Verkocht onder voorbehoud

Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Rakerstraat 2, Maarheeze

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 750.000
4950 m² perceel
345 m² wonen
8 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Op zoek naar rust en ruimte? Dan hebben wij de perfecte woning voor u. Deze prachtige woning ligt in het rustige buitengebied van Maarheeze, doch kort bij het centrum, onder de rook van Brainport Eindhoven. Voor diegene die op zoek is naar een locatie die op redelijke afstand ligt van diverse steden met hun mogelijkheden, en toch graag thuis tot zichzelf komt, dan bent u hier op het perfecte adres. Maarheeze ligt kort aan de corridor snelweg A2, heeft een eigen station, en ligt op ca. 20 kilometer fietsafstand van de High Tech Campus en ASML. De woning biedt een mooie kans om de rust te vinden in deze prachtige woning met ruime bijgebouwen voor vele soorten van hobby. Tevens zijn er reeds twee paardenstallen gerealiseerd en behoort het aanleggen van een paardenbak ook tot een mogelijkheid.

Kortom een fraaie, karakteristieke, goed onderhouden en ruime woonboerderij op een ruim perceel van 4950 m² met veel privacy, gelegen in het buitengebied van Maarheeze. Deze locatie is geschikt voor diverse doeleinden. Een woonboerderij die zeer de moeite waard is om te komen bekijken!

Algemeen:
De woning is gebouwd in 1925 en door de jaren heen gerenoveerd. Door het behoud van authentieke elementen zoals de fraaie deuren, originele balken, gebruikte tegels en kleuren, straalt het geheel een en al gezelligheid uit. De ruimtes op de eerste verdieping zijn allen voorzien van Velux dakramen met bijbehorende verduisterende rolgordijnen. De woning is gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing en de muren zijn eveneens deels geïsoleerd. Op het dak liggen 29 zonnepanelen.

Kom binnen…..
Via de voordeur komt u in de hal en betreedt u de woning. Deze hal biedt via authentieke glazen deuren toegang tot de muziek-/leeskamer en de woonkeuken. Middels de trap kunt u naar de eerste verdieping die aan de voorzijde van het huis gelegen is.
De gezellig ingedeelde leeskamer met fraaie houten vloer, biedt toegang tot de tuin en gezellige overkapping, de wasruimte en de tv-kamer. Via de tv-kamer met balkenplafond, waar u heerlijk kunt ontspannen, komt u in de eet-/woonkamer met vide. Dit is een royale ruimte waar u in goed gezelschap kunt genieten van een heerlijk glas wijn.
In deze beide ruimtes zijn de originele balken aanwezig en een houtkachel. Middels een gietijzeren trap in de eet-/woonkamer komt u op de vide.
De grote raampartijen en tuindeuren in de eet-/woonkamer zorgen voor veel daglicht en bieden zicht op en toegang tot de tuin. Middels een open verbinding komt u in de sierkeuken met diverse authentieke details, zoals het fornuis en de waterpomp.
De woonkeuken is voorzien van een landelijke sfeervolle keuken met granieten blad, inductie kookplaat, schouw met afzuigkap, vaatwasser en koelkast. In de keuken is de toegang tot de ruime voorraadkelder. Vanuit de keuken is de slaapkamer met vaste kast op de begane grond toegankelijk. Deze ruimte kan ook als hobby-/werkkamer gebruikt worden. Via de achterdeur komt u in de tussenhal, deze biedt toegang tot de ruime wasruimte, welke ook via de leeskamer toegang heeft. Daarnaast is er vanuit de tussenhal toegang tot de badkamer met ligbad, douche en wastafel en het aparte toilet, beide in Engelse stijl.

Kom verder….
De eerste verdieping is opgesplitst in twee gedeelten, te bereiken middels de trap in de hal bij de voordeur en via de eet-/woonkamer. Middels de fraaie trap in de eet-/woonkamer komt u op de ruime vide met houten vloer. Ziet u zichzelf hier al werken of genieten van uw hobby? Vanaf de vide komt u in de master bedroom met houten vloer. Deze slaapkamer is middels een fraaie glazen wand afgesloten van de vide. De ruime slaapkamer met fraaie deurpartijen beschikt over veel kastruimte en middels de openslaande deuren komt u in de badkamer met ligbad en wastafels. Het aparte toilet is zowel vanuit de badkamer als de vide toegankelijk. Middels de trap in de hal bij de voordeur komt u in de overige twee, ook ruime slaapkamers. Beide slaapkamers hebben een houten vloer en de originele balken zijn zichtbaar.

Zowel vanuit de tv-kamer als de leeskamer is er toegang tot de gezellige overkapping, een ideale plek om te genieten op zomerse avonden met familie en vrienden, of de schaduw op te zoeken bij zomerse temperaturen.

De tuin:
De woning met bijgebouwen staat mooi centraal in het perceel, wat de mogelijkheid biedt, om elk moment van de dag een moment van genot te maken. Een tuin die veel privacy biedt, doch veel ontspanning middels zijn ruime opzet. De tuin is aangelegd met gazon, diverse fraaie bomen, hagen en struiken, borders, een zwembad (vergt nog onderhoud), een vijverpartij en enkele terrasjes. Daarnaast is er nog een ruime kippenren/volière in de tuin aanwezig. Aangrenzend aan de tuin ligt nog een mooi perceel grasland, wat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. Je kunt hierbij denken aan het vergroten van de tuin. Daarnaast is het perfect voor het houden van hobbydieren, om de paarden te laten weiden, of het realiseren van een ruime paardenbak. De gehele tuin is afgesloten door hekwerk, voorzien van poorten op verschillende belangrijke punten van het perceel.

Bijgebouwen:
Er is een prachtige ruime kapschuur gerealiseerd met een vast zolder. Deze kapschuur bevat de oude, oorspronkelijke elementen. Alle vertrekken zijn af te sluiten met mooie grote opslaande deuren. Een ideale ruimte voor een hobby, beroep- of een bedrijf aan huis. Tevens biedt het de mogelijkheid om de auto droog en warm te kunnen parkeren en de caravan en/of aanhanger te stallen.

Daarnaast staat er een paardenstal op het terrein, met 2 paardenboxen, een grote ruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap, zitmaaier en andere benodigdheden voor tuin en/of dier. Ook is er een afgesloten ruimte voor het filter van het zwembad en een aparte bak voor de grondpomp.
Deze stal zou ideaal zijn voor iemand die er voor de hobby zijn paarden wil stallen.

Bestemming:
De gemeente Cranendonck heeft onderzoek laten uitvoeren, om het pand de cultuurhistorische waardering toe te kennen. Op basis van dit onderzoek komt de woning hiervoor in aanmerking. De toekenning moet nog worden opgenomen in het bestemmingsplan, wat nog enige jaren kan duren. Feit is wel dat in de toekomst op basis van deze toekenning de woning gesplitst mag worden in twee wooneenheden.

De bestemming, welke vele mogelijkheden biedt, van de locatie is:
Plannaam: Buitengebied
Datum afdruk: 2023-04-05
Naam overheid: Gemeente Cranendonck
Plan datum: 2009-12-08
Planstatus: vastgesteld
Dossierstatus: geheel onherroepelijk in werking

Daarmee is de woonbestemming toegekend. Deze bestemming biedt vele mogelijkheden in gebruik.
U kunt hierbij denken aan wonen in combinatie met;
- Aan huis verbonden beroep en lichte bedrijvigheid,
- Realisatie van een mantelzorgwoning,
- Kleine vorm van recreatie,
- Realisatie van een paardenbak.
Voor de juistheid van bovengenoemde zaken verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl, of raden we aan u te laten in formeren door een bureau ruimtelijk ordening, of de betrokken gemeente.

Situering;
Maarheeze is een dorp in de gemeente Cranendock en beschikt over prima winkelvoorzieningen, twee basisscholen, diverse horecagelegenheden en verschillende sportfaciliteiten. Daarnaast heeft Maarheeze een eigen NS-station en goede uitvalsmogelijkheden via de snelweg A2 naar Eindhoven en het zuiden.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 750.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-05-30
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 345
Bruto inhoud m3 1400
Oppervlakte externe bergruimten 242
Oppervlakte overige inp. ruimten 8
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 31
Perceel oppervlakte 4950

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
gedeeltelijk dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse E

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1925

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.