Verkocht

Woonboerderij te koop in Noord-Holland - Sluisweg 11, Akersloot

Woonboerderij in Noord-Holland
€ 940.000
6635 m² perceel
132 m² wonen
2 kamers

Woonboerderij in Noord-Holland!

De Sluisweg 11 in Akersloot biedt een unieke kans om te wonen in een charmante authentieke stolpboerderij genaamd "de Maria Hoeve". Deze prachtige boerderij is gebouwd in de traditionele stijl van de stolpboerderijen en biedt veel ruimte en privacy.

Altijd al landelijk willen wonen? Dan is deze locatie in Akersloot perfect voor u. De stolpboerderij is gelegen aan een doodlopende weg in Akersloot. Het object is verder te ontwikkelen en bestaat uit een stolpboerderij met bijgebouw op 3.745 m² erf en ondergrond en 2.890 m² weiland. Wat is er mooier dan de stolp te renoveren tot een geriefelijke woning en te genieten van de weidsheid van de omgeving. Of met ouders en kinderen meerdere wooneenheden te creëren en zo dicht bij elkaar met eigen vrijheid te wonen in het buitengebied.
De stolp heeft een dubbel vierkant en is groot genoeg voor het realiseren van meerdere wooneenheden met in de tuin mogelijkheden voor het houden van uw eigen paarden, schapen, kippen of geiten. Tevens zijn er mogelijkheden voor zorginstellingen of zorgappartementen.

Stolpboerderij
Een stolpboerderij, gebouwd met een dubbele houten vierkantsconstructie met gemetselde gevels en een dak gedekt met pannen. Het dak is deels onderschoten met riet. In de stolp zijn de vloeren voorzien van tegels. De binnenmuren zijn grotendeels van hout. De kozijnen in het woongedeelte zijn voorzien van dubbele beglazing. De afmetingen bedragen ongeveer 16 m x 20 m, in totaal ongeveer 320 m². De stolp dateert van circa 1883. Op dit moment is het woongedeelte gesitueerd aan de voorzijde van de stolp zoals van oudsher gebruikelijk is. De achterzijde was in het verleden in gebruik voor stalling van koeien en hooi en werktuigen en is nu nog in originele staat.

Indeling stolp:
Begane grond: entree met meterkast, gang en trapopgang, keuken, bijkeuken met badkamer met toilet en douche, woonkamer met vaste kasten, slaapkamer. Op de verdieping een overloop met één slaapkamer. Het overige gedeelte bestaat uit de voormalige lange regel waar vroeger de koeien stonden en de zogenaamde korte regel, darsruimte en hooiberg. De koestal is nog aanwezig op de lange regel en in de hooiberg heb je prachtig zicht op de houten vierkantsconstructie. Boven het woongedeelte en de korte en lange regel is een houten zolder.

Kansen voor de stolp
De staat van de stolp en de inrichting nodigt uit tot een totale aanpassing van de stolp waarbij het geheel ingericht kan worden tot een woonstolp. Vanwege de grootte op de begane grond is het mogelijk alle voorzieningen op de begane grond te realiseren waarbij u het vierkant een prominente plaats kan geven in uw woonruimte. Ook biedt het object de mogelijkheid om meerdere wooneenheden te bouwen. Dit dient wel bij de gemeente te worden aangevraagd. De stolp is aangewezen als gemeentelijk monument. Raadpleeg hiervoor een architect of bouwkundige.

Schuur achter de stolp
Een schuur met betonvloer en houten deuren. De afmetingen zijn circa 16 m x 12 m totaal circa 192 m². Deze schuur heeft een vloer van beton en tegels. De wanden zijn van damwandprofielplaten en het dak is gedekt met asbestcement golfplaten. De schuur is gebouwd in 1986. Op de schuur liggen 10 zonnepanelen. De schuur is ideaal voor het stallen van auto's of andere voertuigen, maar kan ook worden gebruikt als werkplaats of opslagruimte of stalling van paard of ander kleinvee.

Erf
Het erf behorende bij de stolp is 3.745 m² groot. Aan de voorzijde een uitrit naar de Sluisweg die ten noorden langs de stolp loopt en aan de achterzijde van de stolp een parkeerterrein en een ruim erf met siertuin, huisweide, moestuin en erf. Het erf is mooi omsloten door een bomensingel wat de privacy waarborgt. Achter het erf ligt een perceel weiland van 2.890 m² groot. Op dit stuk weiland kunt u uw eigen paarden of schapen laten weiden.

Nutsvoorzieningen
Het object heeft een aansluiting op het riool. In januari 2024 is de planning van aanleg glasvezel in dit gedeelte van Castricum ( zie https://www.e-fiber.nl/planning-gemeente-castricum/).

Bestemming
De bestemming van het object is vastgelegd in het bestemmingsplan Buitengebied Castricum vastgesteld op 8 oktober 2014 met daarin de volgende bestemming:

Bestemmingsvoorschriften van het erf
Enkelbestemming Wonen
Achterste gedeelte Enkelbestemming Agrarisch Tuinbouw
Dubbelbestemming Archeologie 2
Dubbelbestemming Leidingstrook
De stolp is aangewezen als gemeentelijk monument.

Bestemmingsvoorschriften van het achtergelegen perceel weiland
Enkelbestemming Agrarisch Tuinbouw
Dubbelbestemming Archeologie 2
Dubbelbestemming Leidingstrook

Zakelijke rechten
Op het perceel 2836 rusten meerdere zakelijke rechten in het kader van de wet Belemmeringenwet Privaat recht ten behoeve van gasleidingen en een Opstalrecht ten behoeve van riolering. Volgens de eigenaar ligt er één gastransportleiding en een rioolleiding in het perceel. Op het perceel 1971 rusten meerdere zakelijke rechten in het kader van de wet Belemmeringenwet Privaatrecht ten behoeve van drie gastransportleidingen en een Opstalrecht Nutsvoorziening.

Bereikbaarheid
Het object is gelegen aan de Sluisweg te Akersloot. U bent in een klein half uur in Amsterdam.
De afstanden tot de steden zijn als volgt:
Alkmaar 15 km (circa 18 min.)
Haarlem 23 km (circa 22 min.)
Amsterdam 33 km (circa 29 min.)
Schiphol 37 km (circa 27 min.)
Parijs 539 km (circa 6.2 uur)

Ontsluiting
De kavel is bereikbaar met eigen uitrit.

Situering
De stolp ligt ten zuiden van de kern Akersloot nabij de uitvalsweg A9 tussen de landerijen en een brede vaart

Omgeving
Akersloot is ontstaan als geestnederzetting in de 11de eeuw op de noordpunt van een strandwal bij de overgang met het nattere veengebied. Het dorp werd in 1573 grotendeels verwoest door terugtrekkende Spaanse troepen. De bebouwing concentreerde zich rondom de Herv. kerk en bij de R.K.-kerk aan de zijde van het Alkmaardermeer. Door toename van de recreatie is Akersloot na de Tweede Wereldoorlog gegroeid en aan de westzijde uitgebreid.

Voorzieningen
De stolp is gelegen aan de rand van Akersloot. Het Alkmaardermeer met zijn gezellige jachthaven en restaurants is gelegen op korte afstand. Akersloot biedt de benodigde voorzieningen zoals een supermarkt, winkels en een basisschool en kinderdagverblijven. De uitvalsweg A9 ligt op korte afstand van het dorp.

Provincie
De locatie ligt in de provincie Noord-Holland. De provincie heeft een waarderingskaart gemaakt voor stolpen. Deze stolp staat op deze waarderingskaart als bijzonder stolpen-erf. Verder valt de locatie in het gebied van de Metropool regio Amsterdam, Terreinen binnen de vastgestelde kritische afstand van Natura2000 en in beschermingszone regionale waterkering. Meer info is te lezen op de site van de provincie onder de provinciale verordening, https://noord-holland.tercera-go.nl/MapViewer.

In samenvatting, deze unieke stolpboerderij met schuur, gelegen aan de Sluisweg 11 in Akersloot is een perfecte plek voor degenen die op zoek zijn naar ruimte, privacy en de nabijheid van de stad en de kust.

Kom kijken en maak een afspraak voor een bezichtiging. Laat u verrassen door de ruimte en de mogelijkheden die deze stolp biedt.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 940.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-05-12
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 132
Bruto inhoud m3 1700
Oppervlakte externe bergruimten 192
Oppervlakte overige inp. ruimten 214
Perceel oppervlakte 6635

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk

Indeling
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamers 1

Locatie
Ligging Aan drukke weg
Aan water
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
Dichtbij snelweg

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1883

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.