Verkocht

Woonboerderij te koop in Gelderland - Willinkhuizersteeg 2, Wekerom

Woonboerderij in Gelderland
€ 1.145.000
25640 m² perceel
262 m² wonen
10 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Te koop
Aan een mooie rustige weg en op fietsafstand van het dorpscentrum, vindt u deze prachtige woonboerderij met vele paardenboxen en paardenweides. Het object heeft een totale oppervlakte van circa 25.640 m2.

De locatie
De woonboerderij is landelijk gelegen in het buitengebied van Wekerom en heeft een prachtig uitzicht over de weilanden.

Het dorp Wekerom ligt op circa 750 m afstand en heeft circa 2.715 inwoners. Is gelegen in de Gelderse Vallei, vlak bij de Veluwe en kent veel bedrijvigheid met een uitgebreid winkelaanbod.

Vlak bij het dorp ligt “Het Wekeromse Zand”. Dit is een uniek zandverstuivingsgebied van circa 500 hectare groot. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, naar diverse excursies en prachtige foto’s maken.

Deze locatie is een ideaal object voor met name echte paardenliefhebbers! U kunt hier uw eigen paarden, schapen, kippen of andere dieren aan huis houden en in uw eigen weide laten grazen.

De woning
De woning is gesplitst in een voor- en achterhuis en heeft zowel een houten als een betonnen vloer. Het dak is gedekt met riet en pannen en betreft een geïsoleerde kap met unidekplaten. Glasvezel is aangelegd aan de straat, niet in de woning. Op een enkel raam na, is de gehele woning voorzien van dubbelglas.

Het voorhuis
Met het voorhuis kunt u nog diverse kanten op, hierbij kunt u zelf kiezen wat u met deze kant van de woning gaat doen. Zo kunt u het betrekken bij het achterhuis en er
één geheel van maken of u kunt het gebruiken als inwoning, aan u de vrije keuze.

Begane grond
Het voorhuis is gebouwd rond 1860 en gerenoveerd in 2006. Aan de voorkant van de woning bevindt zich te hoofdentree/hal met toilet, douche, meterkast, opbergkast en Cv-ketel. De woonkamer is aan de voorkant gesitueerd. De keuken staat in een hoekopstelling en is voorzien van een oven, vaatwasser, koelkast en een gasfornuis. Via de woonkamer komt u terecht in de twee slaapkamers.

Eerste verdieping
Via de houtentrap komt u uit in een mooie ruime overloop met houten plafond, houten vloer en een zeer ruime slaapkamer zonder zolder, u kijkt tegen het dakbeschot aan, waardoor de slaapkamer lekker ruim is opgezet.

Tuin
Aan de voor-, achter- en zijkant van het huis heeft u een ruime tuin. Via de openslaande deuren komt u uit op het ruime terras aan de zijkant van de woning. Eigen grondwaterpuls voor het weiland en de tuin.

Het achterhuis
Begane grond
Aan de zijkant van de woning bevindt zich de hoofdentree/hal met toilet. Via de hal komt u uit in de mooie ruime woonkeuken met kookeiland en diverse inbouwapparatuur (o.a. gasfornuis, oven, magnetron, grote koelkast en een vaatwasser). De woonkamer en keuken bevinden zich in één mooie grote en hoge ruimte met grote openslaande deuren, hierdoor heeft deze prachtige ruimte veel licht inval. In de naastgelegen praktische bijkeuken is er een aansluiting voor de wasmachine en droger aanwezig, Cv-ketel en tevens wordt deze ruimte gebruikt als bergruimte. Ook is er op de begane grond een slaapkamer en een ruime badkamer met douche, bad en wastafel aanwezig. Op bijna de gehele benedenverdieping heeft u vloerverwarming, behalve in de slaapkamer. Het achterhuis heeft een alarmsysteem met camera wat al jaren niet meer gebruikt wordt.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via een vaste houten trap en bestaat uit een overloop met een slaapkamer en zolder. Via de slaapkamer komt u uit in de zeer ruime zolder, wat mogelijk gebruikt en verbouwd kan worden naar twee slaapkamers.

(Dieren) weide
Naast de woning vindt u een mooie (dieren)weide met diverse prachtige appelbomen. Maak van deze weide een dierenweide en bewonder elke dag uw eigen dieren. Tussen de woning en de weide in staat ook nog een leuk kippenhok met ren.

Garage / zadelruimte
Aan de overkant van de weg vindt u de garage/zadelruimte, borstwering gemetseld met hout opbouw gepotdekseld, houten gordingen en asbest vrijhoudende platen. Deze ruimte wordt nu gebruikt als zadel/tuigenruimte.

Kapschuur
Naast de zadelruimte bevindt zich de kapschuur met vakwerkspanten en een semiverharde vloer.

Paardenstal
De paardenstal heeft een wasplaats, een waterboiler en bestaat uit 6 boxen met een afmeting van circa 3 bij 3,40 m en 5 boxen van circa 2,90 bij 2,60 m. Het heeft een betonnen vloer met betonwering en een houten bovenbouw.

Aanbouw paardenstal en kantine
Met een afmeting van 2,50 bij 2,25 m en één grote box van 3 bij 2,90 m. Hier bevindt zich ook een eenvoudige kantine met en een toilet.

Haflingerstal
Haflingerstal met 3 boxen van 3 x 3 m.

Overige ruimtes
- Ruime mestput (diepe bak) met een afmeting van 6 bij 3,80 m en 1,25 m diep.
- Longeercirkel en diverse paddocks.
- Paardenrijbak 25 x 60 met twee lichtmasten.

Extra informatie:
Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van:
12 volwassenpaarden, 3 paarden in opfok, 4 volwassen pony's en 1 pony in opfok.

De diverse opstallen hebben zowel asbest-, als asbestvrijedaken.
Het bestemminsplan heeft de bestemming: Wonen met agrarisch neven.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.145.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-09-07
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 262
Bruto inhoud m3 1003
Perceel oppervlakte 25640

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Gedeeltelijk dubbelglas
Dakbedekking Riet

Indeling
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1860

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.