Verkocht onder voorbehoud

Woonboerderij te koop in Gelderland - Ravenstraat 33, Oene

Woonboerderij in Gelderland
€ 725.000
15210 m² perceel
98 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Te koop
Een juweel van een perceel! Landelijk-Wonen.nl biedt u deze vrijstaande woning aan op een zeer aantrekkelijke locatie tussen Epe en Oene. Bent u klaar om te klussen of creëert u uw ideale huis op een perceel van ruim 1,5 ha?

De locatie
In de Gemeente Epe valt van alles te beleven. Van binnenspeeltuin tot museum en van kasteel tot galerie. Voor jong en oud is er genoeg aanbod. De bossen rondom Epe zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen. Wandel eens langs de mooie sprengen en beken of haal uw hart op bij de bossen of de uitgestrekte heidevelden. Ook de nabij gelegen Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn een bezoekje meer dan waard. De verbindingen met de rest van het land zijn uitstekend; binnen enkele minuten bereikt u de A50.

Het gezellige dorp Oene heeft ruim 1.600 inwoners, kent verschillende voorzieningen en een bloeiend verenigingsleven. De ligging tussen natuurgebied de Veluwe en de IJsselvallei maakt de gemeente Epe tot een toeristische trekpleister.

De woning
Ietwat verscholen achter het groen ligt deze knusse vrijstaande woning met luiken aan de buitenzijde. Middels een lange, onverharde oprit heeft u toegang tot de aantrekkelijke kavel van wel 01.52.10 ha. Het geheel is gebouwd in 1945 en is gerenoveerd in 2002. Het totale object behoeft wel onderhoud en is gedateerd.

De traditionele bouwwijze van de woning bestaat uit een fundering op staal. De gevels zijn opgetrokken uit spouwmuren met houten én kunststof kozijnen. De woning heeft dakisolatie, deels dubbele beglazing en men verwarmt de woning met centrale verwarming (Cv-ketel: Nefit, 2002). In de hal en de badkamer is vloerverwarming aanwezig. De standaard nutsvoorzieningen als aardgas, water, elektra en riolering zijn aanwezig. De vloeren zijn van hout (benedenverdieping deels beton) en het dak is met pannen gedekt. De woning is aan de achterzijde uitgebreid voor het realiseren van badkamer, entree en ruimte voor de Cv.

De vertrekken zijn afgewerkt met zachtboard en gipsplaten plafonds en schroten; het plafond in de woonkamer is nog voorzien van de oorspronkelijke houten balken.

Vanuit de diverse ruimten heeft u een heerlijk weids uitzicht over tuin en landerijen.

De indeling van de woning
Op de begane grond treft u de entree met toegang tot de woonkamer, de badkamer en de keuken. Via de woonkamer heeft u toegang tot de kelder. De woonkeuken heeft een hoekopstelling met voldoende opbergruimte; u kookt op gas. De blauwwit betegelde badkamer is voorzien van bad, wastafel en toilet.

Via een vaste trap komt u op de verdieping met overloop en drie slaapkamers met vaste kasten. De gehele bovenverdieping heeft schuin dakbeschot en is voorzien van een dakkapel aan de voorzijde.

De overige opstallen
De vijf schuren vormen de externe bergruimten en hebben een totale oppervlakte van circa 250 m². De gevels zijn deels opgetrokken uit hout, deels uit metselwerk. De opstallen zijn met pannen en golfplaten gedekt. Eén schuur is ingericht met twee paardenboxen. Deze ruimte heeft ook een berging en kleine bergzolder.

De bestemming en het zeer ruime perceel
Het bestemmingsplan Buitengebied Epe, vastgesteld op 23 maart 2017, is van toepassing.
De enkelbestemming is Wonen. De grote redelijk besloten tuin/ het gazon ligt ruimschoots van de weg af, is veelal omzoomd met heesters en bomen en nodigt uit tot inrichting naar eigen stijl!
Wilt u op dit perceel een nieuwe woning realiseren? Houd dan rekening met een maximale woninginhoud van 750 m3 (de huidige inhoud bedraagt 386 m3). Voor het bouwen van bijgebouwen voor het hobbymatig houden van dieren mag de gezamenlijke oppervlakte niet meer bedragen dan 200 m2.

Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde van de woning liggen mooie vierkante percelen grasland, deels omgeven door sloten. Het betreft zandgrond met een Agrarische enkelbestemming. De gebiedsaanduiding is overige zone - natte heideontginningen.

U heeft de mogelijkheid elke hoek van de tuin optimaal in te richten naar eigen wensen. Zoals aangegeven zijn er diverse bijgebouwen op het terrein aanwezig en is er alle ruimte voor de beweiding van uw paarden. De kinderen kunnen heerlijk ravotten op het grote gazon.
Kortom: de ideale locatie voor buitenmensen!

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 725.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-05-31
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 98
Bruto inhoud m3 386
Perceel oppervlakte 15210

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Kluswoning
Sloopwoning
Isolatievormen dakisolatie
gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Dichtbij snelweg
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse E

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1945

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.