Verkocht

Woonboerderij te koop in Gelderland - Pastoor van Tielstraat 88, Leuth

Woonboerderij in Gelderland
€ 699.000
112 m² wonen
7 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Op een fijne locatie in Leuth, is deze royale, monumentale en vrijstaande wederopbouwboerderij gelegen met prachtig weids uitzicht. Samen met de voormalige stallen en schuur, op een perceel van 4.170 m², biedt het object vele mogelijkheden, zoals het splitsen in 2 woningen, werken aan huis, Bed & Breakfast en het hobbymatig houden van dieren.

Indeling van de woning
Begane grond:
Via de voordeur komt u in de hal van deze boerderij. De hal met tegelvloer, biedt toegang tot beide woonkamers en de trapopgang naar de eerste verdieping.
Beide woonkamers met vloerbedekking beschikken over veel raampartijen, zodat de ruimtes prettig aanvoelen door het vele daglicht dat binnen valt. De grootste woonkamer beschikt over een schouw en keukenblok met granieten blad. Deze monumentale elementen geven de ruimte een knus karakter. Vanuit deze ruimte met rolluiken heeft u tevens toegang tot een kelder en de meterkast.
Via deze grotere woonkamer komt u in de keuken. Hierin is een keukenopstelling gesitueerd, die is uitgerust met een keramische kookplaat, oven, afzuigkap en koelkast. Deze woonkeuken met authentieke kachel en tegelvloer geeft u toegang via een overdekte buitendeur naar het erf. Aan de andere zijde van de keuken heeft u toegang tot de opkamer. Deze voormalige traditionele ruimte beschikt over een inbouwkast en kan voor diverse doeleinden ingericht worden. De centraal gelegen woonkeuken biedt ook nog toegang tot de bijkeuken.
De bijkeuken beschikt over een apart toilet, een badkamer die is voorzien van wastafel en inloopdouche, de witgoedaansluitingen, een raam dat zorgt voor daglicht en een buitendeur naar het erf.

Achterhuis:
Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het voormalige achterhuis. Het achterhuis is verdeeld in 3 ruimtes, waarbij de toenmalige koeienstal de grootste is. In de andere 2 ruimtes waren vroeger de varkensstal en het melklokaal.
Vanuit de toenmalige koeienstal heeft u toegang tot de 2e kelder, die zich onder de opkamer bevindt. Tevens heeft u via het plafondluik toegang tot de zolder op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Vanuit de hal van de woning komt u via de vaste trap op de eerste verdieping. De overloop met daglicht, inbouwkast en vlizotrap naar de zolder, biedt toegang naar de 3 slaapkamers. Één van de slaapkamers heeft een dakkapel.

Zolder boven achterhuis:
Boven het gehele achterhuis bevindt zich de voormalige hooizolder. Deze is bereikbaar via een plafondluik in de toenmalige koeienstal. Deze ruimte met houten spanten en (dak)ramen is geheel naar eigen wens in te richten.

Bijgebouw/schuur
Naast de woonboerderij is een vrijstaande schuur gesitueerd. Dit bijgebouw is gemetseld in steen, heeft een betonnen vloer en is gedekt met dakpannen. Momenteel is het in gebruik als dierenverblijf.

2e Schuur
Naast het andere bijgebouw bevindt zich nog een 2e schuur. Deze bestaat uit houten muren, een pannendak en de vloer is gedeeltelijk voorzien van klinkers. Door middel van renovatie kan deze naar uw wens worden aangepast.

Tuin en erf
De woonboerderij is rondom voorzien van tuin, waarbij vooral aan de achterzijde, gelegen op het zuiden, veel ruimte is met prachtig wijds uitzicht. Deze ruime tuin/weide biedt diverse mogelijkheden voor het houden van dieren. Aan de westkant bevinden zich de schuren. Tussen de boerderij en de schuren is het erf, dat gedeeltelijk is voorzien van klinkers en gedeeltelijk bedekt is met kiezel.

Algemeen
De vrijstaande boerderij is traditioneel gebouwd. De vloer van de begane grond is gedeeltelijk van beton en gedeeltelijk van hout. De eerste verdiepingsvloer van het woongedeelte is van hout, van het achterhuis bestaat uit plavora. De kozijnen zijn van hout en het gebouw is voorzien van dakpannen. Het object beschikt over een combiketel.

Bijzonderheden
Sinds 2002 staat deze wederopbouwboerderij op de gemeentelijke monumentenlijst. Ondanks dat dit soms het gevoel geeft dat dit beperkingen met zich mee brengt, zijn er bij dit object toch meerdere mogelijkheden. Ook biedt de monumentenstatus subsidiemogelijkheden. Denk hierbij aan het splitsen van de boerderij voor het realiseren van 2 woningen. Ook werken aan huis, dat sinds de coronatijd steeds meer voorkomt, is bij deze woning mogelijk. Andere ideeën zijn een Bed & Breakfast of het het hobbymatig houden van dieren.
De woonboerderij heeft diverse beschermde details, die het object tot een bijzonder woonhuis maken. Wanneer u de woning naar uw eigen wensen aan wil passen, hierbij rekening houdende met deze monumentale elementen, zal het eindresultaat fraai en uniek zijn!

Situering
Leuth is een rustig dorp met een kleine kern van ca. 1700 inwoners in de Gemeente Berg en Dal, op korte afstand van Nijmegen en Kleve (DL). Hierdoor wordt het ook wel de “achtertuin van Nijmegen” genoemd. Tevens ligt het dorp op een steenworp afstand van natuurgebied "De Gelderse Poort", “De Millingerwaard” en vlakbij de heuvelrug van Berg en Dal.

Leuth is gelegen op slechts 15 minuten van Nijmegen en hebben alle noodzakelijke voorzieningen. Nijmegen, oudste stad van Nederland, staat bekend als studentenstad met een gezellig centrum met vele terrassen, musea, schouwburg en een groot winkelcentrum.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 699.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-01-13
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 112
Bruto inhoud m3 1261
Oppervlakte externe bergruimten 80
Oppervlakte overige inp. ruimten 145
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 6

Bouw
Type dak Schilddak
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Monumentaal pand

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Dichtbij openbaar vervoer
Dichtbij school
In woonwijk
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1947

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.