentenstad met een gezellig centrum met vele terrassen, musea, schouwburg en een groot winkelcentrum.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-06-16
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 302
Bruto inhoud m3 5061
Oppervlakte externe bergruimten 253
Oppervlakte overige inp. ruimten 884
Perceel oppervlakte 20000

Bouw
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1850

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.