Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Molenweg 4, Rossum

Woonboerderij in Overijssel
€ 365.000
3140 m² perceel
150 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

Een stukje Twentse historie, midden in het zo overbekende coulisselandschap, vlakbij de Rossumerbeek. Met het dorp Rossum op een steenworp afstand, op nog geen 5 minuten rijden van Ootmarsum en Oldenzaal. In de driehoek Molenweg – Tramweg – Oldenzaalsestraat (N736) ligt niet alleen Bistro Tram2, maar staat ook een eeuw oude woonboerderij.

Na een halve eeuw stilstand is het gebouw klaar om zich aan te laten passen aan de huidige tijd. Dit is een project dat vraagt om wat we tegenwoordig zo mooi circulair bouwen noemen.

De woonboerderij zelf dateert uit 1917. Ondanks de vervallen status kunnen wij ons goed voorstellen dat een nieuwe bewoner een aantal mooie, oude elementen mee zal nemen in een nieuw bouwproject. De karakteristieke met kalk gemetselde stenen kunnen bijvoorbeeld heel goed (deels) de basis vormen van een nieuw woonhuis. Ook de originele eiken gebinten uit het begin van de vorige eeuw moeten de ware geschiedenisliefhebber doen watertanden. En dan noemen we bijvoorbeeld ook nog de authentieke gietijzeren muurankers.

Hoewel het mogelijk is om het gebouw – met een voor- en achterhuis – volledig te strippen, zal nieuwbouw toch eerder ter sprake komen. Daar bestaat genoeg ruimte voor. Op het deel van het in totaal 3.140 m2 grote stuk grond waar de boerderij nu staat rust een woonbestemming. Verder mag er ook nog een bijgebouw van 100 m² geplaatst worden. Ben je een liefhebber van hobbyvee? Dan is dit een ideale woonplek voor jou. Ook kun je hier prima een eigen kantoorruimte creëren bij je woning. Of een schuur voor je werk als zzp-er. Mogelijkheden te over.

Molenweg 4 in Rossum, het officiële postadres van deze locatie, ligt vlak achter Bistro Tram2. Voorheen was dit Café ’t Peuleke, dat zo’n prominente rol had in de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond van RTV Oost. Maar dat is niet de enige bekende plek in de regio. Wat dacht je van Havezathe Het Everloo. Of Het Stift, bij Weerselo?

Voor paardenliefhebbers, wandelaars en fietsers heeft de regio voldoende te bieden. Het dorp Rossum is centraal gelegen tussen Oldenzaal en de kunststad Ootmarsum. De Duitse grens, met bijvoorbeeld het schilderachtige Bad Bentheim, is tevens dichtbij. Het dorp Rossum met zo’n 2300 inwoners heeft alles wat je van een dorp mag verwachten, onder andere een basisschool en een actief verenigingsleven. Met verschillende sportclubs, kulturhus de CoCeR en horeca gelegenheden is er geen reden voor verveling.

Kortom: een plek met mogelijkheden, natuur en historie. Hier wordt iedere klusser of creatieveling enthousiast van.

Belangrijk om te weten:
- Op het perceel rust een woonbestemming
- Huidige woonboerderij heeft een inhoud van 675 m³
- De afmeting van de woonboerderij betreft 13x11 meter
- Het bestemmingsplan staat een woning van max. 750 m³ toe
- Het bestemmingsplan staat een bijgebouw van max. 100 m² toe
- Alle nutsvoorzieningen liggen aan de Molenweg, maar de woonboerderij is niet aangesloten

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 365.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-04-08
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 150
Bruto inhoud m3 675
Oppervlakte overige inp. ruimten 50
Perceel oppervlakte 3140

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Kluswoning
Sloopwoning

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging In bosrijke omgeving
Platteland

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1917

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.